Glad måndag …

… denna måndag, då jag nästan glömde att det är måndag.

Jag har i alla fall varit och tittat på en lägenhet – en ganska fin lägenhet, men på helt fel plats …

Den här sötnosen poserade utanför köksfönstret igår …

Vår vårväg igår …

.

… och så här såg det ut för 10 år sedan, enligt Googles arkiv …

61 reaktioner till “Glad måndag …

 1. Ljuvlig bild på en lika ljuvlig lite ekorre. Och oj, det var skillnad på väder det. Men 10 år sedan, det var väl en av dom där två riktigt snörika vintrarna. Dom minns jag. Enda gången vi fick lov att skotta taket och drivorna var så höga utanför uterummet att jag inte ens såg trädgården.
  Så synd att lägenheten låg på fel ställe när den var fin. Du får leta vidare.

  Kramar och fortsatt fin måndag till dig Anki ❤

  Gillad av 2 personer

  1. Jag minns också! Vintern 2010 … då fick man skotta snö varje dag och även taket på vårt ”Överhus”, där vi har tvättstugan.
   Den som söker ska finna, sägs det – gäller säkert lägenheter också 🙂
   Tack och kram! ♥

   Gilla

 2. Hoppas du hittar en lika fin lägenhet, på rätt ställe. Ekorrar är alltid söta, om man kommer tillräckligt nära att se det.
  Svante

  Gillad av 2 personer

  1. Hoppas kan man alltid! Ja, ekorrar är söta! Jag sitter vid köksbordet och ekorren sitter vid sitt matbord 🙂

   Gilla

   1. I Kårböle är inte Ekorren omtyckt, den tar ju maten för Fåglarna. Kanske därför man aldrig kommer nära dem, då de jagas bort från fågelmatsbehållarna.
    Svante

    Gillad av 1 person

 3. Härliga krokusar, såg att jag för sju år sedan fotat massor av tussilagon trots att det låg små snöhögar kvar, i år har jag inte sett en enda. En lägenhet på fel adress kan aldrig vara bra…hur fin den än är…du ska se att det dyker upp bättre alternativ. Måndagskram

  Gillad av 2 personer

  1. Visst är de härliga! Jodå … här blommar massor med tussilago nu – kanske kan de få vara med på bloggen också 🙂
   Vi fortsätter leta … ska titta på två lägenheter på torsdag – i Finspång. 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

 4. Jag såg på min Facebook att 2018 snöade det hos oss men i år har vi 10 grader och de tidiga tulpanerna blommar på framsidan.

  Det är verkligen inte lätt att hitta en ny bostad. Allt ska klaffa och man ska tycka om både läget och lägenheten. Ärligt talat så kan jag ibland känna att läget är det som är viktigast även om planlösningen självklart måste vara bra. Det är nyttigt att titta på många för man inser vad man vill ha men också vad man inte vill ha.

  Kram och glad måndag till dig!

  Gillad av 2 personer

  1. Ja, vintrarna varierar … skönast när de är gröna! 🙂
   Ja, läget är jätteviktigt, för man måste kännas att man kommer att kunna trivas på platsen där man ska bo. Vi fortsätter leta!
   Ha en fin tisdag!
   Kram

   Gilla

 5. En sån ljuvlig liten varelse!
  Fel plats för lägenheten måste väl vara no, no!
  Läget måste väl nästan vara viktigare än själva lägenheten, så som jag ser det.
  Lycka till i sökandet!

  Gillad av 2 personer

 6. Hoppas att du kan träffa några återkommande små vänner utanför ditt fönster i stan också. Det tror jag du gör!
  Blött så det förslår. Men det torkar upp. Tråkigare med snövädret för tio år sedan. MEN vi ska nog inte ropa HEJ ännu, det är väl risk för mer snö. MEN den försvinner snabbt. Kram och ha en bra måndag!

  Gillad av 1 person

  1. Vi får hoppas det …
   Än finns risk för snöoväder – minns ett så sent som den 16 april – värsta ovädret det året! 🙂
   Ha en fin tisdag!
   Kram

   Gilla

 7. Så söt ekorre! Jag blir riktigt avundsjuk på alla som har ekorrar vid fågelbordet. Jag saknar dem jag hade här förut!
  Hoppas du hittar din drömlägenhet med perfekt läge till slut!
  Önskar dig en glad måndag!

  Gillad av 2 personer

  1. Vi har tre som kommer varje dag – ett par och en ensam, som ständigt jagas bort … men som är tillbaka lika fort igen! 🙂
   Det ska nog lösa sig med lägenhet …
   Ha en bra tisdag!

