Stenen är i rullning …

Här ligger den och väger för och nackdelar …

… och nu finns ingen återvändo.

Ni som följt mig ett tag vet att jag inte mått så bra … det fysiska är hyfsat, men med det själsliga har det varit – och är det sämre med.

Vi har kommit fram till beslutet att vi måste flytta från vårt älskade lilla hus i kanten av skogen. Så otroligt sorgligt, men så är det.

När vi flyttade hit 1999 så trodde vi att här skulle vi bli kvar livet ut …

Så blir det nu inte.

Redan innan vi annonserat har vi ett par olika spekulanter. Värderingskvinna var här i måndags och besiktningsman kommer nästa vecka.

På måndag ska jag åka in till stan och titta på en lägenhet – ja, så är det … snart är vi stadsbor.

Det känns som att mitt hjärta kommer att brista …

91 reaktioner till “Stenen är i rullning …

 1. Fast du, det kan bli jättebra det också! När kroppen inte orkar så… det är sorgligt, men ni behöver inte ta första bästa lägenhet! Det ska kännas bra när ni tittar. Jag håller tummarna att det ska lätta och att du kan känna lite glädje för det! Stor kram❤️

  Gillad av 3 personer

 2. Hoppas att jag aldrig mer behöver leta lägenhet. Jag är inte tillräckligt social, för kollektiva boendeformer.
  Svante

  Gillad av 3 personer

   1. Skulle jag bli tvungen att flytta till lägenhet, en gång till i mitt liv, blir det inte till en lägenhet inom Gävleborgs Län.
    Svante

    Gillad av 2 personer

 3. Så tråkigt,ni som bott så fint sen -99 så förstås måste det kännas att lämna!
  Speciellt sommartid så nära naturen är det ju ett jättefint boende!
  Men det kommer nog att ordna sig för er,allt har ju sin tid sägs det.

  Ha det gott ändå….Kram

  Gillad av 2 personer

 4. Men så tråkigt, så ledsen jag blir för Din skull… men ibland finns inget val, tyvärr och då är det bara att acceptera, men det är inte alltid lätt, när livet förändras så hinner inte alltid själen med. Jag förstår Din känsla… kan sätta mig in i Din situation.
  Nu behöver en lägenhet inte vara det mest sämsta. Det kan bli hur bra som helst.
  kram

  Gillad av 3 personer

 5. För kroppen finns medicin, men inte för själen. Den måste man om möjligt reparera själv. Oerhört sorgligt att lämna ett ställe man älskar. 😥

  Gillad av 3 personer

 6. Så ledsamt. Har ju förstått hur mycket omgivningarna och det fria livet betyder för dig. Hoppas så klart att det blir bra, det låter som ett välgrundat beslut, och att du hittar ett nytt sätt att få dina behov av frisk luft och svampskog.

  Gillad av 3 personer

 7. Jag förstår mer än väl att det här beslutet påverkar ditt mående men ibland har man inga valmöjligheter. Det som man trodde skulle fungera visar sig inte göra det. Det bästa är så klart att flytta för att man vill men så fungerar det inte alltid heller. Vi hade tecknat oss för en lägenhet i lilla grannhålan men speciellt husse fick kalla fötter så vi hoppade av. Själv vet jag inte alls om det var rätt beslut…

  Sedan är det faktiskt så att det kanske blir hur bra som helst med en lägenhet för man vet ju inte innan man provat. Kanske kan ni hitta någon marklägenhet med en liten tillhörande trädgård? Men visst förstår jag att det känns både ledsamt och vemodigt för ni bor verkligen fint. Det finns ingen möjlighet att ni behåller huset som ett sommarhus?

  Kram

  Gillad av 3 personer

  1. Tack! Ja, livet måste ju går vidare – och kanske blir det bra. Tyvärr är det ekonomiskt omöjligt att behålla huset+ betala hyra för en lägenhet …
   Kram

   Gillad av 1 person

 8. Nej men fy så tråkigt jag förstår att du är ledsen men se till att hitta en fin lägenhet med fin balkong och med utsikt mot natur av något slag. Jag bävar själv för när den dagen kommer som vi inte kan bo kvar.
  Men är det rätt beslut????
  Tusen kramar till dig.

