Glad måndag!

Sista dagarna i oktober … det har varit en skön hösthelg, som gjord för promenader.

Här några bilder från den jag gjorde igår.

Nu letade jag inte efter någon svamp, men några såg jag förstår ändå …

Med dessa bilder önskar jag dig en fin start på denna vecka och en riktigt

Glad måndag!

Inspiratör till detta trevliga tema är bloggvännen Carita – ett tema för att sprida lite måndagsglädje – och alla som vill kan vara med!

56 reaktioner till “Glad måndag!

 1. Om vi bortser från regnet så har det varit milda temperaturer och bra promenadväder. I dag har vi 13 grader så det finns hopp.

  Kram och Glad måndag till dig med!

  Gillad av 1 person

 2. Tack för en skön promenad med vackra bilder i ditt närområde. Kändes uppfriskande med skogen och lite hopp över stock, sten och diken. Och du såg även lite svamp- Om än icke matsvamp.
  Önskar dig en fin måndag.
  Kram

  Gillad av 1 person

 3. Den där grönskålen tycker jag är så läcker 🙂 Ännu har jag inte lyckats hitta någon. Härliga höstbilder från din promenad, det är så vackert och färgsprakande i naturen just nu.
  Glad måndag!

  Gillad av 1 person

  1. Just nu är bästa tiden att leta grönskålar! Lövskog, lagom fuktigt … håll utkik efter blågrön ved på grenar och stammar som ligger på marken – hittar du såna , så vänd på dem. Skålarna växer på undersidan.
   Tack Ulla!

   Gillad av 1 person

 4. Fina bilder. Igår hade vi härligt promenadväder, idag regnar det för fullt, så inte lika lockande att gå ut, men kanske det slutar sen… Glad Måndag till Dej också, och glad forts. på sista veckan i Oktober

  Gillad av 1 person

 5. Vilken skön oktoberpromenad du tog med oss på Anki. Du bor så fint men så tråkigt med kalhygget och din försvunna stig. Och oj så mycket vatten. Men det var värt besväret att ta sig förbi för skogen du kom till med den vackra mossan och ormbunkarna var väldigt fina, rena sagoskogen. Och så lite fina svampar också 🙂 Och just det, hallonbladet var en riktig färginjektion i gråvädret.

  En glad måndag till dig!
  Kram Anita

  Gillad av 1 person

  1. Tack så mycket Anita! En bra promenad blev det 🙂 Tyvärr kommer nog den fina skogen snart vara ett minne blott – tror den står på tur att avverkas … suck!
   Kram

   Gilla

 6. En härlig höststämning visar dina bilder, stengärdsgården (heter det så) gillade jag extra mycket, den är ett bevis för hur förfädren slet,…jag börjar bli rätt less nu på regnandet, trots bra kläder är det inte kul, varken för mig eller hunden, men vi kämpar på, och det gör regndropparna också. Måndagskram

  Gillad av 1 person

 7. Det är som en glädje – att inte bara på måndag – få titta in här där de vackra svamparna får fylla glädjeskålen som kan ses som grön 🙂
  Fortsatt glad måndag Anki!
  Kram

  Gillad av 1 person

 8. Det är inget kul när de tar ner bästa skogen. Men mycket annat fint fick du ju med på bilderna. Det gick verkligen fort för björkensblad att bli gula. Glad måndag till dig också!=)

  Gillad av 1 person

  1. Inget kul med skogarna som försvinner och näst på tur står visst den som jag gick igenom efter kalhygget … suck. Ja, nu är det verkligen höst! Skön årstid tycker jag! 🙂

   Gilla

 9. Glad måndag! Nu ser jag prickarna igen framför bilderna.
  Det är hyfsat varmt och inte blåsigt. Det är jag tacksam för.
  Idag fick mamma äntligen komma till läkare. Febern har kommit varannan dag ungefär. Rosfeber var det, så jag tänkte på Lasse direkt.

  Gillad av 1 person

  1. Konstigt med prickarna – undrar var de kommer ifrån. Bra att din mamma fick komma till doktorn. Lasse blir ju jättesjuk på en gång och näst intill medvetslös efter några timmar … inget kul, men skönt att din mamma fick komma till doktorn och får behandling nu!

   Gillad av 1 person

 10. De gröna skålarna… nej, jag menar grönskålar 😀 gillar jag väldigt mycket. Jag blir såååå glad av alla underbara skapelser i naturen. Det finns bara ett foto som jag inte gillar – kalhygget förstås. Man blir ledsen helt enkelt.
  Säger detsamma som Paula. Både jag och hunden är så less på regn och rusk. Nu får det vända tycker jag.
  Jättefina bilder! Glad måndag kväll!

  Gillad av 2 personer

  1. Det är roligt att visa mångfalden med svampar som de flesta inte sett – visst är de fina de där små skålarna 🙂
   Hyggen är tråkiga och nästa skog som står på tur är den skogen jag gick igenom efter hygget. Suck …
   Vi har haft tur och regnen har mest passerat nattetid 🙂
   Tack så jättemycket för din kommentar!

   Gillad av 1 person

 11. Ja både september och oktober har varit varma och sköna. Fast när de gäller promenader så går jag lika gärna i kyla för jag blir varm ändå 🙂 Så fina bilder – du är verkligen proffs i fotografering.
  Kramiz

  Gillad av 1 person

  1. Jag har inget emot kyliga promenader heller, men är rädd för halkan …
   Tack snälla du – roligt att du gillar mina bilder, men något proffs är jag absolut inte!
   Kram

   Gilla

 12. Fina bilder från promenaden, men kalhygget gör ingen glad! De där gröna skålarna var häftiga och den lilla hättan är som ett litet konstverk!
  Önskar dig en Glad Måndag.
  Min måndag blev dock inte lika glad som din. Den började med att jag bröt sönder mina glasögon när jag skulle putsa dem! Så nu är det bara att punga ut med åtskilliga tusenlappar för ett par nya! Till dess får jag hålla tillgodo med ett gammalt par som är lite för svaga! Så kan det gå när man tar i för hårt!

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Ja, det blev en bra promenad 🙂
   Så tråkigt med dina glasögon! Oväntade utgifter känns aldrig roligt, men bra att du har ett par gamla som reserv- även om de är lite för svaga …

   Gillad av 1 person

  1. Tack Ingrid! En trevlig promenad, men kanske sista gången med just den rundan, då det var tråkigt med hygget och att den kvarvarande skogen också kommer att avverkas …
   Kram

   Gillad av 1 person

 13. Härligt promenadväder idag oxå. Tänkte på dej, då jag träffade på en snigel som var rutig, ja, nästan skyddkamoflerad längs vägen. Kanske får till lite blogg om en stund, Så kanske du har svaret, då du ser bilden. Kram!

  Gillad av 1 person

  1. Visst har det varit skönt höstväder 🙂 Ska strax titta in till dig – kanske har någon annan gett dig svaret redan 🙂
   Kram

   Gilla

 14. En fin skogspromenad:-) Det är ju faktiskt riktigt varmt ute med tanke på att det nästan är november, och träden är inte helt kala än. Så det är bara att passa så så länge det inte regnar, vilket det har gjort här i stort sett hela dagen. Ja, jag vet det finns inget dåligt väder;-)

  Gillad av 1 person

  1. Ja, det var en helg som gjord för promenader 🙂 Vi har haft tur med regnandet, då det mesta kommit nattetid 🙂 Jodå … det finns dåligt väder också! 🙂

   Gilla

Kommentarer är stängda.