Jag hörde en fågel sjunga …

… det tog en stund innan jag hörde vad det var och ytterligare en stund innan jag kunde lokalisera den, högst upp i toppen av en gran!

Innan jag lyckades hitta den med kameran och zooma in den så var den förstås borta!

En rödhake!

Så här satt den, högst uppe i toppen på granen … och sjöng som om det vore en vårdag!
Bilden är som synes gammal !

Jag gick genom skogen och kom fram till det lilla kärret som för dagen var till bredden fullt med vatten …

På andra sidan tar ett tråkigt kalhygge över …
… och därifrån såg det ut så här.

Jag gick runt kärret och tillbaka genom skogen … och i ögonvrån ser jag något, som ser ut som ett djur …

… där vid pilen …
… ritade i konturerna – och visst ser det ut som ett djur som hoppar iväg!

Jag satt mig på knä för att fota det fina ormbunksbladet och några sporkapslar, när jag kände mig iakttagen!

Nästan hemma igen … stannade jag till och hälsade på de trevliga stubbhornen … och hittade även en stubbe med gamla glitterbläcksvampar.

Idag inbjuder inte vädret till någon längre skogspromenad … mulet och tidvis duggregn, men det är ändå full fart vid fåglarnas mathak 🙂

Hallå där … vi behöver påfyllning!

68 reaktioner till “Jag hörde en fågel sjunga …

 1. Fin dag med fina bilder. Här är det så mörkt och grått. Det har regnat hela dagen. Tack för att du visade blå himmel! Och visst såg det ut som ett djur som hoppade!

  Gillad av 1 person

 2. Det är som att öppna en sagobok med vackra illustrationer när jag öppnar ett inlägg hos dig 🙂 Så rödhaken är kvar hos dig. Dom flyttar alltid från vår trädgård och kommer tillbaka på våren, till och med förra året när det var så mild vinter. En av mina absoluta favoritfåglar. Bilden vid vattnet nära kalhygget blev väldigt vacker med hjälp av solen. Och visst ser jag djuret. Såg det redan innan jag såg dina inritade konturer. Men, jag ser alltid olika väsen i skogen. Det är väl därför jag älskar att gå där.

  Tack för en härlig promenad i sagans värld. Här är det snart dags för en försenad lunchpromenad. Försöker vänta ut regnet men lär få lite på mig ändå!

  Kram Anita

  Gillad av 1 person

  1. Varmt tack för dina ord Anita! Naturen har alltid något att erbjuda … både för kropp och själ. Detta att se ”väsen” eller känna sig iakttagen är en märklig känsla, men såå verklig. Roligt att du också har den!
   Ha en fin onsdag!
   Kram

   Gilla

 3. Rödhaken är så söt men den brukar inte synas nu. Visst ser jag djuret som hoppar och den lille filuren som bevakar dej.
  En fin promenad jag fick.
  Kram Anki o Minton

  Gillad av 1 person

  1. Det är inte så ofta vi ser den så här års, men det händer, men jag har nog inte hört den sjunga på vintern.
   Tack!
   Kramar!

   Gilla

 4. Så dina bilder från skogen. Rödhaken är min alldeles speciella lilla favoritfågel. Att den sjöng nu!
  Ha en fin fortsättning på tisdagen!
  Kram, Ingrid

  Gilla

 5. Rödhakar ser jag nästan dagligen här eller på min jobbrunda! De är så söta.
  Så fina höstbilder med kärret och alla ”djur” i skogen. Det ser ut som en hind som hoppar iväg och den lilla figuren som tittar på dig, ja vad kan det vara för något? Nyfiken ser den ut i alla fall.
  Tack för jättefina bilder!
  Ha en fin dag trots det gråa vädret!

  Gillad av 1 person

  1. Vi har rödhakar här under sommaren – och någon enstaka som är kvar när vintrarna är gröna och sköna, men jag tror inte jag hört någon sjunga förut den här tiden på året. Visst är de söta!
   Tack – roligt att du var med!
   Ha en bra onsdag!

   Gillad av 1 person

 6. Vilka ljuvliga bilder från din promenad! I skogen vet man aldrig vem man möter och det fick vi verkligen bevis på här 😉 Fågelsång är alltid upplyftande tycker jag.

  Kram och god kväll!

  Gillad av 1 person

 7. Tack för den vackra turen genom och i skogen. Så vackra bilder så det kändes som om jag var på plats. Dock är det ibland knepigt att hinna med att få en bild av en sjungande fågel i en gran. Men en bild fick vi. Tack för det! Både djuret du mötte och den lilla varelsen som tittade upp såg jag och även i de andra bilderna fanns säkert de som var med dig på ett eller annat sätt.
  Kram och trevlig kväll.

