Lite blandat …

I somras fick jag ett paket i brevlådan. Det kom från bloggvännen Mia i Vindeln och innehöll ett fint skott av pelargonen Caliente Pink.

Så här fint har den blommat sen dess – nu snart dags att hon får komma in i växthuset och sen till övervintring i Överhuset.

Även om jag inte mått så bra, så går jag dagligen minst en promenad i skogen – oftast i den numer ganska utarmade hemmaskogen, men även till grannskogen som inte varit lika hårt drabbad av vare sig avverkningar eller barkborrar – än.

Här är lite blandade svampbilder från senaste dagarna …

Hittade en del annat också, men jag ska inte fresta ert tålamod alltför mycket, så de kommer kanske en annan dag …

Vill i alla fall visa er dess pyttesmå vinbergssnäckor som jag fick rädda när jag grävde i rabatten.

Ha en bra söndag! jag återkommer som vanligt med skyltar framåt eftermiddagen/ kvällen.

53 reaktioner till “Lite blandat …

 1. Oas är din blogg och du med. Dagliga promenader stärker och när du orkar så gör ju verksamheten bilder/blogga gott! . Som svampar ur jorden är så vackra, fina och förunderliga, en del av naturens under!
  Tack Anki 🙂
  Kram

  Gillad av 1 person

 2. Snäckorna är ju så söta! Jag har stött på några i sommar, ibland flyttat på dem, ibland bara beundrat. Så trist att tillgången på svamp är så dålig hos dig. Fick ni inget svampvatten igår? Här kom det en del, så det är inte för torrt i markerna. Så bra att du tar dig själv i kragen (ler) o går en promenad trots att du inte är på topp. Men ring doktorn imorgon bitti är mitt råd till min fina vän. Söndagskram från pörtet

  Gillad av 1 person

  1. Vi fick 4 mm härom natten och det är väldigt olika i olika skogar – i ”min” skog är det uselt, men på andra håll har jag hittat en del i alla fall.
   VC ska ringa mig nu på f.m. 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

 3. Njuter som alltid av dina vackra bilder. Och så märker jag att jag missat att du inte mår bra! Att du känner dig trött 😦 Jag hoppas att du kryar på dig och det snart. Men klokt att kanske ta kontakt med VC så dom får kolla.
  Idag ska det bli en varm och skön dag. Hoppas du kan njuta av en fin promenad, hämta kraft från naturen.

  Krya-på-dig-kramar
  Anita

  Gillad av 1 person

 4. Men Anki, så himla trist att du inte mår bra, skickar styrkekramar i massor till dig och gör som Paula skriver, ring vården!
  Roligt att Calienten lever och att den verkligen frodas, det märks ❤ Den jag fick av dig bor inomhus nu och jag pratar med den varje dag 🙂
  Underbara svampbilder visar du men jag hade inte en susning om att det finns BRUN flugsvamp!! Tack för den lärdomen….. Stor kram till dig nu och var rädd om dig!

  Gillad av 1 person

 5. Så vackra bilder – otroliga. Vacker färg på Pelargonen. jag tog ett skott tidigt i våras för att den hade så vackra blad. När den sedan blommade så är den så röd, så röd och det har jag inga blommor som är i trädgården. Jo, en ros. Pelargonen har stått på undantag hela sommaren, bladen tycker jag fortfarande om men ……. ha en fin vecka.

  Gillad av 1 person

 6. Lyckas aldrig övervintra pelargoner. Glömmer av dem, och lite vatten behöver de ju ibland. Röd flugsvamp finns det mängder av i år. Vackra. Och så en massa småsvamp som jag inte vet något om. Kram på dej!

  Gillad av 1 person

  1. Ja, står de ljust får man inte glömma vattna någon gång ibland.
   Ja i år är det verkligen de röda flugsvamparnas år 🙂
   Kram

   Gilla

 7. De blev en härlig svampserie. Hade ingen aning heller att det finns brun flugsvamp. Vad bra att du räddade snäckorna. Det hade jag också gjort. Fin pelargon! Min citronella blommar fortfarande så fint. Var rädd om dig!

  Gillad av 1 person

 8. Den enda svamp du visar som även jag sett är klibbtickan. Rasmus var med några kompisar och plockade svamp igår. han får kanske lära mig lite svampvett. Hoppas du snart känner dig bättre. Kram

  Gillad av 1 person

 9. Vilka härliga bilder och dina svampkunskaper är imponerande! Själv hade jag ingen aning om att det finns brun flugsvamp också. Skönt med en promenad i alla fall för det brukar ändå pigga upp att komma ut i naturen.

  Kram och krya på!

  Gillad av 1 person

 10. Alltså den där pelargonen är ju hur fin som helst. Gillar inte ”vanliga” pelargoner som är röda eller rosa, då alla har dom. Men även om den heter Caliente Pink ser den mera cerise/ljuslila ut, och det gillar jag skarpt:-)

  Bilderna med svamparna är enastående, och turkosa trädstammar har jag då aldrig sett. Nästan lite surrealistiskt i en skog tycker jag.

  Gillad av 1 person

  1. Visst är den fin – gillar den mycket! Den blå veden är inte stammar av stående träd, utan såna som ligger på marken …
   Tack BP!

   Gilla

 11. Fint att du orkar ta en vända eller två. Och jag hänger så gärna med dig via bloggen. Väldigt vackra bilder att njuta av så här på avstånd. Intressant med en blågrön trädstam. Hade jag inte sett tidigare. Tack för förklaringen.
  Vad roligt att pelargonen du fick av Mia tog sig och blommat så fint. Bara att glädjas åt.
  Stor kram!

  Gillad av 1 person

 12. Jag tror att det är väldigt bra att du kommer ut och går varje dag. Vad som än orsakar dina besvär är både rörelse och frisk luft bra för det mesta. Skogsbada riktigt rejält, även om skogen inte är som den var.
  Många jättefina bilder och svamp tittar jag gärna på. Men den här gången blev jag ännu mer fascinerad av den blå träbiten och av de jättesöta små snäckorna. Vad bra att du räddade de små varelserna 😀
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Ja, det tror jag med – och eftersom jag har skogen alldeles utanför så är dt ju inga problem.
   Visst är de söta de små vinbergssnäckorna 🙂
   Tack och kram!

   Gillad av 1 person

 13. Men så söta snäckorna är! Tur att du räddat dem! Och många fina svampar har du också med. Dessutom fick jag svar på vad de konstiga svamparna som jag sett på ett träd på min runda heter: klibbticka! Det var ett stort gäng sådana på trädet och jag har funderat på vad det var för något. Är de ätliga?
  Kul med din pelargon som blommar så fint!

  Gillad av 1 person

  1. Visst är de söta, de små snäckorna 🙂
   Den stående frågan – nix, den är inte ätlig. men fin ändå 🙂
   Gillar min Caliente från Vindeln mycket och hoppas jag klarar den i vinter 🙂

   Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.