Trevlig helg …

… önskar jag dig som tittar in denna fredag!

Veckodagarna har rusat ifrån mig … förstår inte vart de tagit vägen. Den mesta tiden går åt till att leta ny bostad. Har anmält mig till flera olika ”bostadssökarsidor” på nätet och fått en del tips, men de flesta är urusla på att uppdatera och många av de föreslagna bostäderna är redan uthyrda. På en del sidor måste man betala för att få mer upplysningar om lägenheterna och om vem som äger fastigheten i fråga. Jag har varit och tittat på tre lägenheter den här veckan, en i Norrköping och två i Finspång.

En karta ur arkivet, som varit med förr någon gång för att visa hur centralt vi bor, där vid den röda pilen.

Finspång känns alltmer som det mest tänkbara alternativet. Norrköping är vår gamla hemstad, men vi bodde några år i Finspång och trivdes bra. Linköping känns helt fel … ligger på fel sida av kanalen som vi säger.

Den första lägenheten var den i Hageby i Norrköping – lägenheten var ganska nyrenoverad och jättefin, men … området är hopplöst tråkigt!

Så de två lägenheterna i Finspång – den ena i norra delen av samhället och den andra i motsatta änden. Båda fina, var och en på sitt sätt, den förstnämnda på 4:e våningen med balkong åt öster … en lite skogsbacke utanför och ingen insyn från några angränsande hus. Nästa lägenhet i markplan med uteplats också den mot öster, dock med lite insyn från de som ska gå in i huset … annars fint område med lite skog och mycket grönytor. Båda lägenheterna har fördelar och nackdelar … nu har vi helgen på oss att fundera …

Utsikt från balkongen.

Påsken kommer att passera ganska lugnt, men Calle och barnbarnen kommer i morgon – och då blir det skattjakt för att hitta påskäggen.

Jag vet att det är fel dag att önska glad påsk på, men jag gör det ändå …

och NU är det påskafton, så ännu en gång …

70 reaktioner till “Trevlig helg …

 1. Fel dag och fel dag… det vet jag inte 😉 Lycka till med den nya lägenheten, du verkar så klok hur du funderar… Glad Påsk!

  Gillad av 2 personer

 2. Båda i Finspång låter bra. Uteplats är inte fel, det hade jag själv gillat, men det är inte helt avgörande heller. Jag håller tummarna!
  Glad påsk 🐣

  Gillad av 2 personer

 3. Inte lätt att välja lägenhet. Håller med ovanstående som menar att känslan är det viktigaste. Hoppas långfredagen blir fin för dig.

  Gillad av 2 personer

  1. Så är det … men något som vi gillar båda två ska vi nog kunna hitta 🙂
   Tack Eva – långfredagen har hittills varit helt OK – och solen skiner!
   Ha en fin påskhelg!

   Gillad av 2 personer

  1. Jag är lite i samma sits och hinner inte heller med riktigt.
   Ja, vi måste tyvärr hitta ett bättre boende – Lasse blir allt sämre och får allt svårare att
   gå … så nu är det dags …
   Tack och kram!

   Gillad av 1 person

 4. Fel och fel men jag tar tanken 🙂
  Bilderna du visar gillar jag, något för er det området där? Lägenheter att hyra kan vara rena djungeln, oseriösa och annat slafs. Har en inte köat länge och upparbetat höga poäng ska det ren tur till att få i de mer etablerade fastighetsbolagen. Det betyder ju att det kan ta låång tid att få bostad. Det där med fördelar och nackdelar känner jag igen, en får väga sig fram helt enkelt 🙂 Känslan av ett hemma är ju A och O. Läge och ekonomi ska gå ihop. Här hos mig är allt tipp topp i boendet, jag är hemma här, endast en liten smolk I bägaren, jag har alla fönster åt öster.
  Allt gott och lycka till vidare och hur som en sorgedag, Glad påsk, det glada och det sorgliga hör ju på något vis i hop då och då!
  Kram

  Gillad av 2 personer

  1. Det där med fel dag . bara en tanke så här på långfredagen – med minnen från den tid då man inte fick ha roligt denna dag 🙂
   jag har anmält oss både i Norrköping och Finspång, men känner att Finspång är det som lockar mest. Någonting ska vi väl hitta …
   Stort tack för ditt mess! Du är en fin vän Tove!
   Kram och Glad Påsk!

