Bättre tur idag …

… när jag svängde av och tog ABC- bro över till Ön.

Tog mig ner till strömfåran … och där satt den, den lilla fina strömstaren!

Lite längre bort på iskanten passerade denna mink …

Den sprang snabbt … och jag hann bara få denna lite suddiga bild …

Kände mig ganska nöjd när jag åkte därifrån 🙂

Kall morgon och förmiddag … -14 som kallast och just nu när kl. är 14:30 står termometern på -11.

Önskar dig en fin fortsättning på denna fredag!

🌷🌷🌷

46 reaktioner till “Bättre tur idag …

 1. Härligt fina bilder på Strömstaren, hur gjorde du för att få den att sitta stilla. Mink i fria naturen har jag inte sett förut.
  Svante

  Gillad av 1 person

 2. Fina bilder och Strömstaren är ju så fin. Kul att hinna få en bild på minken också.
  Jag hade -15,4 i morse nu har jag varit ute och gått utanför vårdcentralen i väntan på mamma. Bilens termometer står på – 8 nu 14:45

  Gillad av 1 person

 3. Strömstaren är en favorit. Så fina bilder du fick. Härligt med vinter bara den inte blir för långvarig. Vilken tur att du fick med minken. De brukar vara snabba.

  Gillad av 1 person

 4. Men vad roligt, förstår att du var nöjd! Jättefin bildserie på strömstaren och ett extra plus för att vattnet och fågeln matchar så bra i färg! Och så minken som bonus, toppen!

  Gillad av 1 person

  1. Jag är inte hundra på om det var en mink eller utter, men jag har aldrig hört att det finns utter där, däremot vet jag att de har besvär med mink som tar fågelägg och ungar. den var inte så stor, högst 40-50 cm….

   Gilla

  1. Tack Hans! Vad tror du … kan det vara en liten utter istället? Jag var så säker på att det var en mink, men så undrade Ewa i Uppsala …

   Gilla

 5. Åh så fina bilder på strömstaren! Och minken var väl extra kul att få se och hinna få bild på!
  Men fy vad kallt du har det! Tycker det är alldeles för kallt här nu när det är – 8,3 grader. Men det lär bli ännu kallare inatt 😣

  Gillad av 1 person

 6. Wow så kul! Jag måste erkänna att minken i mina ögon påminde om en bäver! Dock förmodligen betydligt mindre? Och tänk att strömstaren poserade som en riktig proffsmodell! Var den alldeles ensammen?
  Fredagskram

  Gillad av 1 person

  1. Bävern är mycket större och har en platt
   svans och större huvud. Fick en kommentar att den såg stor ut för att vara mink, så nu blev jag lite tveksam, om det kanske är en utter, men den är också mycket större än en mink. Jag har aldrig hört att det funnits uttrar där, men vet att finns gott om mink …
   Strömstaren var ensam … eller jag såg bara en i alla fall.
   Kram

   Gillad av 1 person

 7. Stort GRATTIS till det lyckade fotouppdraget. Strömstaren verkar gilla iskyla, minken likaså. Visste inte att det fanns ”vilda” minkar. Trodde de levde på minkfarmer, som ju allihopa stängdes i Danmark. då minkarna hade C-19. Undrar om rackaren du fångade på bild lyckades fly;-)

  Gillad av 1 person

  1. Tack så mycket! Strömstarar är riktigt tuffa… dyker ner i vattnet och letar mat … och minken gillar också vatten. Det finns gott om minkar i vårt land – och de härstammar från rymlingar från minkfarmar – och hör inte till den svenska faunan. Tyvärr är de en invasiv art som skövlar fågelbon på både ägg och ungar.

