Galleri

Varför …

… heter en mapp i arkivet … och varför då då? Jag vet inte riktigt, men jag tror det beror på att jag sparat en del konstiga bilder och inte riktigt vetat varför 🙂

Här några exempel …

Vad är detta då? Ingen aning …

… men den fanns i ett skogsparti vid en sjö … varför?

Här inifrån en lada – varför? Oklart vad jag ville visa …

… kanske getingarnas bon, kanske den handgjorda träkroken, taket, eller kanske mönstret i takbjälken …

Här är två till ur samma mapp …

Det här är i alla fall en glad brödskiva …

… en brödsmiley 🙂

Sluttramsat för nu … återkommer med skyltar framåt kvällen!

Ha en trevlig söndag!

59 tankar om “Varför …

 1. Kul trams. Det finns ju en kategori på Instagram som kallas #iseefaces där passar brödskivan in alldeles utmärkt. Med stor säkerhet är det en vinch för att dra upp båtar på land, det stora veven saknas på bilden.

  Gillad av 1 person

 2. Trevlig mapp tycker jag. Bild två, där ser jag två ansikten, det ena ligger lite sött mot det andra. Och vilken fin brödsmiley 🙂
  En fin dag till dig! Solen skiner här, hoppas den gör det hos dig också!
  Kram

  Gillad av 1 person

 3. Ibland undrar man verkligen vad det är man ”sett”. Glada brödskivor kunde man gott se mer av🙂Sol idag, biltvätt och tallrisplockning står på dagens program. Trevlig söndag!

  Gillad av 1 person

 4. Haha! Ja, det kan man verkligen undra – varför har man tagit vissa bilder?
  Min ”huvudmapp” på datorn för bloggbilder heter ”Ny mapp”. Det retar Anders till vansinne, vilket gör att jag vägrar döpa om den 🙂 Det är nog en evig tur att det är han som sköter det stora bildarkivet annars skulle det inte alls gå att hitta nånting där 😀

  Ha en fin söndag!

  Gillad av 1 person

  • Just när man knäpper bilden så vet man … men sen undrar man 🙂
   Haha … Ny mapp är bra – jag har flera såna! 🙂
   Ha en fin eftermiddag!

   Gilla

 5. Gillar dina varför bilder speciellt den rostiga båtvinschen. Solen sken så jag tänkte åka till skogen och plocka tallris. När vi var klar vräkte regnet ner så det blev en kisserunda.
  Ha en bra dag

  Gillad av 1 person

 6. Ho ho Anki; det är dessa bilder med varför som kallas detaljer – inger mer, inget mindre, ingen över, ingen under och bara någon vid sidan. Så behåll den mappen och fyll på – och redigera är ju en fantastisk möjlighet!
  Kram

  Gillad av 1 person

 7. Hahaha! Härligt med lite trams:-) Varför spar man på vissa saker? Bästa att inte fundera över det, för motiven var ju faktiskt riktigt spännande. Å den där grunkan vid sjön kan ha varit en vinsch för att dra upp båtar med. Men egentligen är det roligare med att inte veta vad grejerna är…

  Gillad av 1 person

 8. Är glad att du har din mapp som heter ”varför” för annars skulle vi kanske inte fått se dessa bilder. Och man kan ju själv titta och fundera- Tror du inspirerat mig till att skapa en liknande mapp. Tror jag slår till på en med namnet ”därför ”också.
  Härliga bilder!
  kram

  Gillad av 1 person

 9. Precis, man sparar massor av ” kan vara bra att ha bilder” bilder för man tänker att de kan komma till användning någon gång. Men oftast så gör de ju inte det. Fast här gjorde de ju det. 🙂

  Gillad av 1 person

 10. Kul med en ”varförmapp” 😀 Jag är ganska säker på att den där manicken vid sjön är till för att dra upp båten på land. Vi hade något liknande men mycket mindre i Optand. Det kanske du redan har fått veta, jag har inte läst alla kommentarer. Jag gillar de första snurriga bilderna. Där har du lekt och haft kul och det smittar av sig 😀 Den glada brödskivan är också festlig och att tänka utanför boxen illustrerades väldigt bra med texten utanför boxen.
  Kram

  Gillad av 1 person

  • Lasse sa vad det var och jag har fått några svar i kommentarerna, men tack ändå! 🙂
   Brödskivan var så synligt glad att jag blev glad också 🙂
   Ha en fin ny vecka!
   Kram

   Gillad av 1 person

 11. Varförmappen var en bra idé! Jag skulle behöva ha en hel del fysiska sådan mappar, eller rättare sagt kartonger med allt varför, som man har samlat på sig och har svårt att skilja sig från.
  Får börja rensa ut alla varför som ligger och tar plats lite överallt!
  Ha en fin dag!

  Gillad av 1 person

 12. En vinch som gjorde sitt jobb både vår och höst med båtar, lite kuggfett är den som nu igen och precis som Tony påpekar saknas veven. Men kanske bra så, så inga barn får sina småfingrar i kläm. Kul mapp, jag kallar min: På G.

  Gillad av 1 person

 13. Såna där vinschar fanns det gott om på Öland, de är ju oemotståndliga med sina vackert rostiga hjul. Jag har nog massvis med bilder som borde rensas ut, men jag har svårt för att välja så det får bli ”en annan gång”. Den där bilden på taket fanns det ju mycket vackert att titta på i.

  Gillad av 1 person

  • Man kan hitta många roliga saker … och så vet man inte varför man sparar dem 🙂
   Visst finns det mycket där … kanske var det därför jag tog bilden 🙂

   Gilla

Kommentarer inaktiverade.