Hundarna …

… i mitt liv …

Det fanns en hund när jag var riktigt liten … han var en blandras och hette Puck, men honom minns jag inte, mer än genom alla berättelser jag hört genom åren.

Så hade båda mina föräldrar hundar i sina liv, men dem fick jag aldrig någon relation till, eftersom jag inte bodde hos någon av dem.

Min första egna hund köpte jag 1971 … det var Rasso – och han kostade då 800 kronor.

Rasso och jag 1971 … OJ … hisnande femtio år sedan!

Rasso var alltså en boxer … världens snällaste hund, som aldrig gjorde en fluga förnär. Tossa var en bullmastiff – också jättesnäll mot människor, barn och våra katter, men efter dåliga upplevelser som valp, så gillade hon inte andra hundar.

Engelska bulldoggen Killer är nog den roligaste hund vi haft … envis, envis och ännu mer envis, men ett underbart temperament.

Till slut då, Qwartz, som flyttade hem till oss när hans matte, min mamma blev sjuk och sen vägrade att flytta tillbaka. En typisk vallhund, som helst villa ha sin flock samlad och om vi gick åt varsitt håll kom han och nafsade oss i hälarna – ja, han var ju en lancashire heeler och då gör man så 🙂

Så lite hundbilder … och allt detta eftersom Paula undrade om jag hade någon bild på vår bulldogg …

1971 skaffade jag alltså min första egna hund och var sen hundägare fram till dess Qwartz fick somna in 2009, 17 eller 18 år gammal. Kan bara konstatera att det är tomt att inte ha en hund … men nu är det som det är.

Ha en bra fortsättning på söndagen – jag återkommer som vanligt med några skyltar senare idag.

🌷🌷🌷

60 reaktioner till “Hundarna …

 1. Du kan inte ana hur tomt det är hemma hos mig, sedan sista hunden flyttade hemifrån, då mina axlar inte orkade hålla honom. Jag träffar honom ibland i byn, men han har ny husse nu, och blivit pappa minst tre gånger. Den nya hussen har en tik av samma kamphundstyp.
  Svante

  Gillad av 1 person

 2. Vilket härligt inlägg! Så roligt å se dig och hundarna. Bilden från 2006 ger mig den bilden jag har av dig på något vis, även om det nu är fler årsringar på oss. Jag har lärt mig förstå kärleken till hundar och katter och fått ”förmånen” att bli sambo med några. Men att skaffa egna har inte blivit av. Farmor och farfar hade katter det minns jag.
  Det blir flera kramar idag då 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Tack Tove! Kunde aldrig tro att jag skulle vara utan hund, men livet blir sällan som man tror.
   Kramar tillbaka till dig min vän!

   Gilla

 3. Åh, engelska bulldogar är verkligen härliga. Vår dotter och hennes familj har en engelsk bulldog, Walter heter han och är inne på sitt nionde år nu. Enveten ja, verkligen, men så charmig och snäll. Och älskar mat 🙂 Som man brukar säga också, man är inte ute och går med en bulldog, man är ”ute och står”…… 🙂

  Gillad av 1 person

 4. Hund och gård hör på nåt sätt ihop, historiskt också, liksom barn och hundar. Vi är en familj där alla barnen och vi själva har många hundar, just nu runt 25 tror jag, men det är en annan historia för andra forum.

  Gillad av 1 person

 5. Härligt att få se och kul att se att du haft så olika hundar. Jag har aldrig haft hund kanske inte ens drömt om det särskilt allvarligt men de senaste åren när jag varit hemma så mycket så inser jag att det hade varit trevligt med sällskap, en trogen vän.

  Gillad av 1 person

 6. Vilka fina bilder på alla fyrbenta vänner som gjort dig sällskap genom livet ❤ Som liten längtade jag innerligt efter en hund men min mamma vägrade. Nu är Husse och jag inne på vår tredje hund och jag kan inte föreställa mig ett liv utan hund. Jag tycker det är så roligt och älskar verkligen att träna tillsammans med Miss T.

