Bloggproblem …

… och nu är jag sur! Allt har gått som på räls under de tre år jag bloggat med WP, men nu krånglar det med bilderna. Om jag lägger in bilderna en i taget, inga problem, men om jag lägger dem i galleri så som jag brukar, då försvinner de, eller ser bara konstiga ut.

I redigeringsläge ser allt normalt ut först, men när jag öppnar inlägget efter en stund för att fortsätta – då ser det ut så här!

… eller så här …

Detta hände när jag gjorde förra inlägget också, men efter att ha raderat och gjort om inlägget tre gånger så funkade det, men så orkar jag inte hålla på! Ska nu se om jag kan få hjälp av deras support och funkar det inte så blir det nog glesare med inlägg – eller mindre bilder och då är det ju ingen Bildblogg längre! Suck …

Det här inlägget skulle ha handlat om mitt besök hos kompisen och goda vännen Rigmor i Paradiset, men det får nog bli en annan gång.

Så om det är tyst härifrån, så vet ni … jag vill i alla fall önska en trevlig fredag och en fin helg!

73 reaktioner till “Bloggproblem …

 1. Men inte kul med bildproblem… men jag är helt övertygad att supporten löser det åt dig. Lycka till. Fin kvar kvarn. Alltid lika mäktigt att se hur det såg ut från förr. Tänk vilket slit dom hade där inne. Ernst tittar jag aldrig på… liksom andra byggprogram. Inget emot personerna men lite missvisande att 10 snickare och murare gör det hela så enkelt i bakgrunden. En trevlig fredag till dig med 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Tack Åke! Jag tittar inte heller … speciellt inte på Ernst! 🙂
   Ja, jag hoppas jag får hjälp, för så här kan jag inte ha det …

   Gilla

 2. Kan man lägga in på olika sätt! Jag har stört mig på att man måste lägga in en bild i taget. Men det finns alltså alternativ. Som tydligen inte funkar just nu. Det får jag kolla upp! Om det nu går från telefonen. Ha en fin fredag!

  Gillad av 1 person

  1. Ja, det finns flera olika sätt – du måste väl sett att jag brukar använda gallerier ofta …
   Hur det funkar i telefonen har jag ingen aning om då jag alltid bloggar från laptoppen. 🙂

   Gillad av 1 person

 3. Men så fina bilder! Det är nog med ett par sådana bilder i varje inlägg. Svårt att smälta annars! Har inte använt WP sedan jag gjort det med klass. Tycker ju att Blogger är enklare, men det handlar om vanan. Hoppas du får till det, för dina bilder vill vi inte vara utan. Kram!

  Gillad av 1 person

 4. Nej o nej!
  Strul är oönskat! Klart som dagen!
  Håller tummar för supporthjälpen!
  Väntar så klart och hoppas det reder ut sig 🙂
  Kram

  Gillad av 1 person

 5. Har upplevt precis samma sak, Anki. Mitt inlägg om kollektivtrafiken fick jag kämpa med. Ville ha gallerier med bilderna i st för en och , men det var stört omöjligt. Det måste vara WP som har nåt fel. Lättad höra att jag inte var ensam med problemet. Fina bilder har du som vanligt. Trevlig helg!

  Gillad av 1 person

 6. Så tråkigt Anki! Jag envisas med att hålla mig till den klassiska redigeraren och jag hoppas att den får finnas kvar ett bra tag till.
  Hoppas att du kan få hjälp!
  Kram, Ingrid

  Gillad av 2 personer

 7. Eloge till dig som kämpar på, men när nu t o m du får strul känns det verkligen för trist. 😦 Jag håller stenhårt fast vid den klassiska redigeraren. Det händer för mycket i WP som jag inte fattar. Säger som Svante, helt plötsligt är något ändrat och man hänger inte med.
  Jag hoppas det löser sig. Jag vill inte vara utan dina vackra bilder. 🙂