  Gillad av 1 person

 8. Ja inte har du tråkigt trots dåligt väder. Du träffar ju alltid på lite överraskningar – rödhaken, rådjuret som förresten springer förbi en björn med grönt ”hår”, Big brother som iakttar dig åsså jätteroliga svampar. Med den underhållningen kan man nästan stå ut med duggregn;-)

  Gillad av 1 person

  1. Haha … det finns många olika väsen i skogen 🙂
   Ja, du Carita … vad vore Ankis blogg utan svampar? Förmodligen en vanlig blogg – utan svampar, eller kanske ingenting. 🙂

   Gilla

 9. Det är inte varje dag som du får se en ren i dina skogar, haha.
  I går när vi kom hem från skogen satt en grann röd Domherre i toppen på sälgen och spelade, men innan jag fick upp telefonkameran hade den också flugit.

  Gillad av 1 person

 10. Vilka härliga fynd! Roligt att man får en promenad i form av en serie bilder när det är omöjligt här hos oss. Får snart köpa en gummibåt för att paddla en runda.
  Underbara bilder på alla djur (eller troll?), speglingar, svampar och den glada fågeln!

  Gillad av 1 person

  1. Tack Kristallina! Trevligt att du var med! Det blev en njutbar promenad. Ni har fått mycket mer regn hos dig – här är det blött, men inte värre än att man tar sig fram i alla fall. Roligt att du gillar bilderna! 🙂

   Gillad av 1 person

 11. Rödhaken var lika fin då som nu och du har i alla fall lyckats ta en jättefin bild av den en gång 😀
  Jag undrar vad för slags djur det var som hoppade iväg. Någon blandning av hare och kanske lodjur 😀 Kul att du hittar figurer lite här och där och skogen hade full koll på dig. Väldigt fina bilder och det finns tydligen en hel del att fota även i november.
  Kram

  Gillad av 1 person

 12. Åååå lilla rödhaken =) Min favorit fågel och nyfiken är den och inte alls så rädd utan är gärna med mig i trädgården.
  Jo, mat går det åt till de små liven.
  Förstår om du kände dig iakttagen i skogen. Mycket vatten i kärret.
  Ha det gott!

  Gillad av 1 person

  1. Visst är den söt! Vi brukar ha några här på sommaren och någon enstaka om det är såna här milda vintrar … gillar dem mycket!

   Gilla

 13. Jag behöver låna dina fina fantasiögon ett tag, går det för sig tro? Jag minns inte när jag verkligen gick och hittade spännande figurer som du har gjort. Det hoppande djuret tycker jag mest liknar ett lite rådjur…Och den sista liknar en gädda…Kramen

  Gillad av 1 person

  1. Det konstiga är att jag aldrig letar efter dem!
   De bara finns där! Ibland känner jag dem, men kan inte se dem – ibland både ser jag och känner deras närvaro. Oftast känner jag dem, men ser dem inte förrän bilderna kommer upp i datorn …
   Kram

   Gilla

  1. Tack Lotta! naturen har såå mycket att erbjuda och jag känner mig aldrig ensam i skogen 🙂
   Haha … grym kanske är att ta i, men jag är en svamptokig tant 🙂
   Kram

   Gilla

 14. Vad mycket du ser när du är ute i skogen! Precis som maken, som också går med kameran i högsta hugg. Härlig blick för detaljer! 🙂 Tack för att du delar!
  Just nu kommer jag inte ut i skogen, har fullt sjå att lära mig gå på asfalterade vägar igen först 😀 men snart så. Härligt att få uppleva din skog så länge.
  Och de där blickarna från fågelbordet känner jag igen…..

  Gillad av 1 person

 15. Även om vädret var trist så bidrog du och naturen till fina naturbilder. Kärren, svampar, mossan och granar får mig att längta tillbaka till min skog i Sverige där jag bodde intill en del av naturen. Tack för påminnelsen!
  Trevlig helg och advent ❤

  Gillad av 1 person

 16. Såna där ögonblick när man upptäcker något ovanligt är förunderliga, något man lagrar i glädjeminnet, tror jag. Ibland tror jag att de betyder något speciellt. Förstår att du njöt av din promenad när du fick syn på så omväxlande ting. Jag har på landet en sån där träfigur som jag har burit med mig från skogen, den bara ville följa med mig. Här fastnar jag för dina fina bilder på stubbhornen, längtar till landet och en skogspromenad.

  Gillad av 1 person

 17. Vilken härlig och händelserik promenad. Mycket vackert på vägen. Klart jag ser djuret som hoppar iväg. Coolt!! Rödhaken… Fina vackra Rödhaken som sjunger så vackert!! Dom är ljuvliga och varje gång jag ser och hör den så blir jag alldeles varm inombords.

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.