  Kram och god söndag!

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Ja, om jag fick bestämma så skulle jag vilja ha en ny hund, men så är det inte – och ekonomin tillåter inte heller någon … suck.
   Kram

   Gilla

 7. Nu har du världens bästa Sixten, han sköter sig nästan självt =)
  Förstår om du saknar hund, men med alla ”coronahundar ” kommer det att vara fullt på hunddagis, så sen kan du säkert vara dagmatte.

  Gillad av 1 person

 8. Ja nog är det tomt utan hund. De är ett tillskott till en familj. Jag är uppfödd med hundar och min mamma har alltid haft hund och vår dotter har haft hund. Så vi har haft fullt upp med andras hundar som ändå har varit som våra. Nu har mamma ingen hund och inte Åsa heller som har katt nu. Jag saknar hund men Kent vill inte att vi skaffar hund. Jag tror att han tycker att man blir för låst och jag tycker att man måste vara införstådda med hundlivet båda två om man ska ha hund.

  Gillad av 1 person

  1. Visst blir det tomt utan hund … men så är det i livet – sällan man får ha det precis som man önskar. Jag ville ha ny hund, men inte Lasse – och åren har gått och nu är det för sent.

   Gilla

 9. Vilka fina bilder❤️
  Ja, vad vore livet utan våra fyrfota vänner.. själv hade jag inte orkat utan dem💕

  Ha en jättefin dag, Anki🤗
  Mvh Uli

  Gillad av 1 person

 10. Vi hade alltid hund i mitt barndomshem. Ja, kanske med några månaders mellanrum mellan två hundar. Min mamma var fena på att hitta annonser där hundar bortskänktes. Dom fick det bra hos oss, längst bort på byvägen. Mycket frihet för hundarna.
  Tills min brors jakthundar skulle bo kvar hos min mer och mer dementa mor. Att släppa jakthundar fritt på gården, det funkar ju inte.
  Har aldrig varit intresserad av att ha hund som vuxen. För bundet. Katter kan man lämna över dagen. Utomhus på sommaren. Och så kan man faktiskt lämna dem över en natt också.

  Gillad av 1 person

  1. Roligt att läsa om dna erfarenheter av hundar … och så är det ju, man blir bunden av att ha hund. Bättre har det blivit numer, när man kan låta dem följa med på resor -ja, i Europa i alla fall.
   Katter sköter sig som sagt mer själva …
   Kram

   Gilla

 11. Jättetrevligt inlägg med alla dina hundar! Förstår att det är tomt när man är van vid att ha haft hund. Själv är jag allergisk mot hund, men har alltid velat ha en.

  Gillad av 1 person

 12. Hunden, människans bästa vän, så sannt som det är sagt o skrivet.
  När jag växte upp hade vi alltid hund, jakthund för pappa brukade vara ut på harjakt, så det var mest stövare. Sen tog vi hand om min ena brors flickväns hund, då dom flyttade utomlands, det var en dreever..
  Så flyttade jag hemifrån o min pojkväns föräldrar hade en hund, en blandras, liknade mycket på en terrier, men var otroligt snäll. Sen när vi fick vårt fjärde barn köpte vi själva en hund, en äkta strävhårig terrier, vild som barnen, men med gott lynne. Vi tränade o skolade henne också, för att ha läget under någotsånär kontroll, för terriers e envisa. Men hon blev en fin familjehund, och passade perfekt hemma hos oss som var aktiva o hon fick vara med överallt. Så blev hon gammal o sjuk o vi tog bort henne. Var utan i ett år, så köpte vi en ny terrier denhär gången en korsning mellan slät och strävhårig, och hon var lugnare än den förra o inte lika envis, och hon blev oxå en härlig familjemedl. som fick följa med oss mest överallt. Hon levde fyra år längre också än första, men i höstas blev det
  1 år sen vi tog bort henne. Tomt är det utan hund, men det är sååå sorgligt när man ska ta farväl, så vi bestämde oss att inte köpa ngn ny. Vi har ju barnbarnen nu som förgyller vårt liv, o båda dom har flera hundar hemma hos sej, så vill vi låna en så går det bra.