  Gillad av 3 personer

   1. Jo, allt går att lösa!!!
    Som sagt gör inget förhastat. Jag vet när grannen lämnade huset…..som hon ångrade sig. Likadant med mormor, men hon var 88år.
    Så vrid på allt tre gånger till…..allt går nästan att lösa. Ååå vad jag lider med dig. Kram ❤❤

    Gilla

   2. Tyvärr Lillasyster … allt går inte att lösa! Vi har verkligen tänkt igenom detta läääänge och vridit på alla möjligheter. Tyvärr är vårt lilla hus för litet för att göra en bra handikappanpassning – och även om det skulle gå, så kan ju inte Lasse ta sig till huset från garaget … han orkar inte gå den sträckan i uppförsbacke på sommaren och på vintern är det en omöjlighet. Lägg till det att jag inte orkar göra allt själv … jag har inte samma ork som förr.
    Tack för din omtanke!
    Kram

    Gilla

 9. Kära vän, förstår så väl dina känslor. Det underbara lilla huset där ni tänkt att ni alltid ska stanna. Och bara ordet lägenhet kan få nackhåren att resa sig…Men, bekvämlighet och närhet till service är viktigt, liksom att man slipper för tunga sysslor. Ni har bil och husbil att nyttja och är trots allt fria att röra på er på fyra hjul. När andan faller på, när kroppen orkar och vill.
  Jag är faktiskt lite i samma sits, jag funderar på att lämna mitt älskade Säfsen! Det är så svårt med kommunikationer, med avstånd, med erbarmligt dålig service. När jag kombinerar det med att jag inte längre törs ge mig ut på skogsäventyr själv, med min yrsel och onda kropp måste jag hålla mig i lättvandrad terräng. o saknaden efter familjen så snurrar tankarna. Och visst blir man låg och ledsen, men vi får ta tjuren vid hornen och göra det bästa av situationen. Dina strövmarker finns kvar där du kan hämta styrka och fortsätta förundras över naturen. Mina varmaste kramar, hoppas ni hittar en trivsam lägenhet.

  Gillad av 3 personer

  1. Tack för dina ord Paula! Tyvärr är det färdigåkt med husbilen och den ska säljas … och flyttar vi till stan behöver vi knappast någon vanlig bil heller.
   Förstår dina tankar för din egen del – inte lätt att bo som du gör när all service saknas … och jag förstår din längtan att komma närmare barn och barnbarn … och barnbarnsbarn.
   På något vis måste livet gå vidare.
   Kram

   Gillad av 1 person

 10. Nej, vad sorgligt! Det härliga huset i skogskanten, så mysigt!
  Stort och tufft beslut.
  Men det blir bra, ska du se, man får rulla med tiden och vad orken säger.
  Stor varm kram till dig ❤

  Gillad av 3 personer

 11. Men nu blir jag riktigt ledsen och förstår verkligen hur du mår.
  Jag känner ju inte dig så bra, har inte följt din blogg lika länge som många andra, men jag har ju förstått vilken naturmänniska du är.
  Jag hoppas ni hittar en trevlig lägenhet med naturen inpå knuten.
  Jag fasar för den dagen som jag av nån anledning inte kan bo kvar i eget hus.
  Varmaste kramar/Kicki

  Gillad av 3 personer

 12. Blev så ledsen när jag såg att ni måste flytta. Måste ha varit ett svårt beslut men ibland blir det så. Nu hoppas vi att ni hittar en fin lägenhet.
  Kram Anki o Minton

  Gillad av 3 personer

 13. Nej men Anki, så sorgligt att ni måste lämna ert hus. Blir uppriktigt ledsen för din skull. Vet ju hur mycket du älskar att kunna öppna dörren och gå ut i naturen. Ja ibland blir det inte som man tänkt sig. Men samtidigt så behöver det inte bli fel. Jag hoppas ni hittar en trivsam lägenhet och naturen finns ju alltid kvar även om du kanske måste ta bilen för att besöka den.
  Varmaste kramarna till dig ❤

  Gillad av 2 personer

  1. Ja, visst är det hemskt! Önskar att eskulle funka på något annat satt, men efter många sömnlösa nätter så har vi nu tagit detta svåra beslut.
   Och livet går väl vidare ändå … på något vis.
   Tack och kram! ♥

   Gilla

 14. Jag förstår dig mer än väl. Jag har gått igenom det och tro mig, det går.
  Hoppas att ni hittar någonting där ni kan trivas. Jag hade tur och trivs hur bra som helst, även om det kändes som om hjärtat skulle brista när jag stod inför fakta…
  Kram, Ingrid.