  Gillad av 2 personer

 8. Jag har saknat dig! Nu fick jag förklaringen! Som du vet har det strulat hos mig mellan varven men då av andra anledningar. Men oavsett så är det lika enerverande! Men tills du får till gallerierna, kan du inte blogg gammeldags, så som jag gör. Bara lägga in ett och ett foto åt gången. Vi trogna besökare bryr oss nog inte om bilderna ligger i galleri eller kommer efter varandra. Hoppas du får hjälp snart så frustrationen släpper! Glad att du skrev så jag vet att du mår okej förutom ilskan, hihi
  Styrkekram

  Gillad av 1 person

  1. Trevligt att känna sig lite saknad 🙂
   Visst kan jag blogga via den klassiska redigeraren och lägga in en bild i taget – och gallerier finns där också, men jag blir såå irriterad när saker och ting inte funkar som det brukar! Har haft kontakt med supporten, men de kan inte lova svar förrän om 24-48 timmar på grund av överbelastning!
   Tack Paula!
   Kram

   Gillad av 1 person

 9. Vet inte om det hjälper, men ofta återanvänder jag ett inlägg som mall. Brukar fungera bra när jag då bara byter bilder i gallerierna. Har dock märkt en tröghet vid förhandsgranskningen, tror det beror på överbelastning hos WordPress. Brukar lösa sig när jag publicerar inlägget med fördröjning i tid, dvs inte genast utan tidsbestämt datum med klockslag. Kan sen gå tillbaka och fortsätta redigera.

  Sen älskar jag din björkdunge!

  Gillad av 1 person

  1. Tack för ditt tips med att återanvända inlägg som mall. Nu vet jag inte hur man gör, men ska se om jag kan komma på det!
   Egentligen så är det ju WP som ska se till att det funkar inte vi som bloggar.
   Roligt att du gillar björkarna! Tack Hans!

   Gilla

 10. Nej men fy så tråkigt Anki 😦 Lägger ju normalt själv ut mina bilder en och en då jag skriver en liten ”berättelse” (eller vad man nu ska säga) med bild efter bild som illustration. Men nu var jag tvungen att testa gallerier av alla möjliga slag och jag har inga problem. Däremot så har det hänt mig då och då att jag haft problem när jag laddat upp bilder i klassiska redigeraren (har ju bara kört block senaste månaden). Helt plötsligt så har jag fått ”bild går inte att ladda in” eller ”bild saknas”, eller bara ett frågetecken där bilden borde varit. Det jag har gjort då är att jag loggat ut mig från WP, stängt ner webbläsaren helt och sedan startat upp igen och då har det i regel fungerat. Men ibland har jag varit tvungen att starta om datorn. För mig tror jag det varit att det blivit något korrupt med någon cookie, det som ligger i cacheminnet eller liknande.
  Men jag anar också att WP håller på med en massa ändringar i blockredigeraren. Och tyvärr testar dom inte alltid mot alla webbläsare. Jag kör Safari på iMac och den brukar dom vara dålig på att testa. Får ibland strul när dom gör uppgraderingar men det brukar lösa sig efter några dagar. Kan det vara kopplat till din webbläsare, att dom gjort ändringar som inte är kompatibla? Har du möjlighet att testa någon annan?

  Ursäkta min långa kommentar. Jag vill bara för allt i världen inte vara utan dina inlägg och dina fina bilder så jag hoppas innerligt att det löser sig. Och dom bilderna du la ut i det här inlägget … så vackra. Du vet kanske att jag älskar björkstammar och din bild är precis en sådan som jag skulle vilja ta. Och det röda huset med alla höstlöv. En färginjektion som heter duga, i synnerhet en förmiddag som denna då dimman ligger tät.

