April …

… må vara lynnig, men vårblommorna är tuffa! Vinden är isande kall, snö, snöblandat regn – inget stoppar dem! När solen visar sig, så sträcker de på sig och njuter!

Här är fler tuffingar 🙂

Idag en kall men solig morgon – och det blir spännande att se hur aprilvädret blir …

Koltrastarna bråkar med varann … hackspettarnas trummande blir alltmer intensivt, bofinkarna sjunger för full hals och nere på vallen spatserar tre tranor …

Det känns i hjärtat att veta att det är sista våren jag sitter här vid mitt fönster, men nu är det så det är och jag har ändå accepterat att livet nu går in i en annan fas – och i eftermiddag ska jag titta på ännu en lägenhet i Finspång.

66 reaktioner till “April …

 1. Kan de inte leva i en stor kruka? Så kunde du plocka med dig några som fick stå på balkongen. För balkong måste ni ju ha. (Jag vet de är fridlysta, men dessa är ju dina)
  -2,3 här idag, men sol och vindstilla! Fast det skulle ju ändra sig…

  Gillad av 2 personer

  1. Tanken har slagit mig, men blåsippor är lite kinkiga med var de vill växa … vi får se om jag kanske tar med en liten planta och provar 🙂

   Gillad av 1 person

 2. Njut av varje stund. Jo det är ett galet tjatter från bofinken och talgoxen, jag var tvungen att gå ut och titta på baksidan igår om katterna retades med dem, men ingen katt i sikte de bara höll låda ändå. Sen gick larmet på koltrasten….ja den kan sjunga vackert och den kan låta så man vill gråta. Hoppas att lägenheten är fin idag. Kram

  Gillad av 1 person

 3. Underbara bilder Anki! Jag kan aldrig få nog av blåsippor och njuter av alla dina vackra nyanser. Och vilken fin primula. Hos mig är allt sent, så har det alltid varit pga skuggig tomt men å andra sidan så har jag något att se fram mot i slutet av april och början av maj. Då kommer alla scilla och porslinshyacinter i gräsmattan att blomma för fullt.
  Full aktivitet på fåglarna här också. Hackspettarna är extra livliga i år har jag noterat.
  Lycka till idag. Håller tummarna för att du kommer att tycka om lägenheten.

  Kram till dig

  Gillad av 1 person

 4. Fin beskrivning på våren.
  Aha, det är posli hyacint den heter, den lilla ljusblå som just håller på att slå ut i och omkring stora perennrabatten. Tack för att du berättar!
  Vilken fröjd att ta över din trädgård! Kanske det finns något litet radhus med en liten trädgård i Finspång.? Kram!

  Gillad av 1 person

 5. Ja vår natur är tuff och du är också tuff snart hittar du den lägenheten som ropar till dig ”kom och bo här hos mig” det kan bli en vändpunkt till det bättre för er. Kram

  Gilla

 6. Aprilväder är aprilväder men vårblommorna är segra och tappra vilket gör att det känns hoppfullt. Jag förstår mer än väl att det känns vemodigt att det är sista våren i ert hus. Tänker också att du skulle kunna göra ett försök att flytta med några växter, speciellt om det blir en marklägenhet. Lycka till med eftermiddagens visning. Hoppas att denna lägenhet ska motsvara förväntningarna. När man hittar rätt så kommer det att kännas.

  Kram

  Gilla

 7. Stackars dig. Den vackra blå färgen på blåsippor slår allt annat den här tiden. Här är det en dm snö till och med på vägarna så det dröjer nog innan blåsipporna visar sig.

  Gillad av 1 person

 8. Så många härliga vårblommor hos dig! De rosa blåsipporna är så läckra. Hos oss är det måsar som skränar ibland. 🙂 Och vi har ett skatpar som bygger bo i ett körsbärsträd alldeles utanför uterummet så det är lätt att studera dem där. Får se om de blir kvar där.
  Lycka till med letandet av lägenhet!

  Gillad av 1 person

  1. En härlig tid nu med både fåglar och blommor 🙂
   Tack Ulla! Lägenheten jag tittade på var jättefin .. kanske blir det den … vi får se.

