Bra start på denna tisdag …

… med solsken och blå himmel!

Däruppe ligger vårt lilla hus …
… och där nere ligger garaget.
Vår lilla väg …
Fågelrestaurangen har kattsäkrats …

Tyvärr ser jag lite molnskyar långt bort … men jag gläds ändå åt att solen visar sig en stund just nu.

🌞

66 reaktioner till “Bra start på denna tisdag …

 1. Så vackert du bor Anki. Den översta bilden på ert hus är ljuvlig med den uppåtgående solen, Och att få se pastellfärgade söta små blommor i november … härligt!
  Sol även här. Jag ska äntligen försöka ta mig i kragen och ge mig ut och kratta löv. Läste att det kan gå över till vinter på en dag. Mot slutet av veckan kan det bli minusgrader och till och me lite snö. Då måste löven vara krattade. Fördelen med att vänta är att nu har så gott som alla fallit av 🙂

  Ha en fin dag. Hoppas molnskyarna håller sig på avstånd.
  Kram Anita

  Gillad av 1 person

  1. Tack Anita! Ja här bor vi bra – utan grannar inom synhåll 🙂
   Solen sken under f.m. men nu är det mulet igen. Jag måste ta hand om den sista hängrännan innan kylan kommer … alltid är det något 🙂
   Ha en fin dag!
   Kram

   Gilla

 2. God morgon! Och en så vacker morgon hos dig! Så fin och rogivande miljö. Skönt med lite sol som omväxling. Även här är det sol så det vill till att komma ut och njuta.
  Önskar dig en fin dag.
  kram

  Gillad av 1 person

  1. En fin morgon och förmiddag blev det, men nu är det mulet igen 🙂
   Hoppas solen fortsätter skiner hos dig i alla fall!
   Kram

   Gilla

 3. Godmorgon (för mig) och tack för de vackra vyerna. Jag får sno mig på, det utlovas himla stora regnmängder i eftermiddag och det är ju handlingsdag! Ett gediget bygge ni gjort för fåglarna, har sett liknande här men då modell lägre och med galler även ovanpå. Förmodligen för att hålla duvor och skator utanför.
  Tisdagskram

  Gillad av 1 person

  1. Sixten kommer inte åt dem, men sparvhöken är en ivrig jägare … och svårare att hindra från att ta sig en smaklig mes eller sparv …
   Kram

   Gilla

  1. Ja, här trivs vi bra! Inga grannar på nära håll, bara naturen 🙂
   Katterna kan man nog hålla ute från matningsplatsen med hjälp av kompostnät – värre är det med sparvhöken, som ju också är hungrig 🙂

   Gilla

 4. Vackert ni bor! Jo solen glimtade fram i fem sekunder tror jag. Men allt är bättre än inget. Du har kattsäkrat rejält, jag borde nog också få till lite markskydd då vissa ändå väljer att sitta på marken och äta, men det är inte lätt när man själv måste kunna komma in där lite smidigt och fylla på med mat. Jag får klura på det. Ha en bra tisdag!

  Gillad av 1 person

  1. Ja, vi bor bra här i kanten av skogen 🙂 Solen sken under ett par timmar i alla fall, men nu är det grått igen …
   Jag når att lyfta ut fröautomaterna för påfyllning utan problem … Jag hade ett fint fågelhus förut, men det var så dåligt att jag ersatte det med en sån här modern grej att hänga upp maten i … inte lika mysigt, men säkert bra ändå 🙂
   Ha en fin fortsättning på dagen!

   Gilla

 5. Visst är det ljuvligt när solen tittar fram. Det har den gjort här också i dag, men nu drar molnen in över Odvalds igen. Man får vara tacksam för ett par ljus och fina morgontimmar i alla fall.
  Kram, Ingrid

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Nu är solen försvunnen, men det är ganska ljust ute ändå 🙂
   Ja, nu kan inte Sixten ta dem – sparvhöken är svårare att hindra … men såklart måste ju den också äta …
   Kramar till er båda!

   Gilla

 6. Den gör verkligen stor skillnad – solen alltså. Hur läckra bilder som helst. Speciellt den första bilden är underbar. Undrar vad det är som ligger på bredden där…
  Å den pensén är en tuffing. liksom vivorna. Men åt andra sidan har det ju inte varit riktigt kallt än heller.

  Gillad av 1 person

  1. Tack BP … det var en fin morgon och förmiddag 🙂
   Hm … nu hänger jag nog inte med – vad ligger på bredden? Förstår inte riktigt hur du menar …

   Gilla

 7. Solen visade sig hos mig också, men då var jag ute, och testade nyförvärvet. När jag kom hem efter det hade molnen kommit in över Kårböle. Jag kunde inte låta bli att ta en promenad innan det blir mörkt igen. Du fick i alla fall med solen på bilderna, och blommor också, fint.
  Svante

  Gillad av 1 person

   1. Nu är det bara +1,5 grader på min termometer, och det regnar, gissar att det blir ganska halt i morgon bitti.
    Svante

    Gilla

   2. Ja jag ska snart gå och lägga mig, det är skönt att slippa sitta i soffan framför TV:n och sova till programmen är slut. Det är 9 år sedan jag slängde ut TV:n.
    Svante

    Gillad av 1 person

 8. Härligt att få njuta av en skön dag mitt i gråaste november. Här har solen också varit framme en hel del. Men några blommor har jag inte sett på ett tag. Hoppas nu att fåglarna får ha en kattfri restaurang…men katter är bra på att klättra. Men fåglarna hinner i så fall undan innan det blir någon riktig fara.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Solen känns extra välkommen så här i november! 🙂
   Sparvhöken är nog ett större hot för småfåglarna – och den måste ju också äta …
   Kram

   Gilla

 9. Svar: Jo, det ser ut som brädor, men är troligen en inhägnad eller nåt liknande. Vad ”det” än är så är det himla fotogeniskt tillsammans med de kopparfärgade löven.

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.