Vårmorgon …

… en promenad med vårkänsla …

Igår, på måndagsmorgonen tittade jag ut …termometern stod på -2 och det var disigt … någon timme senare när jag tittade ut såg jag det här.

Jag klädde mig raskt och gick ut på en promenad.

Ja, det här var alltså igår … koltrasten sjöng lite trevande, en flock med sångsvanar passerade, solen vann över diset och termometern steg till +8,5 grader.

Nu är en ny dag – mulet och bara +3 … men visst känns det att våren är på väg.

Några bakslag blir det nog, men så är det varje år.

69 reaktioner till “Vårmorgon …

 1. Tack för att jag fick följa dig på din vackra fotopromenad. Det verkar inte som det bara var en liten bit du gick.
  Du bor vackert med skogen nära.
  Vi hade nollgradigt och grått igår, ser ut att bli desamma idag.
  Ha en fin tisdag!

  Gillad av 2 personer

  1. Tack! Kul att du var med … inte så långt, ungefär 3,5 km och det är ganska lagom. Gråare idag, men skön vårluft. 🙂
   Ha en bra tisdag du också!

   Gilla

 2. Men Anki … vilken drömmorgon! Alltså, jag har njutit så av din promenad. Som jag skulle velat varit med. Vilket ljus! Vilka magiska vårvinterfärger. Den översta bilden, så vackert komponerad. Trädgrenarna i överkant och gärdesgården i underkant skapar en fantastisk ram till det vackra motivet. Till och med hygget är vackert. Och så ekarna. Känner nästan som om dom bilderna är för mig 😉 Fast jag vet ju att du, liksom jag, älskar träd. Dom är som skulpturer för mig. Och även om granplantagen är tråkig, ingen riktig skog, så har du fångat den fint i din bild.
  Här tillbringade jag gårdagen i tät, grå dimma. Inget trevligt fotoväder alls men några bilder hamnade ändå på minneskortet. Imorse vräkte regnet ner men nu har det slutat igen och jag hoppas det fortsätter att vara uppehåll.
  Tack för en jättefin promenad och en fin tisdag till dig!

  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Tack så mycket!
   En sån där ljuvlig morgon var det! Bara tur att jag tittade ut och såg ljuset 🙂
   Visst är det något alldeles speciellt med träd!
   Idag har det varit grått, men precis nu kom solen fram! +8 grader och riktigt skönt!
   Ha en fin fortsättning på tisdagen!
   Kram

   Gilla

 3. Jag har sagt det förr men säger det igen…bilderna från dina promenader är underbara. Du har öga för det lilla och det är det som blir så tjusigt. Nu påminde du mig om att jag måste beskära vårt plommonträd. Jag riktigt längtar efter att få börja i trädgården snart. Kram

  Gillad av 1 person

 4. Kul att få följa med på din promenad. Fina bilder på naturen, och kalhyggena, så såg skogarna ut i kring Kårböle innan skogsbränderna. Nu avverkas det för fullt, det lär vara Granbarkborre i farten, och tar man inte ner skogen lär den dö i alla fall.
  Svante

  Gillad av 1 person

 5. I morse var jag hos Anita och då gjorde jag mig en kopp kaffe och tog en bulle till hennes inlägg 🙂 Nu är det dags igen när jag kom hit in. Fråga inte varför jag blir kaffesugen när bilderna tar fäste i mig 🙂
  Gå mot solnedgången, möta naturens och vara i den som du gör här. Fota små detaljer som är stora och alldeles ljuvliga isig själva tillsammans med det andra. Som lärkträdskottarna, som tickorna – knöltickor, så var det ja. Som frostnupna strået och nyponet! Ock så vägen som slingrar sig, välkomnande, kom här och gå! För att inte tala om träden. Dimman icke att förglömma. Mitten 90 talet bodde jag så till så jag kunde gå i liknade terräng, torpet i skogen med vedspis och bara gå rakt ut i det. Såg det samma som du, men fotade inte då.
  Jo jo, jag hade ju skogen relativt nära helt fram tills mitt boende här, jag måste traska lite längre innan jag kommer ut i det härifrån. Jag måste också bekanta mig så jag inte går vilse. Det är rätt så skönt at tänka på 🙂 Och skogen ger ro och tillförsikt.
  Sagt det förr dina bilder är fantastiska och åren har gått.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Tack finaste Tove! Tänk så många minnen du fick … och det var roligt för mig att få ta del av dem – Åren har gått … ja, jisses så fort de passerat!
   Kram

   Gilla

 6. Stort tack för den här rundan och det var ett sant nöje att gå med.Ja, gå och gå….Jag satt i min stol och gick med via de fantastiskt vackra bilderna.
  Och visst är det lite vårkänsla i luften. Har sett snödroppar idag och de lyste upp denna vädermässigt grå tisdag.Men en bra dag blev det ändå.
  Kram!

  Gillad av 2 personer

  1. Tack själv Ditte! En riktigt fin morgon var det! Såg de första knopparna av snödropparna här idag … pyttesmå, men våren kommer!
   Kram

   Gilla

 7. Underbart! Vilken ljuvlig morgon och säkert en väldigt skön promenad 😀 Det är något visst med disiga morgnar där solen nästan bryter igenom och ger ett mystiskt och vackert sken. Tack för en trevlig promenad.
  Kram

  Gillad av 1 person

 8. Njuter alltid av dina morgonpromenader med så fina bilder. Nu tittar jag ju på fotona på kvällen, men njutningen är inte mindre för det;-)
  Min favo idag var ”insekten och bilden där solen håller på att besegra dimman..
  Du har haft varmare än vi, dessutom var det soligare hos sig. Grattis! Har ändå fått vårkänslor, då det är plusgrader:-)

  Gillad av 1 person

 9. Härliga bilder! Lite trist att snön som kommit nu smälter bort. Tycker det är lite tidigt, februari ut hade den kunnat få legat kvar. Ha en härlig vecka..

  Gillad av 1 person

 10. Vilket ljuvligt ljus i dina fina morgonfoton! Läste att Saharasanden blåst upp ända hit till Skandinavien och gör så att himlen mornar och kvällar blir extra grann och tjusig. I Finland lade sig ett lager med sand ovanpå snön, såg märkligt ut. Nattikram

  Gillad av 1 person

  1. Oj … ser att jag missat att svara på din kommentar … förlåt!
   Tack för dina ord Paula! Jo, jag läste också om sanden … men så extrem var inte soluppgången här – bara en vanlig enkel soluppgång 🙂
   Önskar dig en fin torsdag!
   Kram

   Gillad av 1 person

 11. Så vackert du bor och tack för promenaden. Så fint att se när solen besegrar diset. Hur lång tid tar din runda att gå? Kan tänka mig att det är väldigt vackert där på våren också.
  När jag kom hem till min dotter igår vid sjutiden som bor i Kalmar så hade hon åtta plusgrader. När jag körde hem någon timme senare så var det fortfarande fem plus.
  Hemma hos mig låg det nästan på nollan. Men skönt ändå.

  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Vi bor i kanten av skogen … som det tyvärr inte finns så mycket kvar av … men i alla fall … Här trivs vi såå bra. Jag har aldrig tagit tid när jag går den här rundan, som är knappt 4 km … men jag kollade i bildarkivet och ser att det tog ca 1½ timme i sakta mak … mycket som ska tittas på … och fotas 🙂
   Härlig vårtemperatur – just nu +8 🙂
   Kram

   Gilla

 12. Det skiner verkligen igenom att morgonpromenaden var härlig. Så vackert ljus i många av bilderna och mycket fint att titta på. Snart vinner solen utser jag till favorit.

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.