59 reaktioner till “Vårtecken …

 1. Naturen ligger steget före, och efter också ibland…det är mycket som blommar om nu, vid vägkanten lyser många arter upp med en sista blomning. Hade kanske varit klokt att spara på krafterna…
  Väderprognosen här var ingen rolig läsning, det ska regna vareviga dag nu framöver…nu kallar jag det inte längre svampvatten då jakten börjar på måndag och då vill man inte längre irra runt i skogen.
  Torsdagskram

  Gilla

 2. Ja, det är mycket varmt för årstiden, vilket är oroväckande, även om det är skönt också! Men med lite mer kyla och frostiga nätter, mår naturen bättre och även vi människor tror jag! Det blir lite mer sol och mindre med regn!
  Men hursomhelst så förbereder sig naturen på en ny vår som sig bör. Vår rhododendron har stora fina knoppar och det ser ut att bli riklig blomning nästa vår!
  Kram Nilla

  Gillad av 1 person

 3. Ja det är bara att hänga med och förbereda oss för våren för den kommer. Tack för lite positiv uppmuntran, nu när vi fått veta att vi inte bör samlas i jul då tänker vi förbi den och tänker oss en utomhusfest i vår.

  Gillad av 1 person

  1. Jag hörde det också, men vi är inte så många och vi träffas ju lite även nu, så kanske kan vi ses även i jul – med förnuft och avstånd …

   Gillad av 1 person

 4. Alla blir vi lite vilse i pannkakan. T.om. årstiderna tycks vara det. Här blommar julrosen för tredje gången i år.
  Ha det fint i din vårliga närhet!

  Gillad av 1 person

  1. Naturen gör som den alltid gör och förbereder sig till den kommande våren redan på hösten, men att julrosorna blommar igen – det är helt galet!
   Ha det gott!

   Gilla

 5. Du har så rätt, naturen är fantastisk, helt enkelt.
  Det är lätt att förstå att den inte har kommit till av sig själv.

  Din bild är också så fin.
  Kram och trevlig torsdag.

  Gillad av 1 person

 6. Visst kommer det en vår och det känns skönt. Här blommar campanulan med sin blå klockor. Ett par rosor gör ett sista försök och klematisen har flera knoppar.
  Kramar från oss

  Gillad av 1 person

 7. Vårtecken är precis vad man behöver nu för att få styrka att ta sig igenom vintern. Speciellt när klockomställningen närmar sig och det snart blir ännu mörkare på kvällarna!

  Gillad av 1 person

  1. Naturens förberedelser upprepar sig varje år … och förhoppningsvis slipper vi snart detta med att flytta mellan normal och – sommartid! 🙂

   Gillad av 1 person

 8. Vårtecken är fint, oh du har fångat dem på fina bilder. Jag fotograferade nyss en fin maskros i gräsmattan. De har hänt något väldigt ovanligt, ja något vi aldrig varit med om tidigare – vi har massor, massor av svamp i gräsmattan.
  Kramiz o tack för vårtecken. Längtar redan dit 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Ja, nog är naturen fantastisk.
   Svamp i gräsmattan har vi varje år … jag tycker det är kul, men vet att inte alla uppskattar dem. Tyvärr finns en del mindre trevliga bland dem som trivs i gräsmattor.
   Kram

   Gilla

 9. Snacka om att våren har framförhållning, åtminstone om man är ett hassel- respektive ett alträd. Sådana vårtecken är mycket välkommen redan under hösten:-)

  Gillad av 1 person

 10. Min lavendel står fortfarande kvar ute och hallonen är ätbara även om de inte smakar sol 😉 men för övrigt känns det som om hösten dragit en säck över vår boplats och det mesta är grått och sunkigt.
  kram

  Gillad av 1 person

 11. Tack för ett positivt inlägg! Såg hängen på vår hassel häromdagen, men trodde i min enfald att de hängt kvar sen i våras. Så fel jag hade. Och så glad man blir! 🙂

  Gillad av 1 person

 12. I hösten gömmer sig våren, förbereder sig, en mycket ljuvlig skatt som hösten ger oss 🙂
  Trevlig helg Anki 🙂 har inte läst hos dig på ett tag, hopas allt är väl med tanke på tröttheten!
  Kram

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.