   Gillad av 1 person

 5. Åh ser att det var länge sedan jag var här och läste. Vet inte orsaken till att ni ska flytta till lägenhet, men ni kommer säkert att sakna ert fina lilla hus. Jag vet, för jag saknar vårt torp, även om vi inte var där så mycket de sista åren. Ja det gäller att ha is i magen tills rätt lägenhet dyker upp. En uteplats är väl inte fel, med tanke på att saknaden efter en trädgård. Jag skulle aldrig kunna trivas i en lägenhet igen, men ibland när kroppen strejkar, skulle jag vilja ha en mindre trädgård. Lycka till med sökandet efter ny bostad och En Glad Påsk önskar jag er.

  Gillad av 2 personer

  1. Livets gång kan man säga … Lasse blir allt sämre och klarar inte att ta sig till eller ifrån garaget längre – och huset är för litet för att bostadsanpassa på ett bra vis … tråkigt, men vi får försöka göra det bästa av situationen.
   Jag vill gärna ha en lägenhet med uteplats, men Lasse vill bo en bit upp med balkong – vi får se vad vi hittar 🙂
   Tack! Ha en fin påsk ni också!

   Gillad av 1 person

 6. Der går bra att önska Glad Påsk vilken dag som helst under påsken! Kul med skattjakt! Jag håller tummarna för att ni hittar något trevligt i Finspång då….Hageby kan du inte bo i, kvittar hur fint renoverat det är….då är Linköping bättre. Solskenskramar till dig!

  Gillad av 2 personer

  1. Skattjakt efter påskägg är en tradition – och nu är den riggad! 🙂
   Hm … Linköping känns lite fel för en Norrköpingsbo … men man kan ju ändra sig … kanske!
   Ha en fin fortsättning på helgen! Kram

   Gilla

 7. Hade klasskamrater som bodde i Hageby och även ett par som bodde i Finspång. Måste säga att Finspång var trevligare – i alla fall från det lilla jag har sett.
  Båda lägenheterna såg ut att ligga väldigt fint till – lycka till med det svåra beslutet!

  Glad Påsk! (Även om det råkar vara långfredag… 😉 )

  Gillad av 2 personer

  1. Finspång är inte alls så dumt! Vi får se – jag tror inte det blir någon av dessa två, men hoppas på fler förslag från olika hyresvärdar 🙂
   Ha en fin fortsättning på helgen!

   Gillad av 1 person

 8. Förstår att det kan vara ett dilemma att leta bostad. Man ska ju bo kvar länge och då måste man var säker på att trivas där. Hoppas du hittar drömlägenheten snart. Under tiden får ni ha en riktigt glad påsk. Kram

  Gillad av 2 personer

 9. Fina lägenheter tycker jag! Markplan är skönt då man är ute på en kick, men utsikten från högre våningsplan brukar inte vara fel! Jag tycker omgivningen ser mysig ut från bägge lägenheterna. Googlade lite o konstaterar att kommunen är lika stor som Ludvika med drygt 20.000 invånare. Då har man all service men bor i en mindre stad. Norrköping är ju något helt annat,! Har du letat på homeq.se ? Kikar in där ibland när jag tittar efter lägenhet i Falun. De hade inget i Finspång men i Norrköping. Lycka till ! Och du, tusen tack för svampen, jag har nu tillagat stolta fjällskivlingen och ätit tillsammans med lammstek och potatiskaka, och den smakade himmelskt! Vilken arom! Jag använde ingen grädde utan stekte den i bitar och hade i lite av blötläggningsspadet . Mums!
  Kram

  Gillad av 2 personer

  1. Finspång är en lagom kommun – och vi trivdes bra där när vi bodde där. 🙂 Jodå- jag kollar homeq.se varje dag … + en del andra, mer eller mindre bra …
   Så bra att fjällskivlingen smakade 🙂
   Kram

   Gillad av 2 personer

 10. Jag förstår att det känns jobbigt, men visst är det lite spännande ändå? Jag hoppas innerligt att ni hittar någonting som känns rätt.
  Ha en riktigt Glad Påsk!
  Kram, Ingrid

  Gillad av 2 personer

  1. Nu när beslutet är taget och när insikten lagt sig, så är det lite spännande … och det blir nog bra. Tack Ingrid!
   Ha en fin påskhelg du också!
   Kram

   Gillad av 1 person

 11. Finspång verkar vara ett bra alternativ! Mindre ort än Norrköping. Känns som det skulle passa dej.
  Ska fixa påskägg tills i morgon. Ett barnbarn, Ava, på plats hos mormor och morfar. I morgon kommer de två kusinerna. Då får det bli påskäggsjakt!
  Ha en fin och glad påskhelg!

