Gems Weekly Photo Challenge 2021 # 6 …

… och veckans ord är MYSA …

Ett ord som kan tolkas på olika sätt, som att trivas, njuta, må bra … så som jag gör genom att ta en morgontidig promenad i skogen.

Tidig morgon i skogen
Att sitta i ett vindskydd och äta sin grillade korv i skydd för regnet … hög mysfaktor.
Att kunna mysa vid en brasa i spisen eller i kakelugnen … det är njutbart!
Nog ser väl Sixten ut att mysa här i gräset …

Sanna som är denna utmanings ”moder” hittar du om du klickar på hjärtat här. Där hittar du även alla deltagare och alla ord som ska tolkas i år.

54 reaktioner till “Gems Weekly Photo Challenge 2021 # 6 …

 1. Jag gillade alla dina mysbilder Anki och bilden på den mysande Sixten är ljuvlig. Men jag tror att du vet vilken bild som fick mig nästan helt knockad. Jo just det, den översta. Åh som jag längtar efter en sådan tidig morgon i skogen där morgondimmorna tar solens tidiga strålar i hand och tillsammans bildar ett solfjädermönster. Så, så vacker.

  Kram och fin dag till dig!

  Gillad av 1 person

 2. Ditt sätt att mysa håller jag helt med om. Brasan, skogen, utegrillning, kunde inte sagt det bättre. Och Sixten, så vacker blick han har.
  Mys-onsdag till dig o kram från pörtet

  Gillad av 1 person

 3. Fint inlägg!
  Vacker bild på skogen och där är det hög mysfaktor. Utomhus är en bra plats att mysa på som på andra bilden.
  Eld gör också sitt till för myset.
  Å, visst ser Sixten ut att mysa i gräset. Så fin han är!

  Gillad av 1 person

 4. Sixten ser verkligen ut som om han myser.
  Förstår att du hade det mysigt på den skogspromenaden. Riktig mysig bild. Så vacker och trolsk.
  Härliga bilder som du visar på temat.
  Ha en helmysig dag.
  Kram!

  Gillad av 1 person

 5. Så jag skrattade när jag såg dina bilder:-) Våra åsikter om vad som är mys befinner sig nog så långt från varandra som det bara går. Tycker det är så härligt att vi är så olika, ändå är vi bästa bloggkompisar:-)
  Lika lite som du gillar trängas på en spansk marknad lika lite gillar jag vandringar i regn – med eller utan korv;-) Morgonpromenaden däremot tycker jag är mysig, fast några timmar senare än vad du gör den;-)
  Första bilden är fantastiskt vacker precis som bilden med elden som är så spännande. Att sitta/ligga framför den öppna spisen – ja, där är vi helt överens! Det är mysigt:-)

  Gillad av 1 person

 6. Heisann, i denne runden har jeg i alle fall lært meg at å myse på svensk er ikke hva vi kaller det på norsk, her koser vi oss ;:OD)

  Gillad av 1 person

 7. Underbar första bild med ett sagolikt ljus! Jag håller nog med om det mesta, fast jag nog inte grillat korv i regn. I morgon ska vi ut och fira tre som fyllt eller fyller år och då gör vi en utflykt i nya marker för mig. Vårt bidrag är makens nybakade gifflar med mandelmassa och choklad som fyllning. Sixtenmysbilden är såååå mysig!

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Den första är en favoritbild även för mig – speciellt som skogen numer är borta.
   Nybakade gifflar låter härligt! Ha en fin söndag!

   Gilla

 8. Skogsbilden är superb. Den påminner mig om liknande bilder som jag tog för en herrans massa år sedan. Det var på den analoga tiden. Jag har inte digitaliserat dem. Det tar för lång tid att leta fram negativen.

  Den gången var det samma ljus i skogen. Jag var helt lyrisk. Men när jag kom hem besvärades jag av en enveten rethosta. När nyheterna kom på TV fick jag veta att luftföroreningar hade drivit upp till Sverige från Ruhrområdet i Tyskland. Det förklarade både ljuset och hostan.

  /Skvitt

  Gillad av 1 person

  1. Tack!
   Lyckligtvis tror jag inte det var sådan luft den här gången … men tyvärr är även denna skog ett minne blott – avverkad som all annan fin skog.

   Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.