  Lycka till nu Anki. Jag håller tummarna att det löser sig … snabbt!
  Kram Anita

  Gillad av 1 person

  1. Tack snälla Gunilla! Jag gillar galleriformen, men såklart kan jag lägga bilderna en och en också. Det är bara det att det är såå irriterande när något som fungerat klanderfritt helt plötsligt sätter käppar i hjulet! Jag har raderat hela inlägg, raderat bilderna i biblioteket, laddat om bilderna och gjort nya inlägg … och startat om datorn! Nu ska jag testa att rensa cacheminnet också. Jag kan ju testa en annan webbläsare, men det är ju inte jag som ska behöva slita mitt hår, utan WP!
   Än en gång tack!
   Kram

   Gilla

   1. Exakt … det är verkligen inte du som ska slita ditt hår. Jag hoppas verkligen supporten kan komma med svar och reda ut vad som hänt och varför det bara händer för vissa. Jag har läst på ett par andra bloggar nu där dom också har problem med just bilder som försvinner vid publicering eller att dom inte syns mellan olika plattformar. Ville tala om det så du vet att du inte är ensam om problemet. Tror att det blir lite för komplicerat när dom ska försöka synkronisera så att man ska kunna jobba med inläggen från olika plattformar. Jag hade tänkt byta bloggmall men det törs jag absolut inte göra nu. Håller mig kvar vid den gamla för den verkar i varje fall fungera … än så länge.

    Fortsatt lycka till! Har precis kommit in från en dimmig promenad. Dimmorna vill inte lyfta den här dagen. Hoppas dimman lyfter hos WordPress …

    Kram Anita

    Gillad av 1 person

   2. Hoppsan … skrev jag Gunilla!?! Förlåt! Jag vet ju mycket väl att du heter Anita!
    Tack en gång till för engagemang och heja rop!
    Kram

    Gilla

 11. Så trist! Verkligen! Jag har den klassiska redigeraren och har valt den. Vet att WP, i alla fall hos mig uppdaterades i förrgår. Kan det möjligen påverka. Du borde kunna få hjälp från supporten. Har du ett webbhotell så bör du kunna då hjälp även där.
  Håller tummarna.
  Vet att flertal som har en gratisvariant av WP har och har haft problem den senaste tiden och så även de som har Blogspot.
  Håller tummarna! Du får berätta vad som händer.
  Kram !

  Gillad av 1 person

  1. Ja, det är irriterande! Jag har använt den nya redigeraren ett tag utan problem, så jag blir ju nyfiken på vad som hänt.
   Jag har inte gratisvarianten, utan betalar för att slippa reklam och få mer utrymme … så det kan inte vara så enkelt.
   Har haft kontakt med supporten, men de har så mycket frågor just nu att jag får räkna med upp till 48 timmars väntetid innan jag får svar! Suck!
   Tack för ditt engagemang Ditte! Fortsättning följer …
   Kram

   Gilla

  2. Ja,har du en betalportal då måste ju saken givetvis ordnas. Men jag vet att WP uppdaterat nu och fått meddelande om det. Men jag har den klassiska versionen och där är det ok. Men hoppas nu du får hjälp. Kanske ditt webhotell också kan hjälpa till.
   (Vet att de som har en gratisvariant haft trassel men har inte hört om andra som har det. )
   Håller tummarna. Hårt!
   Kram

   Gillad av 1 person

 12. Fy vad trist när det strular på det där viset! Just det har inte jag råkat ut för, men jag lägger alltid ut bilderna en och en (fast många i rad) då jag typ skriver dagbok med bilderna som stöd. Hoppas det ordnar sig!
  Jag gillar INTE nya WP och svär över den dagligdags. Är dock för lat för att byta portal och hoppas att allt ska bli bra vad det lider.

  Håller tummarna att supporten/utvecklarna fixar till det snabbt! Å då helst utan att ställa till med nåt annat…

  Gillad av 1 person

  1. Ja, det är irriterande – och man undrar ju hur det kan bli så här bara helt plötsligt!?
   Får väl göra som du och lägga in bilderna som du … det verkar funka bra i alla fall. Jag gillar ju nya redigeraren annars, så jag vill inte tillbaka till den andra.
   Tack för hållna tummar! 🙂

   Gilla

 13. Så trist! Det verkar vara en hel del problem just nu med lite av varje. Antar att det blir en kedjereaktion, när man ändrar i den ena änden så strular det i den andra. Det jag har märkt är problem att se bilder i läsaren hos andra bloggare, lägger de in en bild så syns den inte alls och man får klicka flera gånger innan man till slut ser den. Men de bilder du visar i inlägget är väldigt vackra! Nu vet jag inte om jag ens vågar pröva att göra ett inlägg….