   Gilla

 9. Och det stora vemodet rullar in….förstår så väl din känsla! Jag tycker våren är de stora känslornas tid på året, och med er stora livsomställning måste det kännas ännu mer. Men minnena från åren där i stugan kan ingen ta ifrån er, och det är ju livets gång att man måste anpassa sig när man blir äldre och inte längre orkar och kan som förut. Hoppas lägenheten i Finspång är toppenfin just för er! Kram

  Gillad av 1 person

  1. Hjärtat säger ett och förnuftet något annat, men nu är läget som det är … och lägenheten i Finspång var riktigt fin, så vi får se … alldeles nyrenoverad också 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

 10. Det är något speciellt med blåsippor tycker jag. Svårt att låta bli att stanna och njuta av dem.
  Förändringar är inte alltid så lätta att ta sig igenom, så är det. Hoppas att du hittar ett bra boende.

  Gillad av 1 person

  1. Jag kan bara hålla med! De är ljuvliga på alla sätt och vis!
   Det ordnar sig säkert – men både det ena och det andra – förr eller senare. Tack! 🙂

   Gillad av 1 person

 11. Porslinshyacint har jag aldrig sett förut. Så vacker den är. Hoppas du snart hittar en lägenhet som du direkt känner att det är den rätta. Kram

  Gillad av 1 person

  1. Visst är den söt 🙂
   Vi hittar säkert en lägenhet … kanske bestämmer vi oss för den jag tittat på idag – den kändes bra 🙂
   Kram

   Gilla

 12. Nu blommar det i rabatterna. Porslinshyaciten har flyttat in hos mej och de blir flera för varje år. Tog med en blåsippa från huset och den blommar varje år.
  Lycka till med letandet.
  Kramar från oss

  Gillad av 1 person

 13. Så vackra bilder på vårblommorna.
  Jag har fotat tranor idag, vi ser dom i mängder på åkrarna när vi åker till skogen och går med hundarna.
  Lycka till med lägenhetsvisningen!

  Gillad av 1 person

 14. Hoppas lägenhetsbesöket blev lyckat. Vackra sippor i alla färger. Våren är så vacker och vi har längtat så och nu bara allt kommer upp. Men så är det vädret som rätt som det är blir hagel, snö och så denna blåst. Njut av dina blommor i gruset.

  Gilla

 15. Att njuta av nuet och acceptera det man inte kan förändra… två viktiga lärdomar och svårt många gånger att efterleva.
  Fina vårblomster 😍 jag kollar efter tussilago och maskros men än inget… längst väggen mot solsidan på simhallen brukar maskrosen vara snabb att komma upp 😃
  Lycka till med lägenhetsletande, den som söker ska finna…
  Tack 🙏 för att Du bryr Dig om mig ❤️
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Sanna och kloka ord Åsa!
   Vårblommorna kommer snart även hos dig … både tussilago och maskrosor väntar bara på att snön ska smälta.
   Tack Åsa!
   Klart jag bryr mig!
   Kram! ♥

   Gilla

 16. Visst är det en vacker tid som är här och än vackrare blir det ute i skog och mark.
  När jag såg dina blombilder konstaterade jag att idag mötte jag luktviol och primula på vägen förutom mängder av scilla, vitsippor, svalört och vårlök- Och det är tack var dig jag kan namnen på de flesta. (Ja, scilla och vitsippor kunde jag) Har dock inte sett blåsippor ännu. Finns kanske inte där jag går.
  Håller tummarna inför lägenhetstittningen . Men ta tid på dig att leta. Det ska kännas bra.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Ja, det är en ljuvlig tid nu … och framöver!
   Kul att du lagt blomsternamnen på minnet … bra jobbat! Blåsippor kan vara lite kinkiga med marken och finns inte överallt, så så kan det vara.
   Dagens lägenhet var riktigt fin och kändes helt OK – dessutom nyrenoverad, så vi får se.
   Kram

   Gilla

 17. Det är klart att ni kommer att sakna ert fina hem och tankarna kommer att återvända dit många gånger, förhoppningsvis så småningom med mer glädje över vad ni har haft än sorg. Jag önskar att du ska hitta en fin lägenhet där ni kan trivas och kanske njuta av att livet blev lite enklare. I alla fall vad gäller den arbetsinsats som krävs med ett hus och en stor trädgård.
  Jättefina blomsterbilder och nu har jag också hittat blåsippor här 😀 Jag har spanat och längtat i minst en vecka och nu kan jag bocka av dem på vårlistan.
  Jag håller tummarna för att du nu har sett drömlägenheten.
  Kram

  Gilla

  1. Tror faktiskt vi hittat en bra lägenhet … vi får se. Den känns bra och ligger i samma område där vi bodde förut när vi bodde i Finspång. Nära skogen 🙂
   Tack och kram