  Gillad av 3 personer

 15. Jag anade att det var något sånt på gång, det som kommer förr eller senare. Förstår att det är tungt och svårt. Hoppas att ni hittar något som ändå får er att trivas och att det inte är alltför långt från naturen. Varm kram.

  Gillad av 3 personer

  1. Ja, det har varit … och är en jobbig period i livet just nu, men såklart kommer det att ordna sig.
   Tack!
   Kram

   Gilla

 16. Vad ledsen jag blir för er skull! Men som så många andra skriver så kan en lägenhet var mysig också om den ligger rätt och har balkong till exempel. Men jag förstår helt klart att det här måste kännas jättetungt för en naturmänniska som du.
  Jag hoppas verkligen att det ordnar sig till det bästa i slutänden!
  Stor kram till dig!

  Gillad av 3 personer

 17. Så tråkigt att höra, Anki! Jag förstår din vånda för vi är lite i samma sits. Vi har inte kommit till något beslut än och försöker förenkla så mycket som möjligt både inne och ute. men jag vet inte om det räcker. Tänker på dig. Stor kram

  Gillad av 3 personer

 18. Visst har jag förstått att allt inte varit riktigt som det ska men det här trodde jag aldrig. Blir så otroligt ledsen för din skull, vet ju hur mycket du uppskattar närheten till naturen och ert boende på landet som ni ju haft under så många år. Måste ha varit ett svårt beslut att fatta och nu väntar ett stort steg mot något nytt. Kan bara hoppas att det blir så mycket bättre än du befarar.
  Kramar 💚

  Gillad av 3 personer

 19. Först och främst, Tack för din kommentar på mitt inlägg! Ja, jag vet att du förstår Anki!
  Att lämna sitt hus, där ni bott så länge… kan bara förstå hur det känns i hjärtat! ❤
  Det är förmodligen ett beslut som har mognat fram och är trots vad hjärtat säger, genomtänkt!
  Naturen finns alltid nära och du kommer kanske att finna nya områden. En nystart Anki… åh jag tycker att det också kan bli spännande.
  Många kramar,
  Nilla

  Gillad av 2 personer

 20. Åh, så tufft och svårt beslut att ta, förstår att det känns jättejobbigt! Jag ska inte orda så mycket, men jag önskar verkligen att det ska bli bra ändå, i slutändan.
  Varma hälsningar!

  Gillad av 3 personer

 21. Men åååh, Anki. Jag känner så starkt med er och förstår så väl hur ni känner inför att byta ut ert mysiga hus på en underbar plats mot en lägenhet i stan. Jag kände precis så när jag sålde huset i Optand. Som tur var löste det sig för mig genom att jag efter ett tag fick en annan syn på hur jag skulle må för att må bra och jag hoppas innerligt att ni så småningom också ska kunna känna så. Jag hoppas att ni hittar en trevlig lägenhet i närheten av en skog eller ett naturområde. Naturen måste vi ha nära för att må bra.
  Många varma och stärkande kramar ❤

  Gillad av 2 personer

  1. Vet du Ingrid … jag har tänkt på dig såå många gånger. Vi, Lasse och jag flyttar tillsammans – du fick göra det ensam.
   Det kommer säkert att ordna sig, men just nu är det svårt.
   Tack för dina ord!
   Kram! ♥

   Gillad av 1 person

 22. Blir så berörd av ditt inlägg. Önskar att du kunde få sommaren där ute i din älskade natur. Men ibland måste man ta svåra beslut.
  Förhoppningsvis hittar du grönområden och skogspartier även i stan eller alldeles nära. Du kan hitta nya marker att upptäcka från grunden och jag hoppas verkligen att du orkar dela med dej av dina kunskaper länge än.
  Du är en glädjekälla för många av oss som följer dej, med alla vackra och berikande bilder som du delar med dej av.
  Kram!