  Gillad av 1 person

  1. Ja, det verkar vara många som drabbats – väntetid för svar från supporten ligger på 24-48 timmar!
   Tack … roligt att du tycker om bilderna!

   Gilla

 14. Tyvärr är det oftast!! det som fungerar bra ska det ändras på! och i slutänden så vet ingen varför det ändras! jag upplever samma problem som du vid uppladdning av bilder, fungerade väldigt bra förut enkelt och smidigt! och ja din bildblogg ska ju innehålla många bilder det är det som jag tror är din tanke! och jag uppskattar dina bilder mycket, önskar er en fin helg ta hand om er

  Gillad av 1 person

 15. Så irriterande när bloggverktyget inte fungerar som det ska. Jag har inte vågat mig på ett bildspel sedan den nya redigeraren kom. Just nu är jag nöjd med att få till inläggen. Är inte helt säker på att jag gör rätt ens men det fungerar i alla fall hyfsat.

  Kram och god fredag!

  Gillad av 1 person

  1. Verkligen irriterande! Jag har ju använt den nya redigeraren ett tag och inte haft några problem alls förrän nu. Har varit i kontakt med supporten, men de har så mycket att göra så jag kommer inte att få svar förrän om 24-48 timmar.
   God fredagskväll!
   Kram

   Gilla

 16. Så skönt att höra av dej. Var lite orolig att du inte mådde bra och hade tänkt maila idag men då dökbdu upp. Fy vad jobbigt när det inte fungerar men hoppas att du får hjälp. Vackra bilder och kvarnen är fin. Ernst tittar jag inte på men har läst att det var bråk efter hans renovering av kvarnen.
  Har inte haft problem med WordPress ännu.
  Kram Anki o Minton

  Gillad av 1 person

  1. Tack Anki! Så omtänksamt av dig! Inte kul när tekniken bråkar, men jag får lägga in bilderna en i taget istället. Det funkar ju bra, men det irriterar när saker och ting inte fungerar.
   Ha en fin fredagskväll!
   Kramar till er!

   Gillad av 1 person

 17. Men så himla jobbigt!! Du är ju så aktiv med bloggen och det är klart man vill att det ska flyta på som vanligt. Hoppas innerligt att det löser sig, att det är något tillfälligt. Har själv haft stora problem med mitt bloggande men det beror på något helt annat, min dator har varit så slö så varje moment har tagit flera minuter och att redigera bilder i Lightroom har nästan inte funkat alls, Men igår hade vi en datakille här som löste problemet och nu fungerar det galant. Fast jag har ju inte provat att skapa ett inlägg ännu.
  Nu håller jag mina tummar för att du får ordning på wordpress och kan fortsätta att dela med dig av dina fina bilder och intressanta inlägg. Ha en fin fortsatt fredag Anki, så gott det nu går.

  Gillad av 1 person

  1. Ja, det är såå irriterande när det inte funkar som man vill! Har haft kontakt med supporten, men de är så överbelastade att jag får vänta på hjälp upp till 48 timmar.
   Så bra att du fått hjälp med dina datorproblem i alla fall!
   Tack!

   Gilla

 18. Typiskt modern teknik! Jag förstår att du blir irriterad! Jag råkade ut för något liknande när jag testade den nya redigeraren, bilderna som jag la in kom inte med. Det var därför jag snabbt gav upp och när Johannes lyckades hitta den äldsta klassiska redigeraren igen så har jag sparat den som bokmärke eftersom det inte går att komma till den via WP längre.
  Jag tror WP är lite för snabba med att släppa uppdateringar innan de fungerar som de ska. Lite problem blir det självklart alltid när det uppdateras men det får ju inte bli så att ingenting funkar längre!
  Jag hoppas verkligen att det löser sig för dig och att du får det att funka som det ska igen.
  Kram från Annelore

  Gillad av 1 person

  1. Ja, det är tråkigt när det inte funkar som det ska! Jag har bara positiva erfarenheter med nya redigeraren, tills nu. Får väl återgå till den gamla klassiska om det fortsätter strula!
   Tack!
   Kram