  Gillad av 2 personer

  1. Vi bodde i Finspång på 70-talet och bägge sönerna är födda där – en lagom stor kommun och nära till naturen, så hittar vi en lägenhet där som passar oss så kommer vi nog att bli Finspångsbor igen.
   Jag har fixat skattjakt idag … i morgon får vi se om de fixar att följa anvisningarna 🙂
   Glad Påsk till dig också!
   Kram

   Gilla

 12. Man måste trivas i en bostad, för att kunna kalla den ett hem. Själv skulle jag nog vilja bo i markplanet, för blev det strömavbrott blev man ju på rummet, eller utlåst, när hissen strejkar.
  Svante

  Gillad av 2 personer

 13. Långfredagen var verkligen ingen glad dag förr. Tack o lov att det inte märks så mycket av det längre.
  Svåra beslut att ta. Är det en lekplats som syns från rumsfönstret? Kan ju vara både för och nackdel, beroende på om man vill ha stojande barn inpå knuten.
  Ha en fin fortsättning på påsken!

  Gillad av 2 personer

  1. Visst var det en otroligt tråkig dag när vi var unga – skönt att det ändrats.
   En lekplats stör inte mig, jag stör mig nog mer på om folk kan se in i mitt kök …
   Båda lägenheterna hade det som var bra, men båda hade även nackdelar och är avskrivna. Nu vilar vi över helgen och återupptar sökandet nästa vecka!
   Tack – önskar dig detsamma!

   Gilla

  1. Brokind har jag lite koll på, där har jag tillbringat många somrar, eller snarare vid Viggeby – och visst är det fint. Bestorp vet jag vart det ligger, men inte mer – bägge är dock för långt bort!

   Gilla

 14. Tack, Anki! Önskar dig också en fin påsk. Trevligt med Calle och barnbarnen som kommer.
  Finspång känner ni ju till så hoppas innerligt ni hittar något. Och ni måste ju inte jäkta på. området här såg fint ut med naturen utanför. Kan tänka mig att båda lägenheterna har både för och nackdelar. Kanske ska ni försöka titta på fler innan beslutet fattas.Set ska ju kännas bra också. Eller så bra som möjligt.
  Tankar och varm kram

  Gillad av 2 personer

  1. Vi kommer nog inte att välja någon av dessa två, då det fanns saker som inte var riktigt vad vi önskar.
   Nu tar vi det lugnt i helgen och sökandet fortsätter nästa vecka.
   Ha en fin påskafton!
   Kram och tack!

   Gilla

 15. Det är verkligen svårt att välja. Spontant skulle jag nog vilja ha en uteplats men jag är inte helt övertygad om den till den här lägenheten. Däremot tycker jag att balkongvyn är tilltalande. Nu är det ju inte jag som ska bo där dock. Jag tror som många tidigare har sagt att man vet när det är rätt så ha inte för bråttom. Förhastade beslut i bostadsfrågor är inte bra.

  Kram och Glad påsk!

  Gillad av 2 personer

  1. Nu tror jag inte någon av lägenheterna var optimala för oss, utan vi fortsätter sökandet efter helgen … 🙂
   Ha en fin påskafton!
   Kram

   Gillad av 1 person

 16. Önskar er detsamma med lite extra solbränna på nästippen. Uteplats med skog kan aldrig vara fel. Är hyresvärden grinig kan ni ju alltid hänga fågelmatarna i skogen utanför tomtgräns, typ allemansvett…….

  Gillad av 2 personer

  1. Tack …nu njuter vi av våren och fortsätter bostadsletandet med nya krafter efter helgen. Griniga hyresvärdar vill man helst undvika …

   Gilla

 17. Visste inte att det fanns rätt och fel dag för Glad Påsk 🐣
  Jag hoppas verkligen att Ni har en fin påsk och att stunden med barn& barnbarn lättar upp och gör att Du känner Dig bättre.
  Hur man än vänder sig har man ändan bak och lite så känns det med lägenheterna, ett par våningar upp och utsikt eller markplan och mer insyn men lite uteplats…
  Jag hoppas Du/Ni har tid på Er att fundera.
  Ha det så bra det nu går 🤗
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Tänkte på att förr fick man inte göra något roligt på långfredagen – bara sörja Jesus lidande och död …
   Ingen av de här lägenheterna var perfekta … så vi fortsätter leta – än är det ingen panik 🙂
   Tack – tack detsamma!
   Kram! ♥