  Gillad av 2 personer

  1. Vi letar nu efter ett annat boende – och än har vi inte sålt huset, så förhoppningsvis kan vi bo kvar några månader till. Hyreslägenheter finns, men att hitta det man vill ha – och med en rimlig hyra är inte helt enkelt.
   Stort TACK för dina ord …
   Kram ♥

   Gilla

 23. Åh vilken fin stuga! Förstår att det måste kännas riktigt tråkigt. Ibland blir förändring till något bättre trots att man inte kan tänka sig det💜 Jag hoppas att det blir så i det här fallet. Beslutet verkar taget och ibland kan även det vara skönt så man vet vilket håll man ska💜

  Gillad av 2 personer

  1. Ja, här är vårt Paradis … och det känns i hjärtat att vara tvungen att lämna det. Allt ordnar sig …
   Tack!

   Gilla

 24. Många, många varma styrkekramar till dig. Av dina svar att döma har ni vänt upp och ned på alla argument för och emot en flytt. Är otroligt ledsen för din skull, du är ju en naturmänniska och ingen stadsbo.
  MEN om kroppen inte orkar längre är man så illa tvungen att lyssna, även om det gör ont.
  Sedan finns det ju faktiskt fina lägenheter ”i stan” också. För inte alla lägenheter ligger ju i innerstan, natursköna lägenheter med närhet till park och skog finns det säkert i Norrköping också. Är ni ute efter en ”servicelägenhet” kanske…
  Det enda jag innerligt hoppas är att du kommer att ha nära till skog för att plocka svamp. Det är ju din främsta hobby och den ska du aldrig ge upp.

  Gillad av 2 personer

  1. Ja, du BP … även om det varit en jobbig tid, så känns det bättre nu när beslutet är taget och nu ska vi ”bara” hitta någonstans att bo – och på något vis ska det nog ordna sig.
   Stort Tack för dina ord och din medkänsla.
   Kram!

   Gillad av 1 person

 25. Tro mig, Anki. Jag vet exakt hur det känns. Där var jag också för nästan 7½ år sedan och flyttade med min döende man, 3 katter och 1 hund. Ibland har man inget val och får anpassa sig och sedan får man göra det bästa ut av det. Styrkekram!

  Gillad av 2 personer

  1. Tack för dina ord Kristallina! Ja, jag är vare sig den första eller sista som måste gå igenom detta – och på något vis kommer det att ordna sig. Kram.

   Gillad av 1 person

 26. Så sorgligt. Följer din blogg och brukar titta på dina fina foto. Gråter när jag läser detta. Men det jobbigaste är ju att ta beslutet.
  Om det är till Norrköping ni flyttar så har man byggt/bygger mycket bostäder vid Vrinneviskogen. Jättefint naturreservat/skog m.m. Ja du känner säkert till detta redan.
  Klart att människor har man ju alltid runt sig i en stad. Men ibland kan det vara lite skönt med grannar. Och man bestämmer ju själv ”distansen”.
  Det här kommer att bli ”kalasbra” . Nästa vinter kommer du tycka att det är skönt att slippa snöskottning, hala vägar, strömavbrott m.m. ( jo vet så äre).

  Gillad av 3 personer

  1. Hej Bm! Tack så mycket för dina ord – och så roligt att du följer mig!
   Ja, det känns svårt just nu, men på något vis måste det ordna sig. Så klart känner jag till Vrinnevi – och att det byggs mycket – tyvärr är det lite för dyrt för oss, men läget är ju fint. Helst skulle vi flytta till Skärblacka, Norsholm eller Kimstad, men så många lediga lägenheter finns det inte i de områdena – inte med hiss – och inte med balkong eller i markplan …
   Än en gång TACK!