   Gillad av 1 person

 8. Underbara ekorre =) Man bli så lycklig av bilden. Inte lika kul att åka på den geggiga grusvägen men heller lite lera än mer snö…..
  Det hjälper ju inte om lägenheten är fin, jag tror att läget är viktigare än ”finheten”. Men det är bra att titta runt på flera ställen för då vet man vad man vill och inte vill. Såg att det fanns radhus i Skärblacka….. nära och bra till cocosbollarna =) Kram på dig!
  Ps super pedagogisk förklaring fick jag och det funkade rätt bra att få bort alla miljoner med björkfrö som fastnat i trädäcket innan jag skurade det.

  Gillad av 1 person

  1. Ja, visst är den söt! precis, hellre lera än snö! Nu är vattnet borta igen, men lerigt är det fortfarande. Jodå det finns radhus – bostadsrätter till dyra priser, men inte några till salu … Ska till Finspång på torsdag och kika på en lägenhet med uteplats … tyvärr är det fler som ska titta på den.
   Vi har bott i Finspång förut och trivdes bra, så kanske blir det Finspång igen 🙂

   Gilla

 9. Att välja rätt är inte lätt då en lägenhet ska passa för lite olika… nedreplan antar jag och uteplats är väl önskemål?
  Mina föräldrar flyttade ”hemifrån” vår bondgård där min far bott från det han var 11 till drygt 60 och då valde de en lägenhet utan balkong på övervåningen för att det var den lägenhet inflyttningsklar i rätt tid, de bodde där ungefär två år å då tillbringade de tiden från början av maj till september i husvagn. Sedan köpte de huset där min mor bor kvar.
  Så om Du har möjlighet att välja å känna in att lägenhet passar Dig och Lasse, inte har för bråttom kan det säkert bli bra.
  Det går ju inte att jämföra Ert boende idag med ett lägenhetsboende, kanske finns det nått område lite utanför stadsplanering som kan funka?
  Kram och Lycka till ❤️🤗

  Gillad av 2 personer

  1. Det måste varit en chock att hamna högst upp utan balkong! Vi fortsätter leta – jag vill helst ha en lägenhet i markplan, men Lasse vill nog hellre komma upp en bit, men ha stor balkong … vi får se. 🙂
   Kram

   Gilla

 10. Inte lätt att välja lägenhet verkar det som. Läget är nog så viktigt och väger tungt, det håller jag verkligen med dig om.
  Men vad är du/ni ute efter? Hyres- eller bostadsrätt, servicelägenhet. Hur många rum vill ni ha. Vet inte hur bostadsmarknaden är i Norrköping med omnejd. Vet bara att det är så gott som omöjligt att hitta en hyreslägenhet med förstahandskontrakt i stor-Stockholm. Servicelägenheter har långa väntetider. Bostadsrätter finns det relativt gott om i olika storlekar, men där trissas ju priserna upp genom budgivning. Nej, jag avundas dig inte. Men det är ju inte superbrådis heller. Det är ju ingen idé att ”panikflytta” till första bästa lägenhet och sedan flytta igen.

  Nej, jag njuter av Kurre istället. Han är så himla söt:-) Här regnade det idag, bättre än snö i alla fall;-)

  Gillad av 1 person

  1. Läget är absoluta det viktigaste – och det måste finnas hiss + balkong eller uteplats. Här finns ganska många hyreslägenheter, men det är många sökande på varje. Jag vill helst bo i markplan, medan Lasse gärna bor några våningar upp. Har kollat bostadsrätter också, men de skenar i pris och kosta mer än vad vi får för vårt lilla hus! kanske flyttar vi tillbaka till Finspång, där vi bodde för många år sen och där bägge sönerna är födda. En liten ort, men nära till naturen. Ska titta på två lägenheter där på torsdag – en i markplan och en på 4:e våningen …
   Mulet här idag, men +10 nu på morgonen.

   Gilla

 11. Det är bra att ni har lite tid att leta efter en lägenhet som passar er. Den tiden hade jag inte. Fick ta den första bästa som gick att få. Hade ändå tur. Helt utanför Ulricehamn, Inte ens 5 minuter gångavstånd till både skog och naturreservat. Håller tummarna att ni hittar rätt.
  Klart man blir glad när man ser en så söt och gullig krabat som man helst skulle vilja krama.
  Toppen bild på den!

  Gillad av 1 person

 12. Jag hoppas att ni hittar en riktigt fin lägenhet i ett naturnära område. Men till dess får du och vi njuta av dina fina gäster som hälsar på ibland. I dag var det Kurre som kom på besök. En sak som ni förmodligen inte kommer att sakna är de leriga vårvägarna.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. ”Kommer tid, kommer råd” sägs det. Nog ska vi väl hitta något bra till sist 🙂 Leriga vägar är inte så kul, men sånt man får stå ut med 🙂
   Kram

   Gilla

 13. Den rätta lägenheten kommer. Ha bara lite is i magen. Det ska kännas rätt.
  Så ljuvlig bild på ekorren och ni bor ju så sagolikt. Ja, man får trösta sig med att var tid har sitt ❤
  Kram!