  Gillad av 1 person

  1. Såå roligt att läsa om hur ditt ”hundliv” varit … och visst blir det förskräckligt tomt utan hund! Jag skulle gärna vilja ha en ny, men måste inse fakta … jag är för gammal och jag har för dålig ekonomi. Yngste sonen har ju hund som jag får träffa ibland 🙂

   Gillad av 1 person

 13. Så lustigt att du kommer med dessa minnen idag. Igår satt jag och bläddrade igenom alla djurfoton jag har. 7 hundar fanns i mitt liv. När jag var 29 år köpte jag min första hund. En Boxer som hette Hasko.
  Tillsammans med min man hade vi: Kevin (Dobermann), Nero (Grand Danois), Sam (Border terrier), Roy (Pitbull), Rozzo (Leonberger/Schäfer) och Fizz som är 13 år nu och en gatuhund från Rumänien.
  Vi hade alltid 3 hundar samtidigt och många andra djur som katter, kanin, marsvin, burfåglar, fiskar och höns.
  Kommer att bli tomt när Fizz en dag lämnar mig men jag tänker inte skaffa ett nytt djur med tanke på min ålder. Kan hända vad som helst, när som helst.

  Gillad av 2 personer

  1. Det var som du såg en bloggvän som inspirerade mig till inlägget – och det var riktigt roligt att leta efter bilder – och oj så många minnen det väckte! Minnen ur nästan hela mitt vuxna liv 🙂
   Trodde aldrig jag skulle vara utan hund någon gång, men livet blir inte alltid som man tänkt.
   Tack för din fina kommentar Kristallina!

   Gillad av 1 person

 14. Människans bäste vän vill jag påstå. Det är något vist med de fyrbenta. Vad fint du sammansatt om dem alla. Det här med flocken har jag fått lära mig att förstå. Fina hundar du haft.

  Gillad av 1 person

 15. Så kul att få se lite foton på dina hundar genom tiderna!
  Jag tjatade till mej en hund när jag var 13 år, vi fick då vår underbara Josefin som var ett år då, en basset hound som förgyllde våra liv i 13 år, fast så duktig med att gå ut med henne var jag bara första veckan, stackars mamma fick ta över!
  Må så gott!
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Kul med gamla bilder – de väcker många minnen 🙂
   Basset är trevliga hundar – antar du har fina minnen du också 🙂
   Ha en fin måndag!
   Kram

   Gilla

 16. Där ser man! Att du älskade hundar visste jag ju, då du ofta är hundvakt åt sonens hundar. Men att du haft så många hundar under ditt liv, visste jag inte. Å Tossa var ju en riktig bjässe som är skräckinjagande för en som är hundrädd;-)
  En otroligt fin bild på dig och Qwartz. vilka roliga namn du gav dina hundar förresten:-)

  Gillad av 1 person

 17. Så många hundar du haft och olika raser. Måste vara tomt utan och ta hand om någon annans hund förstår jag att du inte vill.
  Har haft en Setter när jag var gift han blev 12 år. Så Minton som jag skaffade när jag gick i pension.
  Kramar från oss

  Gillad av 1 person

  1. Jag var en riktig hundmänniska då … och att jag en gång skulle leva utan hund var otänkbart, men nu är det som det är … suck.
   Vilken tur att du har Minton … ni passar bra för varandra!
   Kramar till er båda!

