Det är fint i skogen nu!

Vackra höstfärger i skogen och fortfarande blommar det.

Hittade faktiskt lite svamp också! Inte i hemmaskogen men i grannskogen!

Trots både en del svampfynd och att jag äntligen hittat Sätragruvan, som jag letat efter, så känner jag mig ur form – rent förbaskat trött och totalt utan energi.

Stort tack för omtänksamma kommentarer och mejl … tack för att ni bryr er!

Ingen fara alltså – bara så konstigt trött.

Ha en fin helg!

Storfamilj

57 reaktioner till “Det är fint i skogen nu!

 1. Jag känner mig likadan minsann. Jag tror att det är regnet och mörkret och blåsten som tar på en och för min del raserandet av min svamp och bärskog. DansBritt och jag ska iväg till en annan skog(om den finns kvar) och försöka hitta lite trattisar i alla fall.

  Gillad av 1 person

  1. Här har vi varken regnigt eller blåsigt, utan fint och soligt för det mesta. Däremot blir jag ofta deppig när alltmer av skogarna försvinner och alla bra svampställen är som bortblåsta.
   Hoppas ni hittar lite trattisar idag!

   Gilla

 2. Hoppas er VC har bättre med tider än vår i Ljusdal, här var det 22 dagar till första tid. Jag ska dit den 15 oktober.
  Svante

  Gillad av 1 person

 3. Det verkar som om många är inne i en liten svacka just nu tycker jag. Hoppas i alla fall att tröttheten ger med sig.
  Som vanligt visar du så vackra bilder!

  Kram

  Gillad av 1 person

 4. Inte får du gå o bli dålig nu! Vi håller tummen att du bara fått lite skogsdepp.
  Ta hand om er och hälsa Lasse från Ove 🍄🍀🌿

  Gillad av 1 person

 5. Gruvan, är den alltså inte utmärkt på någon karta? Spännande och fina bilder! Du behöver vila och ladda batterierna. Jag vill absolut tro att inget annat felas dig! Men om det inte går över på ett par veckor behöver du kanske ta lite blodprover för att säkerställa att du inte har någon vitaminbrist eller dylikt.
  Lördagskram från pörtet

  Gillad av 1 person

  1. Gruvan är ganska liten – och inga riktiga vägar går dit, bara skogsstigar. jag visste ungefär var den låg, men inte hittat den förrän nu.
   Tror att det kanske är mina hjärtproblem som bråkar lite … ska ringa VC om det inte är bättre på måndag.
   Tack Paula!
   Kram

   Gillad av 1 person

 6. Härligt att höstfärgerna har hittat till dig också 😀 Det blir som en helt ny skog när hösten kommer och förhoppningsvis har du massor av svamp i skogarna också. Det är spännande med grottor eller andra gångar och passager i berget. Roligt att du hittade den här gruvan och att få se dina fina bilder därifrån.
  Men nu känner jag att jag har varit lite för upptagen av mitt och lite glömt bort vad som händer. Jag är jätteledsen för att ha missat att du inte mår bra men jag håller tummarna hårt för att den här tröttheten och energilösheten ska gå över. Du gillar ju hösten så det kan väl inte vara en höstdepp. Ta hand om dig Anki.
  En stor varm kram från mig till dig ❤

  Gillad av 1 person

  1. Det är en härlig tid i naturen nu och även om det inte finns så mycket svamp så har jag fått ihop så jag klarar vintern 🙂
   Du behöver verkligen inte ursäkta dig – du kunde inte veta om mitt mående för jag har inte nämnt det tidigare! Några bloggvänner har hört av sig då jag inte bloggat som jag brukar, men annars hade jag nog inte nämnt det nu heller.
   Tack för din omtanke – ska ringa VC på måndag om det är likadant.
   Ha en fin kväll och en bra söndag!
   Kram ♥

   Gilla

 7. Gruvan såg intressant ut. Det kanske kommer en dag då du känner dig bättre och kan visa fler bilder.
  Jättefina bilder! Gillar karljohan mycket. Ta det lugnt och krya på dig. Hoppas det är ”bara” hösttröttheten. Ha en fin helg ändå.

  Gillad av 1 person

  1. En spännande plats, men tyvärr kunde jag inte gå in där p.g.a. fel fotbeklädnad. Ska göra ett nytt besök längre fram. Karljohan är en av favoriterna! 🍄🙂
   Tack för din kommentar och jag önskar dig också en fin helg!