   Gillad av 1 person

 18. Vilka fina vårblommor du lagt upp. Men du, om du/ni hamnar i en lägenhet nära en skog eller nära naturen överhuvudtaget är väl chansen ganska stor att du även där kan få titta på både blommor och fåglar. Inte samma sak som nu, men ändå. Nåt nytt kan ju också vara riktigt spännande…
  Har också lagt upp lite ”vårupptäckter” idag. I motsats till Ditte fastnar inte namnen av blommorna och växterna i min hjärna, och då har du ändå försökt att pränta in namnen hos mig och alla andra;-)

  Gillad av 1 person

  1. Tack … visst är de fina – och man måste ju inte veta vad de heter 🙂 Tittade på en fin lägenhet igår … kanske blir det den 🙂

   Gilla

 19. Härligt att det blommar så fint och rikligt hos dig. Väldigt vackra foton!
  Aprilväder fortsätter här. Imorgon blir det snö, regn och storm. Längtar redan nu efter hundpromenaderna 😂

  Gillad av 1 person

 20. I Kårböle får vi vänta ett tag till innan vårblommorna visar sig. Här är det 20,39 -2,5 grader, och det kommer ner små små hagelkulor från molnen. Jag har installerat en ny skrivare, Den fungerar trots att datorn, och skrivaren inte har någon kontakt med varandra. Den nya en HP kostade 3295:- kr. Den har kopiator, skanner, och vanliga skrivartjänster. Jag måste tillbaka till butiken och fråga hur jag ska göra för att de ska fungera.
  Svante

  Gillad av 1 person

  1. Våren och blommorna kommer säkert även till Kårböle.
   Hoppas du får ordning på nya skrivaren. Jag har en liknande, men en Canon – den funkar också utan sladdar emellan.

   Gilla

   1. Den här skrivaren fungerar utan drivrutiner, men inte utan usb sladden. Jag blir tvungen att åka tillbaka till affären och fråga, så jag inte förstör något. Men det får vänta tills det blir uppehållsväder. Gissar att måndag blir en bra dag.
    Svante
    Svante

    Gillad av 1 person

 21. Vackra blåsippor kan man aldrig få nog av, inte av andra vårblommor heller och allt detta kan du njuta av ändå även om det inte är i din egna trädgård. Håller tummarna för att ni hittar en fin lägenhet som du kommer att trivas i.

  Kram

  Gillad av 1 person

 22. Hittar snart inga superlativer för dina vackra blomfoton. Hoppas innerligt att du snart hittar lägenheten där du kan börja nästa fas i livet.

  Gillad av 1 person

 23. Som alltid de ljuvligaste bilderna här hos dig! När jag läser dina rader om sista våren så nyper det allt till lite. Om blåsippor som inte var så aktiva i Skellefteå kan jag berätta att jag tillfälligtvis på ett högst ovanligt ställa såg något som blånade där i vissna gräset – och se det fanns! Jag lyckades med hjälp av staven och händerna få upp en med blad och rot. Den fick plats i min balkonglåda. Den kom i blom tre år i rad, sista våren jag bodde där kom den inte.
  Allt har sin tid, tänkte jag som ännu inte hittat mitt blåsippeställe här. Vitsippeställe har jag klart 🙂 Håller tummarna för lägenheten du ska se! Kanske är det där den kommande delen av livet ska slå rot?
  Kram och trevlig helg!

  Gillad av 1 person

  1. Stort Tack Tove! 🙂
   Jag kanske testar att ta med mig en planta, men här finns blåsippor nästan överallt, så jag kommer ju att kunna njuta av dem även om jag inte gör det 🙂
   så är det … allt har sin tid – och nu känns det ganska OK!
   Lägenheten jag tittade på kändes bra, så vi får se – kommer nog på bloggen, … 🙂
   Ha en fin fredagseftermiddag och kväll!
   Kram

   Gilla

 24. Så fina bilder! Jag förstår att du kommer att sakna dem! Men det finns många vackra blommor som man kan ha på en balkong också. Du hittar säkert på något som livar upp din blivande balkong!

  Gillad av 1 person

 25. Vackra och vackert fotade tuffingar! Porslinshyacinter tycker jag extra mycket om, de är fantastiska i sin blåvita skirhet. Förstår att du kommer att sakna din fina trädgård, men tack och lov växer många blommor vilda i naturen. Nu vet jag ju att du nog har hittat er nya lägenhet så redan nu kan du reka i skogsområdet som ligger närmast.

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Visst är de små skönheter!
   Såklart kommer jag att sakna allt detta jag har här, men det ska nog bli bra …

   Gilla

Kommentarer är stängda.