Inte riktigt i form …

… men dagarna går …

Bråkstakar i hagen …

Vi har två uppfarter som behöver snöröjas … den ena är biten från vägen till garaget – och den andra är den här, från soptunnan och upp till huset.

Sista helgen i januari är det alltid fågelräkning – och den har jag deltagit i under många år … och så även i år.

79 reaktioner till “Inte riktigt i form …

 1. De sa på radio igår att Koltrastarna var väldigt många i år, jämfört med föregående år. Fåglarna i Kårböle väljer andra ställen med serverad mat i behållare.
  Svante

  Gillad av 1 person

   1. Då hade de rätt i radio Gävleborg i går. Här visar de sig inte hos mig längre. Antagligen är det för mycket snö, och kyla. Jag var ute, och skottade bort snövallen plogen lade upp utanför mina infarter, fryser den fast, får inte jag bort den. Just nu 12:02 är det bara -21,4 grader, tyvärr inget promenadväder. Det är mulet, och en, och annan snöflinga faller ner.
    Svante

    Gillad av 1 person

  1. Tack Pia … färre arter än vanligt, men vi har ekorrar och rådjur som gärna äter solrosfrön och äpplen … det går åt mycket mat 🙂
   Ha det gott!

   Gilla

 2. Visst är det märkligt hur 20 pilfinkar kan gå upp i rök just den helgen ….fast se lyser med sin frånvaro ännu, det är alltid världens myller av fåglar veckorna innan de ska räknas. Vi får hoppas att någon annan räknat dem. Hoppas att du snart känner dig piggare igen. Det kanske är väder relaterat??? Nu snöar det igen….och jag som vill något helt annat…..Blir väl att skotta efter jobbet kanske.

  Gillad av 1 person

 3. Månen är så vacker. Många fina bilder. Brukar också räkna fåglarna men denna helg var det nästan tommt. Har tidigare haft många dommherrar och några steglitser. Koltrasten kom och några få blåmesar och talgoxar.
  Kram Anki o Minton

  Gillad av 1 person

 4. Vackra vinterbilder!
  Jag är urdålig på fåglar, men vi brukar ha herr och fru koltrast på tomten, såg dom innan snön kom, men nu var det ett tag sen. Annars är här mängder av skator som ”ynglar av sig” varje år i ett jättestort bo i en gran i tomtgränsen.
  Skatorna hämtar så mycket skräp från andras komposter, som dom sen lämnar ifrån sig här så hundarna kan ta det. Värst när det är plastpåsar eller tomma nät.
  Ha en bra dag! Här snöar det idag.

  Gillad av 1 person

  1. Tack så mycket!
   Här är det sällan några skator – den vi hade på besök tror jag bor uppe vid gården. Jag tror de flesta flyttat till mer tätbebyggda områden med många papperskorgar och en del slarviga komposterare. Läskigt om hundarna hittar och äter olämpliga saker.,
   Önskar dig en bra dag!

   Gilla

 5. Så många fina bilder! Vi har också gott om koltrast och andra fåglar. Ett par höll till i holken där jag häromåret såg en ekorre husera…
  Jag blev barnvakt i eftermiddag, specialist tandläkaren fick ett återbud. Bara att nappa direkt!

  Gillad av 1 person

   1. Det var kraftigt inflammerat och på kvällen hade hon ondare än någonsin. Hoppas det släppt under natten. Det fanns levande material kvar och det måste man tydligen vänta ut.

    Gilla

 6. Så otroligt vackra och stämningsfulla vinterbilder. Koltrasten kom högt på din lista också ser jag. Du får verkligen till det snyggt med bilderna. Försöker också få 2 bilder bredvid varann utan galleri, men lyckas inte.
  Krya på dig. Vi går ju i alla fall mot ljusare tider, som dina bilder visar.

  Gillad av 1 person

  1. Tack så mycket Eva 🙂
   Jag använder galleri för att få två bilder bredvid varandra … tror inte det går på annat sätt, men kanske olika med olika teman …
   Ja, nu går vi mot ljusare tider!

   Gillad av 1 person

 7. Tråkigt att du inte är helt i form. Bilderna är i alla fall väldigt vackra. Jag är dålig på fåglar men jag vet i alla att vi bor under ett fågelsträck och att fågelexperterna vallfärdar hit.

  Kram och god tisdag!

  Gillad av 1 person

 8. Vilka fina bilder, men tråkigt att du inte är riktigt i form.
  Jag matar inga fåglar, så jag har inga att räkna heller. Det enda är väl den där koltrasten som brukar sitta och blänga på mig utanför köksfönstret.
  Krya på dig!
  Kram, Ingrid

  Gillad av 1 person

 9. Vackert! Wow!
  Vi har haft en del kontrasterar här också. Sen snön kom, så ser vi bara någon enstaka.
  Gulsparvarna kommer i flockar och landar här lite då och då, precis som domherrar . Gråsparv och polemik visar sig sällan eller aldrig för oss här på landet.
  Hästbilden är helt otroligt fin! Kram och krya på!

