Gems Weekly Photo Challenge 2021 # 8

… BRINNA

Tänd ett ljus och låt det brinna!

… eller tänd en eld …

… som får brinna för värme och gemenskap … och kanske även för att grilla korv …
… eller tänd en eld, som får brinna för att skapa något – som här för att utvinna trätjära.

Man kan också brinna för något, i betydelsen att ha stort intresse för något speciellt … som jag och mitt svampintresse.

Det finns även buskar som kan brinna …

… som Mose brinnande buske, som kan självantända!

För att se alla ord som ska tolkas i år, eller att se hur andra deltagare tolkar veckans ord hos Sanna … klicka på hjärtat!

53 reaktioner till “Gems Weekly Photo Challenge 2021 # 8

 1. Den livsviktiga elden får brinna för nytta, nöje och gemeskap! Du bär ju en svampfackla du – och så brinner du nog lite för fotandet också 🙂 Härlig tolkning med goa bilder
  Kram

  Gillad av 1 person

 2. På riktigt…kan busken självantända? Hade inte en aning. Måste läsa på mer om den busken.
  Tända ljustiden börjar gå mot sitt slut…. Fint med tända ljus…men ännu härligare när kvällen är så ljus så att tända ljus inte behövs. ( Vet att det finns en del som tänder ljus året om, och det är säkert bra det också. )
  Kram!

  Gillad av 1 person

  1. Jag har aldrig sett den brinna, men jag tror inte den är så eldfängd som man kan tro av namnet. Eteriska oljor kan visst antändas, men jag tror det är mer i sydligare nejder …
   Jag tänder ljus varje morgon – det är fortfarande mörkt när jag går upp 🙂

   Gilla

 3. Snacka om att jag blev sugen på att grilla korv nu… 🙂
  Så du har ett brinnande intresse för svamp? Varför har du inte berättat det förut? 😉
  En buske som kan självantända är nog inte det första jag skulle välja till trädgården…

  Snyggt tolkat! Ha en fin dag 🙂

  Gillad av 2 personer

  1. Haha … ja, det kan man ju undra 🙂
   Grillad korv är aldrig fel … eller jo kanske så här dags en torsdagsmorgon 🙂
   Tack!
   Ha en fin dag du också!

   Gilla

 4. Tänk att ordet brinna kan ge så många olika infallsvinklar. ”Tänd ett ljus och låt det brinna, låt aldrig hoppet försvinna” en så passande strof, inte bara i juletid. Och att grilla korv är inte dumt … inte dumt alls 🙂 Och ditt brinnande intresse har även fått mig svampintresserad, om inte annat för att dom är så vackra. Trätjära såg jag att dom gjorde i Mandelmanns igår. Och Mose brinnande buske, en buske jag aldrig haft i trädgården. Kanske tur det, om den kan självantända.

  Kram och fin onsdag!

  Gillad av 2 personer

  1. Att leka med ord är trevligt … och speciellt ord som kan betyda olika saker 🙂
   Så kul att jag inspirerat ditt intresse för svamp! De är så trevliga fotomodeller, som varierar i färg och form – och de står stilla 🙂
   Mandelmanns orkar jag bara inte med, så det såg jag inte … får kanske kika på Play 🙂
   Jag tror nog inte busken är så eldfarlig som man kan tro när man ser namnet, men man vet ju inte …
   Redan torsdag!
   Ha en fin dag!
   Kram

   Gilla

 5. Vilken härlig och varierad tolkning som du bjuder på. Så fina bilder till dessutom. Att du har ett brinnande intresse för svampplockning råder det ingen tvekan om!

  Kram

  Gillad av 2 personer

 6. Du har fått med alla tolkningarna av ordet brinna. Att du har ett brinnande intresse för svamp har väl inte undgått någon. Moses brinnande buske har vackra blommor men har aldrig sett det brinna. Tänd ett ljus och låt det brinna låt aldrig hoppet försvinna. Det passar så br i dessa tider.
  Kram Anki o Minton
  Tänd ett ljus och låt det brinna

  Gillad av 2 personer

  1. Ja, den här vintern har man fått elda mycket … tur att vi haft rejält med ved 🙂
   Så varmt har vi inte haft, men skönt ändå … just nu +8 … molnigt, men med hopp om uppklarnande 🙂
   Önskar dig en fin torsdag!