   Gillad av 1 person

  1. Jag använder den nya blockredigeraren sen några månader tillbaka och har aldrig haft några problem med den förut …

   Gilla

 19. Förstår precis vad du menar. Det ska vara roligt att blogga och det borde vara smärtfritt, men det är det uppenbarligen varken hos dig eller mig. Har en känsla av att både WP och blogspot gjort samma ändringar i sina uppdaterade plattformar. Något jag inte förstår då de ju hatar varandra. Bildhanteringen fungerar inte hos blogspot heller, för att inte tala om bildtexten.
  Suck! Men dina bilder är fantastiskt fina:-)

  Gillad av 1 person

 20. Så trist att det inte fungerar med bilderna. Hoppas att supporten kan hjälpa till med det.
  Jag kommer ihåg kvarnen. Är det någon som har den som sommarhus? Ibland så funderar man ju över hur det har gått för husen som Ernst har renoverat. Huset i Gustavsvik utanför Kristinehamn har jag besökt och det ägs kommunen. Jag har ett inlägg om det någonstans i bloggen. 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Ja, det är irriterande! Förhoppningsvis fixar det sig – annars får jag låta bli att göra gallerier 🙂
   Kvarnen ägs av kommunen, men någon verksamhet tror jag inte finns där. Jag såg inte programmen, då Ernst inte är min favorit direkt, men min kompis bor nästan granne med den …

   Gilla

 21. WordPress kommer att förlora en hel del bloggare om det fortsätter så här. Jag kan inte längre använda den gamla redigeraren. Den är helt borta nu. Många ogillar den nya och om den dessutom strular blir ännu fler trött på det.
  Hoppas att supporten har fått många liknande problem som ditt. Då finns det hopp att det åtgärdas.
  Ha en trevlig helg ändå!

  Gillad av 1 person

  1. Jag kan fortfarande välja att gå tillbaka till den klassiska redigeraren, men jag gillar den nya. Synd att den krånglar, men det är första gången jag har problem med den och hoppas det löser sig. Det går ju bra att blogga utan att göra gallerier, men jag blir irriterad när det inte funkar som det brukar.
   Ha en fin helg du också!

   Gillad av 1 person

 22. Underbara höstbilder bjuder du i alla fall på. Jag förstår att du är sur. Bloggen ska bara funka och gör den inte det så blir man besviken. Jag har inte råkat ut för några stora problem men de kommer säkert… Lycka till med supporten och jag hoppas att du inte ska behöva avstå från att blogga lika ofta som du har gjort hittills. Det skulle bli tomt.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Tack Ingrid! Ja, vi hoppas att det ska lösa sig, men jag kan ju blogga utan att göra gallerier 🙂 Det är bara det att jag tappar lusten när saker och ting inte funkar som jag vill …
   Kram

   Gilla

 23. Fullt förståeligt att du tappar lusten. Känner igen det nu och då, då det inte fungerar som man är van att det ska fungera. Det är INritterande, innerligt irriterande, frustrerande och bara jobbigt. Hoppas att det ordnar sig, att du får god hjälp av supporten.
  Önskar dig en fin helg!
  Kram!

  Gillad av 1 person

 24. Tråkigt då en blogg som man jobbar med dagligen plötsligt triskar.
  Har du gratisversion?
  Jag har bloggat med WP elva år och i det stora hela varit nöjd hela tiden. Jag har fått behålla klassiska redigeraren om jag vill. Men jag betalar också 100 euro för min blogg per år.

  Gillad av 1 person

  1. Visst är det trist när det krånglar! Nej jag har inte gratisversion, men inte den dyraste heller. Betalar för att slippa reklam och ha större plats för bilderna 🙂 Tror jag betalar runt 300 kr/ år …

   Gilla

 25. Nä fy!
  SÅ trist när bloggen trilskas, det ska bara funka rakt av!
  Jag har varit så arg på Blogger, men nu är den rätt så OK men kan ff trilskas, det stör mig.
  Hoppas du får hjälp snart!
  Kram!

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.