  Gillad av 1 person

  1. Tack så jättemycket! Har inte sett några gulsparvar alls i vinter … gråsparvar och pilfinkar finns i flockar uppe vid gården, men kommer sällan bort till oss. Annars ser man dem mest vid stadens uteserveringar på sommaren 🙂
   Kram

   Gilla

 10. Hästbilden; wow vilket ”bet”t och vilken stil! Härlig få se de övriga vinterbilderna också. Så du är fågelräknare också. Jag fann här om dagen bilder jag letat efter så länge från min tid uppinorr, snö och kyla och skottning; och se de fanns plötsligt där 🙂 Det här med formen är ju ett kapitel som finns – men dagarna går – de gör ju det!
  Kram och ta hand om dig på bästa viset!

  Gillad av 1 person

 11. Så tråkigt att Du inte är i form, jag hoppas det vänder snart och Du känner Dig pigg igen ❤
  Fina vinterbilder.
  Häromkring saknas Domherren… såg fler i höstas än jag gjort sedan mitten av december… alla kan väl inte blivit insnöade eller frusit bort.
  Vår Lilla Fru Katt som blir 17 år i sommar vägrar gå ut… hon anser att hon på ålderns vår 😉 blivit innekatt.
  Ha det så bra Du kan… kram

  Gillad av 1 person

  1. Tack så mycket Åsa! Konstigt med domherrarna … de har kanske hittat ett bra matställe någonstans.
   Vår Sixten går bara ut när han absolut måste … annars njuter han av golvvärmen i tv-rummet 🙂
   Kram

   Gilla

 12. Det var tråkigt att höra att du inte känner dig i form och jag hoppas innerligt att du snart känner dig bättre igen ❤ Men väldigt fina bilder har du tagit. Månen över Granmyra gård, så vackert liksom bilden efter med molnen som tornar upp sig. Och hästarna. Vilken stil! Så skönt att du nu har snöslungan till hjälp vi snöröjningen. Här snöar det för fullt och ska fortsätta hela kvällen. Pust!
  Jag räknade också fåglar men det var inte alls som vanligt då jag har begränsat matningen väldigt mycket. Det har gått rykten om råttor men jag har inte sett minsta spår och verkligen hållit utkik i princip alla tider på dygnet så jag tror inte det finns några hos oss. Det var i en annan del av området dessutom. Tyvärr ser jag en del överfyllda soptunnor och det drar ju till sig objudna gäster. I vilket fall som helst så vann steglitsen hos mig.
  Krya nu på dig Anki!

  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Tack så jättemycket för dina ord Anita! måendet går lite upp och lite ner … men det brukar ordna till sig, så det ska det väl göra den här gången också.
   Vi ser på sin höjd någon liten mus vid fågelbordet, men aldrig några råttor, tror de är mer intresserade av matrester och sopor än av fågelfrö …
   Kul att du har steglitsar hos dig!
   Kram

   Gilla

 13. Ledsamt att du inte mår helt bra men jag hoppas att det ska vända ganska snart ❤ Väldigt fina bilder och månen är alltid spännande att titta på.
  Här finns det inga koltrastar vintertid men våra koltrastar kanske är hos dig nu 😀
  Kram

  Gillad av 1 person

 14. Inte roligt att höra att du inte mår bra! Hoppas det blir bättre snart igen! Men du har i alla fall lyckats bra med dina fina bilder på snön och hästarna! Och jag kan säga att du har betydligt fler fågelarter än jag här. Koltrast, blåmes, talgoxe,och pilfink har jag dagligen och ibland nötväcka, rödhake och stjärtmes. Andra arter är bara här ytterst sporadiskt tyvärr!
  Önskar dig en så fin kväll som det går när du inte mår bra!

  Gillad av 1 person

 15. När jag ser dessa enorma snömängder så förstår jag varför sönerna tidigarelade din födelsedagspresent. Vilken lycka det måste ha varit att få en snöslunga.
  Det är fler bloggare som deltagit i fågelräkningen. Jättekul. Vet att vår gamla bloggkompis Gärdsmygen också räknat fåglar i alla år.
  Mindre roligt att höra att du känner dig aningen off. Hoppas det går över, sedan när våren börjar.

  Helt underbara bilder förresten:-)

  Gillad av 1 person

 16. Tråkigt att läsa att du inte är i form men jag hoppas och önskar att du ska bli det. Stort tack för vackra bilder och för en fin promenad i dina trakter. Fågelräkningen är jag inte med på men jag ser en del här dagligen. Gråsparvar finns och väldigt gott om koltrastar. De sitter gärna på fönsterblecken nu. Häromdagen såg jag en skarv längs Årstaviken/Mälaren och jag tror att några björktrastar också skymtade förbi.
  Hästarna i hagen är ju så härliga och du fick verkligen en fantastisk bild av dem.
  Många tankar till dig och en varm kram

  Gillad av 1 person

 17. Ljuvligt fina bilder och ni bor ju så makalöst fint!! Är så avis och det har jag skrivit här tidigare, att få bo så där är något vi vill göra någon gång i livet 🙂 Tänk att jag missade fågelräkningen i år igen. Jobbet kallade så det var kudden för mig hela helgen. Dagtid alltså… Vi har ett par matningsplatser i vår trädgård och vi har i år massvis av Pilfinkar, Blåmesar, Talgoxar och många många Koltrastar. En dag var dom8-10 stycken på en och samma gång. både hanar och honor. Grönfinkar har varit på besök liksom Domherrar. Men Domherreparet stannade bara en dag och sen var dom borta igen. Förstod det som att du inte mår riktigt bra. Krya på dig och hoppas att det inte är något allvarligt.