   Gilla

 8. Men, vilken fantastisk dag på flera sätt. Underbart väder och både strömstare och mink på bilder. strömstaren är så fin och jag blir glad av att se en mink i frihet. Lika glad skulle jag inte bli om jag såg den äta upp fågelungar men det gör ju å andra sidan katter också…och dem gillar jag ju.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Ja, det blev en trevlig dag! Solsken och både strömstare och mink på minneskortet 🙂 Problemet med minkar är att de inte hör hemma här och att de inte bara tar en del fåglar, utan på nolltid kan skövla ett helt ”samhälle” med häckande sjöfåglar på både ägg och fågelungar.
   Ha en fin helg!
   Kram

   Gillad av 1 person

 9. Vilken tur du hade! Och fint väder dessutom! Du är ju också en duktig fotograf och fick till verkligt fina bilder på strömstaren. I farten fick du ju med minken också. Bra jobbat.
  Önskar dig en fin kväll.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Verkligen en bra dag! Jag hade en riktig turdag … för tur är det som gäller när man vill fota strömstaren – och ännu mer tur att minken visade sig 🙂
   Tack för dina ord Ditte!
   Kram

   Gilla

 10. Med dessa bilder i kameran kan du vara mer än nöjd. Underbara bilder på strömstaren och jag tror också att det är en mink. De är snabba som pilar. Kul att du ändå kunde fånga in den. Samma temperaturer här fast utan sol förstås. Ha en fortsatt trevlig kväll!

  Gillad av 1 person

  1. Jag känner mig glad och ganska nöjd med dagen och med bilderna. En fin upplevelse var det … men isande kallt!
   Tack för din kommentar!
   Fredagskvällen var bra och nu väntar en ny dag!
   Önskar dig en fin helg!

   Gillad av 1 person

 11. Kallt! Här har vi minus 10 nu. 7 grader på dagens promenad. Helt ok om msn rör på sig.
  Sådana bilder du får till. Här aldrig sett en strömstare. Någon förvildad mink har strukit i omgivningarna, men det är många år sedan.
  Tror att de där minkarna kan göra en del skada….fast knappast i smällkalla vintern. Helt ok att ha minkpäls nu….om man är mink. Kram!

  Gillad av 1 person

  1. Lite mildare idag på morgonen, -9 just nu strax före halv sju.
   Jag har turen att ha en plats där jag brukar se strömstare varje år, men det är inte alltid jag lyckats få någon på bild. Minkar ser jag på samma plats då och då, men har aldrig lyckats få någon på bild.
   Ja, minken behöver nog sin päls själv … 🙂
   Tack för dina ord … men som vanligt är det mer tur än skicklighet 🙂
   Kram

   Gilla

  1. Visst hade jag en turdag! Mink ser man alltid i närheten av vatten, medan mården oftast bor i jordbruks/skogsbygd och den är ganska mycket större …

   Gillad av 1 person

 12. Jag har bara en sak att säga! Grattis till jättefina bilder på den näpna strömstaren! Har förstorat dom alla och dom är verkligen detaljrika och fina och dessutom klara och fina i färgerna. Och en mink fick du med på köpet också. Här var det ”bara” minus 10,5 igår men även det kändes rejält bitit. Kände att jag måste investera i bättre vantar alt. fodrade handskar.
  Idag är det mulet och blåser lite lätt. Men snön är vit och lyser upp. Skönt med lite vinter efter den tunga grå filten som legat över oss senaste tiden.
  En fin helg till dig Anki!

  Kram

  Gilla

 13. Så fina bilder! Jag har förstått att det är svårt att fota strömstaren.
  Jag som trodde det var en bäver när jag först såg bilden, men jag såg ju inte svansen ordentligt.

  Gillad av 1 person

  1. Tack så mycket! Man måste ha tur om man ska fånga den med kameran … och den här gången hade jag det 🙂
   Bävern är betydligt större och grövre i kroppsbyggnaden … men visst finns det likheter.

   Gilla

 14. Grattis till strömstaren! Bra jobbat! Och en mink på köpet, inte illa. 😀
  Nu finns det hopp även för mig. Ska bara ta mig till någon strömfåra då, förstås…..

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.