   Gilla

 18. Ojoj, inte lätt att hitta drömlägenheten så snabbt men du har några fina att välja mellan. Jag har en favorit men vill inte påverka. Jag tror att Finspång är ett bra val om man trivs bäst utanför storstan. Linköping är mer min stad än vad Norrköping skulle kunna bli så jag förstår dig väldigt väl. Men omvänt 😀 Har ni funderat på Mjölby? En jättetrevlig stad liten stad som överraskade mig.
  Glad påsk till er också 🐣🐥

  Gillad av 2 personer

  1. Det blir nog ingen av dessa två, utan sökandet fortsätter. Finspång är en trevlig plats att bo på … vi har ju bott här tidigare. Där finns allt man behöver och nära naturen 🙂 Mjölby är säkert ett bra alternativ, men alldeles för långt bort!
   Ha en bra fortsättning på påsken!
   Kram

   Gillad av 1 person

 19. Bästisen Yvonne och jag diskuterade just idag om man får önska ”God Påsk” samma dag som Jesus dog eller hur det nog var. Vi skrattade gott och kom överens om att man tidigast får önska ”Glad Påsk” på Påskafton – hahaha!

  Jättekul att du visar upp alternativen du/ni funderar över. Hade balkongen varit större hade jag inte tvekat en sekund och valt lägenheten, för utsikten är ju ”nästan” som hemma hos dig. Men den balkongen är alldeles för liten tycker jag. Så marklägenheten är nog troligen mera i din smak. Bara att försöka övertala Lasse. Är lägenheterna handikappanpassade? Är trösklar borttagna? Kan Lasse ta sig ut på balkongen över huvud taget?

  Glad Påsk till dig med:-) Å ha så roligt med skattjakten:-)

  Gillad av 2 personer

  1. Tur vi numer kan göra lite som vi vill numera 🙂
   Förstod redan du innan kommenterade vad du skulle tycka. Det fanns inte några trösklar alls i lägenheten – och den ut till balkongen var minimal – det var positivt!
   Nu tror jag inte det blir någon av dessa två lägenheter ändå, då det fanns vissa saker som inte var bra …

   Gillad av 1 person

 20. Hoppas av hela mitt hjärta att ni hittar en lägenhet där ni båda kommer trivas. Kan tänka mig att det är ett stort och kanske sorgligt steg. Du kommer säkert hitta många sätt att fylla lägenheten med vackra blommor. Lägenheterna ser fina ut, som andra redan skrivit i kommentarerna. Lycka till i er lägenhetsjakt!

  Gillad av 2 personer

 21. Förstår om det är fullt upp för dig Anki och att dagarna bara försvinner. Att leta lägenhet är tidsödande men så småningom kommer ni säkert att hitta en som ni kommer att trivas i. Finspång känns som det är en liten, mysig och trevlig kommun. Och visst finns det fördelar med båda typerna av lägenhet.
  Tänker på dig och hoppas du också kan hitta lite tid att promenera i naturen, njuta av solen och våren.

  Kramar och fortsatt fin påskhelg ❤

  Gillad av 2 personer

  1. Tack Anita!
   Vi hittar säkert något … så småningom 🙂
   Jag försöker gå en sväng i skogen varje dag … måste det för att må bra!
   Önskar er detsamma!
   Kram ♥

   Gilla

 22. Glad Påsk till dig också! Det där med att leta lägenhet är en djungel. Hoppas ni hittar något där ni kan känna er hemma. Det är mycket som ska stämma. Så vill man ju inte att det ska vara för mycket liv och buller heller. Ja, det är mycket man ska tänka på.
  Håller tummarna för dig!

  Kram

  Gillad av 2 personer

 23. Eftermiddagssol och kvällssol är väl att föredra men det var en fin utsikt från balkongen. Markplan är ju trevligt men kanske inte om det passerar folk in och ut ur huset. Jag tror nog ni kommer se på fler alternativ. 🙂

  Gillad av 2 personer

  1. Jag som är morgonpigg och inte gillar sommarens stekheta sol, jag tyckerösterläge verkar helt OK. Nu blir det inte någon av dessa lägenheter ändå – sökandet fortsätter. Ja, både marklägenhet och lägenhet en bit upp har sina olika fördela … och nackdelar 🙂

   Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.