Glad måndag …

… till alla!

Måndagar har oförtjänt dåligt rykte, men jag har alltid gillat dem – varje måndag är som en omstart!

Den första nyheten jag såg nu på morgonen när jag tittade på lokala nyheterna på svt var detta … och det gjorde mig riktigt glad!

Då det är länkat till svt:s sida så kan man bara se inslaget en begränsad tid …

Om det är borta, så kan du läsa vad det handlar om här:

45 reaktioner till “Glad måndag …

 1. God måndag Anki och glad måndag! Jag har tittat på klippet. Visst är det underbart att dom börjat inse att vi måste satsa på våra pollinerare. I vår kommun började man med detta för flera år sedan. Det anläggs ängsmark på kommunala gräsmattor, i rondeller, ja på alla tänkbara platser. Och det byggs insektshotell på många platser. Det är inte bara till nytta, det är ofantligt vackert också. När vi åker längs landsvägen till en av våra promenadplatser så blommar det längs vägarna och jag får bara ett skönt pirr i magen när jag ser det. Det finns hopp …

  Kram och en riktigt fin måndag till dig!

  Gillad av 1 person

  1. En härlig nyhet, även om många bönder faktiskt startat lite smått med att så insektsdragande växter i kanterna av sina åkrar, men så här hoppas jag det blir många fler. Här har vi fortfarande vackra vägkanter med många blommor, men tyvärr är de som sköter om de större vägarna alldeles för tidiga att slå vägkanterna på sommaren – och på en del ställen har man låtit lupinerna breda ut sig ohämmat. Vackra – javisst, men kväver vår inhemska flora.
   Ha en fin start på denna nya vecka!
   Kram

   Gillad av 1 person

 2. Glad Måndag!
  Härligt att det satsas på mer blommor. Skönt är det också att snön smälter, nu är vi inne i sista februariveckan – mars är en vårmånad! =) jag är medveten om bakslag….men jag har inga beställt.

  Gillad av 1 person

  1. Känns bra när folk börjar vakna och inse att vi är beroende av pollinerande insekter … och att de är beroende av blommor!
   Bakslag vill vi inte ha!

   Gilla

 3. Så roligt att man satsar på detta. Tittade nu på klippet hos dig. Har sett på flera platser nära oss att man satsar på detta med speciella blommor på en del gröna ytor för att locka till sig bin. Även en del bihotell har byggts i anslutning.
  Önskar dig en trevlig måndag.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Visst är det så! Samma här inom kommunen och många bönder har redan börjat så in blommande växter för insekternas skull, men nu blir det kanske ännu fler 🙂
   Kram

   Gilla

 4. verkligen en glädjande nyhet. Männniskan tänker inte längre än näsan är lång, och plötsligt upptäcker man hur fel det blev! Ett steg åt rätt håll i alla fall.
  Jag har en läkartid idag, vill kolla upp min sköldkörtel eftersom jag har lite konstiga symptom sedan några månader tillbaka. Hade tänkt vänta ut pandemin, men känner nu att jag vill ta tag i det o se om jag kan må bättre.
  Måndagskram

  Gillad av 1 person

  1. Äntligen verkar man vakna och inse att vi är beroende av helheten! Vi behöver insekterna som behöver blommorna!
   Jag hoppas det gick bra hos doktorn idag … och att det inte är några allvarliga problem – du har väl tillräckligt ändå.
   Kram

   Gilla

 5. Vilket fint initiativ och en strålande (ock viktig!) idé! Jag blev glad när jag såg att dom hade satt upp ett insektshotell i naturparken vid Laguna Azul här 🙂

  Ha en fortsatt glad dag!

  Gillad av 1 person

 6. Glad måndag till dig med!
  I vår kommun klipps inte lika mycket längre och inte mig emot. Vissa platser passar bra att vara äng tycker jag.

  Kram och ha en fin start på den nya veckan!

  Gillad av 1 person

 7. Inne på samma där tankar med måndagar, det är första dagen på veckan och vad kan hända av positiva saker? När jag jobbade var varannan måndag ledig efter helgjobb, så härliga! För det mesta rullar det som vanligt numeravilket jag också gillar. Eller som idag då jag kikade in här och får det klippet; spara eller förbereda för fler blommor på ängen och i vägkanterna.
  Kram o fortsatt glad måndag!

  Gillad av 1 person

  1. Även här har kommunen låtit anlägga en del ängsmark istället för kortklippta gräsmattor – bra att både landsbygden och tätorterna kommit till insikt om vad som är viktigt 🙂
   Kramar till er!

   Gilla

 8. Heja Östergötland! 👍 Verkligen en glad måndag, jag blir så glad när fler och fler som kan göra något faktiskt gör något åt våra pollinerare! Blommande ängar och åkrar är ju så vackert och så nödvändigt – och så rackarns enklare att sköta än gräs! 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Visst är det glädjande att man äntligen förstår vikten av att vi måste ha pollinerande insekter – och blommor! 🌼🌸🐝🐝

   Gilla

 9. Hoppas att fler hänger på. Tänker också att blommande vägrenar är viktigt. Vädd är rena godiset för många insekter. Ska så några kvadratmeter goda blommor till humlor och bin i vårt grönsaks/blomland.
  Så viktigt att folk får upp ögonen för hur livsviktiga pollinerarna är! Tack för klippet och för de vackra sommarblommorna.
  Kram på dej!

  Gillad av 1 person

 10. Det var verkligen en glad nyhet:-) Måste säga att min hemkommun har också satsat på våra pollinerare de senaste åren, men inte i lika stor utsträckning som projektet i Östergötland. Men huvudsaken är ju att nåt görs. Många bäckar små. Å blommande åkrar är ju en av de vackraste synen som finns.

  Gillad av 1 person

  1. Visst är det vackert med blommande åkrar och vägrenar – och det känns bra att de som bestämmer verkar ha insett hur viktigt det är med blommor och bin … ja, andra insekter också förstås.

   Gilla

 11. Om jag ska vara ärlig så har jag inget mer emot måndag än onsdag eller fredag 😜
  Var dag är speciell på sitt vis.
  Insekter är nödvändiga och nu börjar tydligen även de bestämmande förstå hur viktiga de är 🐝 tänker det kanske började med insektshotell 🦟 många av 🐛 🐜 insekterna har onödigt dåligt rykte.
  Även om jag ogillar 🪰 flugor 😜
  Kram

  Gillad av 1 person

 12. Nej, har aldrig haft problem med måndagar heller.
  Ett väldigt bra initiativ. Vi har ett nybyggt industriområde här. Där ska det också planteras på ett insektsvänligt sätt.

  Gillad av 1 person

 13. Jag har aldrig haft ont av måndagar mer än att varenda måndag jobbade vi 07.50-18.00 plus efterarbete. Så detta höll jag på med i 34 år av mina 41 hos samma arbetsgivare. Så när måndagen var gjord, var halva veckan gjord liksom, för övriga dagar blev mycket kortare.
  Vilken glad nyhet med Östergötlands projekt!
  Glad måndagskram!

  Gillad av 2 personer

  1. Oj, det låter som väldigt långa måndagar!
   Visst är det ett bra projekt! Äntligen verkar alltfler förstå hur beroende människan är av naturen.
   Kram

   Gilla

Kommentarer är stängda.