   Gillad av 1 person

 7. Tänk om vi inte hade eld! Då vore livet riktigt besvärligt, svårt att tänka sig hur det skulle fungera då. Du har gjort en härlig tolkning av ordet ”brinna”. Smart att ta med Mose brinnande buske!
  Ha det gott!

  Gillad av 2 personer

 8. Här brinner det à la Anki! Alla bilder visar ju vad du brinner för ute i naturen, speciellt svampen så såklart. Ett härligt inlägg, där bilden med elden som utvinner trätjära är den häftigaste. Den gamla traktorn i bakgrunden och kärran som ”nästan” äts upp av flammorna. En häftig och nästan surrealistisk effekt där:-)

  Gillad av 2 personer

 9. Det finns olika betydelser av ”brinna” och här har du visat det i både bilder och text. Eld är fascinerande och lågorna är vackra men jag skulle nog vara försiktig med att sätta den där busken nära ett hus.
  Kram

  Gillad av 2 personer

  1. Bra med ord som kan betyda flera olika saker 🙂
   Jag vet inte hur eldfängd den är den där busken, men tror inte det är så farligt som det låter 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

 10. Många bra brinnande uppslag hos dig. Nu längtar jag efter att grilla korv men mest av allt längtar jag till svampplockartid. Fast jag håller mig till stekta kantareller, gärna alla dar i veckan som under sommaren 2020.

  Gillad av 1 person

  1. Kantareller är gott, men ändå ingen favorit … och förra sommaren var ett uselt år för dem här hos mig … alla mina allra bästa svampställen försvunna efter att skogarna avverkats.

   Gilla

 11. Fina bilder i ett brinnande ämne. Jag är svag för eld, det är så vackert. Majbålet är en höjdare. Men det gäller att ha respekt för elden. Vad vacker Mose brinnande buske var i vitt. Jag har bara sett den i lila nyans. En grillad korv hade jag inte tackat nej till nu.

  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Tack Lotta! Jag är också en eldälskare … bara att sitta och titta in i lågorna … såå rogivande! Men som sagt, man måste vara försiktig … min man är ju f.d. brandman så nog har jag fått lära mig det. 🙂
   Kram

   Gilla

 12. Så många tolkningar av brinna du visar. Att du brinner för svampar har jag förstått efter alla år och jag är lite avundsjuk. Svamp är så gott, men sorterna man kan köpa i affären är inte så varierad. Kram

  Gillad av 1 person

 13. Finns inget bättre än att sitta och titta in i en 🔥 och filosoferar 😊
  Grilla korv är gott och tända ljus hör vinterhalvåret till.
  Att brinna för något är nyttigt för själen.
  Kram

  Gillad av 1 person

 14. Elden är fascinerande både som ljuslåga, brasa i spisen eller ute som grilleld. Härligast är nog ändå majbrasan, eller i Finland midsommarbrasan, helst vid vatten. Det växte jag upp med och vi vidmakthöll den traditionen vid mina föräldrars sommarstuga i Hälsingland. Härliga bilder av vad du brinner för och eldarna! Den där brinnande busken är ju förunderlig.

  Gillad av 1 person

  1. Visst fascinerar elden … men kan också vara skrämmande.. Valborgsmässoelden känns speciell för mig, med många minnen både från min egen barndom och från då sönerna var barn.
   Tack! 🙂

   Gilla

 15. Av allt som brann så vet jag hur jag tänkte, Anki brinner för skogen och dess invånare, både växter och varelser.
  Finfin tolkning, Märkligt att Mose brinnande buske ser så anonym och oskyldig ut!
  Torsdagskram

  Gillad av 1 person

 16. Bra, fina och talande bilder gällande ordet brinna.
  ”Mose brinnande buske”, att den kan självantända, det visste jag inte. Det måste jag läsa på om, brinner den upp då kanske, eller?
  Ditt svampintresse är verkligen brinnande, så många och fina svampar som du har visat oss genom åren.
  Trevlig helg.
  Kram!

  Gillad av 1 person

 17. Om det nu finns något som är riktigt svenskt så tror jag att det är att gå ut i skogen och grilla korv. Göra tjära verkar mer komplicerat. Brinna för svamp år ju inte fel, jättegott.

  Gilla

 18. Heisann, fascinerende med den busken. Selvantennelse, det er vel en måte for jorda å rense opp på, ser ingen annen hensikt?

  Gilla

Kommentarer är stängda.