  Gillad av 1 person

 14. Vilken fin bild på ekorren. Och hen ser väldigt nöjd ut.
  Vad gäller lägenhet så ta väldigt god tid på dig . Det kommer att finnas något men att hitta det som känns bra är knepigt. Eller kan vara. Innan jag köpte vår lägenhet här på Söder hade jag nog titta på ett 30-tal. Blev några varje söndag under ett par månader. Men jag hittade rätt- Till slut.-
  Kram och tankar-

  Gillad av 2 personer

  1. Tack Ditte! Visst är den söt där den poserar för mig 🙂
   Ja, vi fortsätter leta … och hoppas vi hittar något passande 🙂
   Kram!

   Gillad av 1 person

 15. Ja, tänk vad vädret kan skilja sig år från år! Snö är ju inget vi vill ha nu och inte regn och vått heller! Längtar verkligen efter vårvärme nu! Ska visst komma till oss i eftermiddag….
  Spännande med lägenheten – det kommer att bli bra Anki! Men visst ska det kännas rätt!
  Kram kram

  Gillad av 1 person

 16. Åh, vilken vacker bild som du har tagit på den söt ekorren.
  Skillnad på väderläget nu och för ett år sedan.
  Det är svårt detta med att hitta lägenhet. Vet av egen erfarenhet. Man vill ju trivas både med lägenheten och inte minst med området.
  Ha en bra tisdag.
  Kram!

  Gillad av 2 personer

  1. visst är den fin där den sitter 🙂 vi brukar ha tre stycken här – så roliga att titta på 🙂
   Ja, det finns lägenheter men ännu ingen som vi fastnat för … antingen fel plats eller så saknas hiss eller balkong …
   Önskar dig en fin onsdag!
   Kram

   Gilla

 17. En vinter hade jag nio ekorrar men nu finns det bara en i närheten. Undrar vad som hände med dom andra? Här stormar det men snöar inte i alla fall men vi har mycket snö kvar. Hoppas att du får en fin påsk med blommor på marken.

  Gillad av 2 personer

  1. Ekorrarna är roliga att titta på … tråkigt att dina försvunnit.
   Vårväder här med +10 – mulet och kanske blir det regn …
   Önskar dig en fin påsk Anita!

   Gilla

 18. Oj, nu fick man nästan julstämning. Vad med snö. Då bodde vi i lägenhet – och var rätt nöjda med att slippa skotta, vad jag minns. 🙂 Se där en fördel med lägenhet!
  Imorgon far vi nedåt dina trakter. Det blir en natt på hotell i Norrköping innan vi på skärtorsdagen far vidare mot Vadstena för att spendera påskhelgen vid Tåkern och Omberget. Håll tummarna för att vi slipper snö 😀

  Gillad av 2 personer

  1. Det ser ut som en trevlig planering av påskhelgen! Ta dig en promenad till klosterträdgården … vet inte hur det är så här tidigt på säsongen, men jag gissar att det finns en del vårblommor där.
   Önskar dig och maken en trevlig påsk!
   🐔🐣

   Gillad av 1 person

 19. Jag är kär i dina ekorrar. Skulle också vilja ha sådana sötisar utanför mitt köksfönster. Tur jag får njuta av dina 🙂
  Letar du lägenhet? Hoppas du hittar det du söker.

  Kram

  Gillad av 1 person

  1. De är verkligen hjärtevärmare 🙂
   Ja, vi måste se oss om efter nytt boende – tyvärr.
   Lasse blir allt sämre och vi klarar inte en vinter till här … för trångt för att bostadsanpassa på ett bra sätt … och svårt även utomhus med långt till garaget, med en jobbig backe.
   Tack – vi hoppas det.
   Kram

   Gilla

 20. Så snällt av korren att posera så att du fick en fin bild! Jag vill också ha såna hos mig. Påskvädret ser ut att bli hyggligt, jag har också kollat lite bakåt och mars kan verkligen bjuda på både vår och vinter. Påfrestande med lägenhetsletande, hoppas verkligen att ni snart hittar något som passar er så att ni kan installera er och anpassa livet efter det. Stora förändringar är svåra, tar tid att hitta en rytm igen.

  Vackert med den slingrande vägen och även vårpölarna.

  Gillad av 1 person

  1. Alltid trevligt med besök av ekorrarna 🙂
   Jobbigt, men nu när vi bestämt oss att flytta, så är det samtidigt lite spännande – och det ska nog ordna sig.
   Tack!
   Önskar dig en fin påsk!

   Gilla

 21. Glad Påsk 🐣
  Jag hoppas Ni (trots allt) har en fin påskhelg och att Du kan träffa barn & barnbarn ❤️
  Kram 🤗

  Gillad av 1 person

 22. Där sitter den söta ekorren och verkar njuta av all mat som det bjuder på, den verkar fundera vad den ska börja med. Glad Påsk Anki!

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.