  Gillad av 1 person

 18. Ja ni verkar oxå ha snö som oss här uppe i norr,även kyla denna vinter!
  Förra vintern var lättare både för oss och även djuren.
  Vi har oxå koltrastar,domherrar,talgoxar,blåmesar vid fågelbordet!

  Ha det gott……

  Gillad av 1 person

 19. Underbart fina foton som vanligt. Så härligt att få ta en vintertur i ditt landskap. 🙂
  Fågelräkningen är som sagt alltid en överraskning. Ibland har man många, ibland få. Någon sa att kylan gjorde att de höll sig borta mer än vanligt, vilket i mina öron lät konstigt – de borde ju vilja ha mat – men onekligen så var det ju färre individer lite överallt, tycks det.
  Kämpa på, snart blir det ljusare. Hoppas måendet blir bättre.

  Gillad av 1 person

 20. Vilka helt FANTASTISKA bilder! Att du lyckas fånga månen så bra på den första bilden är väldigt imponerande. Gillar busfröna i hagen också 🙂

  Hoppas du piggar på dig snart!
  Kram

  Gillad av 1 person

 21. Idag är det en annan dag! Hoppas du mår bättre ! Underbara vinterbilder Anki! Här är också många koltrastar. Blåmes och talgoxe, en rödhake och en nötväcka. Koltrastarna älskar äpplen… så fint när herr och fru koltrast kommer och väntar på sitt äpple. Rödhaken vågar sig fram när det är tomt. Längtar efter att få se någon domherre!
  Kram från Nilla

  Gillad av 1 person

  1. Tack så mycket Nilla! Dåligt med domherrar här i år … vi hade några runt jul, men sen har de inte synts till.
   Ha det gott!
   Kram

   Gilla

 22. Helt underbara bilder, i år älskar jag vintern (än så länge) och dina bilder visar verkligen varför! Jag önskar att fågelarternas namn kunde fastna i mitt huvud, men det gör de inte. Förstår inte varför, jag som är så intresserad av fåglar. Kul att föra dagbok över vilka du ser! Hoppas du snart mår bättre ♥

  Gilla

  1. Tack! Visst är det vackert! 🙂 Jag kan bara de vanligaste fåglarna … men det räcker oftast 🙂
   Tack för omtanken … ja, det blir nog bättre snart,

   Gilla

 23. Så fina foton, granntjejen hade sett över 100 fåglar som hon rapporterade! Men vad fattas dig? Trött, hängig…inte bra. Men det är mitt i bistraste vintern, hoppas du mår bättre snart. Annars ska du söka hjälp! https://paulaz.se/gor-jag-inte/ kommer du ihåg denna? 2015 var året, precis idag. Kan du inte köra en repris, tycker ämnet är så kul!
  Varmaste kramar

  Gillad av 1 person

  1. Ovanligt lite fåglar just den här helgen …
   framför allt mycket mindre antal arter än vad det brukar vara. kul att din granntjej hade så många hos sig 🙂
   Ingen fara med mig … diverse småkrämpor bara som gör sig påminda och som tidvis bråkar med mycket värk – och ibland värker de mer än annars – och av det även lite mer trötthet. Ja, du vet ju själv hur det kan vara …
   Haha … det har jag glömt, men tack för påminnelsen. 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

  1. Haha … snällt av dig! Det finns gott om gråsparvar här också, men inte vid min fågelrestaurang – inte just den här helgen … 🙂
   Tack Lotta!
   Kram

   Gilla

 24. Stunningly beautiful impressions, Anki! We envy you the the gorgeous snow. ❄️
  Wet greetings from foggy and much too warm North Norfolk,
  Dina
  The Fab Four of Cley
  🤗🤗🤗🤗

  Gillad av 1 person

 25. En så fin vinterbildserie och fotot på bråkstakarna blir jag extra glad över – häftigt, där var du på plats i rätt ögonblick! Fågelräkningen – sa till min man att jag inte förstår hur man räknar, de flänger ju och far så dant. Men bara en björktrast även här, det är lätt att konstatera.

  Hoppas att du mår lite bättre nu!

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Jag sitter vid bordet i köket och räknar många gånger … och så skriver jag det antal då de var som flest … funkar hyfsat bra.
   Jag känner mig lite bättre – men ibland gör värken att man helst inte vill göra något. Tack för omtanken.

   Gilla

   1. Det är så nedbrytande med värk. För mig har konstigt nog den allmäna kroppsvärken tagit nästan paus, men ansträngningsvärken blir värre och värre. Igår skrek jag faktiskt när jag försökte vila ryggen, det var som kramp i högra bröstryggen efter promenaden.

    Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.