   Gilla

 18. Åh, vilket fint inlägg Anki. Och så många fina hundar du haft. Och att din Qwartz blev så gammal. Bilden på dig och Tossa i soffan … underbar. Och Killer, vilken go kille. Ja alla är goa. Det känns varmt i mitt hjärta att läsa ditt inlägg och titta på bilderna. Det är något speciellt med en hund. Vår Lucy har i dagarna fyllt 10 år. Hon fick akut diskbråck och blev förlamad i bakdelen 2018 och vi trodde vi skulle mista henne. Men, en helt fantastisk kirurg opererade henne och hon blev helt frisk. Nu leker hon i snön som en valp … 🙂 Lilla gumman. Vi hoppas naturligtvis att få ha kvar henne i många år till men sådant vet man ju aldrig. Tack för ett hjärtevärmande inlägg ❤

  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Tack så mycket Anita! Många fina minnen från de åren … olika hundar blev det av olika orsaker – jag är svag för de trubbnosiga. Qwartz var ju egentligen mammas hund. En härlig hund som aldrig hade koppel som höll reda på sin flock och han var inte sjuk någon gång under sina första 15 år. Alla minns med varmt hjärta och stor saknad.
   Så härligt att läsa om Lucy – och hon ser så pigg ut!
   Tack för din fina kommentar!
   Kram

   Gilla

 19. Vad roligt att få se hundarna i ditt liv och att du också är med på bilderna. Härliga hundkompisar med olika personligheter 😀 Visst saknar man att ha en eller två hundkompisar men jag säger som du, att nu är det som det är. Det är synd om hundar som inte aktiveras tillräckligt för att ägaren inte orkar. Då är det bättre att gosa lite med andras hundar. Ett väldigt trevligt inlägg 😀
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Det var riktigt kul att leta reda på de gamla bilderna … många minnen finns det.
   Med tanke på ålder och ekonomi så funkar det inte med någon mer hund … sorgligt men sant.
   Kram och tack!

   Gillad av 1 person

 20. Så kul att se och läsa om alla hundarna. Så många olika raser.
  Jag fick min första egna hund, korsning schäfer/collie när jag var 13 år, men den blev bara drygt två år gammal. Köpte sen min första schäfer när jag var 16 år, sen en boxer, som blev min ras från 1963 – 2016. Fransk bulldogg de senaste 12 åren, lika envisa som en engelsk bulldogg. Däremellan några schäfrar och även Whippet.
  Tror inte att jag skulle kunna leva utan hund, även om det inte känns lika enkelt nu som när man var yngre. Då var det inga problem att ha flera boxrar samtidigt.

  Gillad av 1 person

  1. Kul att du gillade … och trevligt att läsa om dina hundar! Ja, hundar var en stor del av mitt liv, men nu är läget som det är – och nu har jag både åldern och ekonomin emot mig för att skaffa en ny hund.

   Gilla

 21. Tusen tack, så roligt att se, både hundarna men också dig i något yngre upplaga! Tänk att du kört med släde på hundarna, du som inte gillar vinter och snö…men det kanske kommit med åren, antipatin.
  Ganska speciella raser har du valt, o inte två av samma utan olika raser.Jag var tvärtemot dig inte hundvan alls innan Larissa gjorde entré 1998, vi bodde i stan och mamma och pappafigurerna jobbade så det fanns inga tankar på några djur. Hoppas du och Lasse fick några mysiga stunder när ni samlade och tittade på fotona! Kramen

  Gillad av 1 person

  1. Det var inspiration från dig som orsakade hela inlägget … så tack själv!
   Så är det nog med snön … förr när jag inte behövde skotta snö så tror jag jag gillade den mer 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

 22. Stort tack , Anki! Vad roligt att få se de hundar du dels haft omkring dig och dels också varit ägare till. Så fina och lika fina bilder. Förstår att du saknar dem- Jag är ju ”mattemor” (mor till matte) till min dotter Helens +familjs hund, Curre, en labrador. Så honom har jag mycket kontakt med.
  Kram!

  Gillad av 1 person

 23. Men oj vilket härligt gäng du haft i ditt liv! Jag gillar speciellt stilen på Tossa när ni sitter och slappar i och vid soffan 😂. Har nog aldrig sett en hund sitta så! Den är ju bara för härlig!

  Gillad av 1 person

Kommentarsfältet är stängt.