   Gillad av 1 person

 27. Så sorgligt! Och just detta att flytten är nödvändig gör det än svårare. Har tänkt så mycket på er. Men kanske har ni tid på er så att det går att hitta något som som kan bli ok-
  Ibland finns det ju små radhus med ett naturnära läge- Jag funderar på om stan är Norrköping och då vet jag ju att Åby finns och även några andra fina områden. Önskar er all lycka. Och vad gäller den vanliga bilen så kan den ju ge er lite mer frihet.
  Många tankar
  Stor kram

  Gillad av 3 personer

  1. Ja, det känns jobbigt, men ändå en lättnad att vi äntligen tagit beslutet.
   Vi söker lägenhet , både i och utanför Norrköping. På något vis ska vi väl hitta något …
   Stort Tack Ditte!
   Kram

   Gilla

 28. Så tråkigt att höra, det ser helt ljuvligt ut det lilla huset med omgivningar. Men det kommer att bli bra med lägenhet också, kanske med en uteplats?
  VARM KRAM!

  Gillad av 3 personer

 29. Okej, jag ger mig. Men jag ville ju så gärna…..❤ Då fokuserar ni på att hitta en naturnära plats. Det finns ju fina enplansradhus, så du/ni får en liten täppa. Jag tror inte att det är er grej att sitta på tredje våningen.
  Vet du igår åkte jag om Skärblacka mmmmm vilka cocosbollar- tusen tack för tipset! 😋 Tänker på dig 💖

  Gillad av 3 personer

 30. Åh, varma tankar till dig! ❤ Det är tungt att komma till vägs ände. Mina föräldrar var i liknande sits för några år sen och var tvungna att sälja sitt hus i skogens kant och flytta till stan, av liknande skäl, och din vånda såg jag då hos min mor. Men de överlevde skilsmässan från huset. Hittade en okej lägenhet med utsikt över hav och skog och har hyfsat nära att ta sig ut till natur. Inte lika bra som förr men så gott förutsättningarna tillåter och bättre än de hoppats.
  Så det kan bli bra också. Gläds åt det som var och försök att fokusera på det som är gott med förändringen så blir det kanske lite enklare. Lite.

  Gillad av 3 personer

 31. Det kommer att bli bra, kan man inte bo kvar så är det ett klokt beslut att lämna. Det kommer bli bra att bo i lägenhet. Sitter ni kvar i ett hus som det är många hinder i så är ju det mycket tragiskt. Hoppas du får möjlighet att titta på olika allternativ som passar er och erat sätt att leva. Tycker själv att det är tragiskt när personer, oftast äldre, bor kvar i hus med trädgård där allt förfaller både ute och inne. Önskar dig stort lycka till

  Gillad av 3 personer

 32. Kära vän nu känner jag verkligen med dig och förstår att du är deppad. Jag har aldrig bott i lägenhet men när jag hälsar på någon som bor så blir jag nervös och känner mig instängd. Hoppas bara att ni får en lägenhet som ljuset kommer in i så det inte blir så instängt. Håller alla tummar och tår för att det ska bli bra. Kram.

  Gillad av 3 personer

 33. Ojdå, det är jobbigt att lämna något sådär, oftast blir det ju inte ”bara” ett hus man har ju liksom fyllt det med minnen och sånt. Men ibland måste man göra beslut för att komma framåt och en lägenhet är trots allt inget dåligt boende heller, precis som din sten visar finns det för och nackdelar med allt. Dessutom finns ju minnena kvar inombords och dom minnena är oftast dom goda. Lycka till med letandet av det nya boendet!

  Gillad av 2 personer

 34. Tittar förbi och trycker ett gillande för den fantastiska balansbilden på stenen. Det är väl det det handlar om till syvende och sist, att hitta en balanserad lösning på något som har blivit för tungt. Stort lycka till med allt!

  Gillad av 2 personer

 35. Jag förstår att det är ett svårt beslut att bestämma sig för att flytta från hus till lägenhet, men som många skrivit så finns det lägenheter i markplan, som kanske har möjlighet till lite odling. Annars kanske det finns kolonilotter? Mitt råd är precis som mäklarnas, att läget är det viktigaste, för mycket annat kan man förändra. Jag gissar att ni kommer köpa en bostadsrätt och då finns kanske ett större utbud av lägenheter att välja bland?

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.