   Gillad av 1 person

 8. Usch vad tråkigt att du känner dig så trött och hängig! Jag undrade lite när de vanliga inläggen inte kom som de brukar! Jag hoppas verkligen att du snart mår bättre! Om det är till någon tröst så är du inte ensam om att vara trött och utan inspiration, jag känner likadant och tydligen flera som kommenterat här.
  Krya på dig och stor kram från Annelore

  Gillad av 1 person

  1. Jag inser att det är fler än jag som är trött, men jag känner en liten oro över att det kanske är mitt hjärta som blivit sämre – det är en konstig trötthet som jag inte känner igen. Om det inte är bättre till måndag får jag nog ringa VC.
   Tack Annelore! Kram

   Gillad av 1 person

 9. Ja, se den kroppen. För en tid sen fick jag huvudvärk och blodtrycket steg, helt utan orsak, som jag såg det. Men jag var nog överbelastad (kan man vara även som pensionär). Sen gick det över när jag hållit mig från datorn ett tag.
  En ska hela tiden leverera något, hjärnan säger stopp.
  Krya på dig, annars till doktorn!
  Superfina bilder, som alltid och du är ju så mycket i naturen 😀
  Kram ❤

  Gilla

 10. Kära Anki! Om du inte hade flaggat lite här nu så hade jag skickat dig en privat hälsning. Har klickat in dig flera gånger; var är Anki? Massor med ord skulle jag kunna skriva , men jag nöjer mig med med säga ta vara på trötthetens signaler. Mänskligt, mycket mänskligt. Om det inte ger sig så kontakta hjälperiet! Dina bilder är på något sätt så illustrerande – när är de inte det?
  Kram! Ta två 🙂

  Gillad av 1 person

 11. Det är tydligen många som är trötta och saknar energi ser jag. Blir det inte bättre får du kolla med VC.
  Så fina bilder på skogen och gruvan verkar spännande.
  Styrke kramar från oss

  Gillad av 1 person

 12. Den Karljohan var verkligen ståtlig. Bra gjort! Tunneln var spännande, undrar om jag hade vågat mig in i den;-)
  Kul att du är tillbaka förresten. Vårtrötthet är ju normal, men hösttrötthet… Kanske är du redan nu trött på de korta dagarna… Det är jag i alla fall.

  Gillad av 1 person

  1. Ja, ett praktexemplar!
   Känner mig lite mer som vanligt idag och orkade upp i ganska normal tid, vilket jag inte gjort ett par dagar. Jag gillar hösten och brukar inte deppa över höstmörker eller höstväder – deppar bara över svampbrist. 🙂 Tack BP för att du bryr dig 🙂 Kram

   Gilla

  1. Haha … en kunglig svamp minsann 🙂
   Tack för tipset, Hans – men både skogsdusch och skogsbad idkas här var dag så länge jag kan släpa mig de få metrarna till närmaste lilla skogsdunge bakom huset. Känner mig lite mer som vanligt idag och orkade upp i normal tid 🙂

   Gillad av 1 person

 13. Vilken fin runda! Du har många fina i din närhet. Väldigt vackra höstbilder och roligt att du såg blommor och hittade en del svamp. En verkligt ståtlig Karl Johan.
  Roligt med grottan och tunneln och att du kom in och fick till de fina bilderna.
  Trist att du inte är i form men kanske dags med en läkarkontakt snarast.
  Många tankar till dig.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Tack Ditte! Tror jag känner mig lite bättre idag – orkade i alla fall upp i ganska normal tid 🙂
   Tack för din empati och dina tankar! Såklart ska jag ta kontakt med VC i morgon om jag inte känner mig helt OK.
   Kram ♥

   Gilla

 14. Jag tror att du behöver vila ut ordentligt. Så där kände jag mig för en vecka sedan ungefär, helt olikt mig. Jag gissar att vi alla mera eller mindre känner av allt som händer i vår värld, tar till oss och blir mentaltrötta. Hoppas att du snart känner dig still going strong igen. Jag håller mina tummar för det, hårt, hårt
  Den där Karl-Johan, han är go han.
  Kram till dig Anki!

  Gillad av 1 person

 15. Skönt att höra att det inte hänt något, för det är inte likt dig att inte publicera nya inlägg. Men vila dig i form! Om du är sugen…. så är det 30% på alla perenner på Blomstertorget =) Ha en fin söndag.

  Gillad av 1 person

 16. Skönt med ett livstecken och tack för dom vackra bilderna! Förgätmigej trodde jag var en vårblomma, det var dom hemma på vår gräsmatta i Sollentuna i alla fall.
  Men det trodde jag inte om dig… Så du är och tjuvar svamp av grannarna? 😉

  Gillad av 1 person

  1. Jodå … jag lever! Förgätmigejen brukar blomma från vår till höst här 🙂
   Haha … de plockar ändå bara kantarellerna, så då kan jag ta de andra sorterna 🙂

   Gilla

 17. Säger som Eva18, allt detta med corona tar mer på psyket än man tror. Upplever samma orkeslöshet och hjärntrötthet här också. Var rädd om dig. Och fint att du ändå kom ut i skogen. Så härligt att kunna göra det.
  (Fast här i stockholmstrakten behöver man kölapp, pga corona – alla är ute och vandrar….. 😮 🙂 )

  Gillad av 1 person

 18. Som sagt var, svampar är så skulpturala, en riktigt ståtlig Karl Johan! har läst dina inlägg och vet att du har fått komma på olika undersökningar. Skönt att det blir snabbt gjort så att du antingen får hjälp eller bara kan få veta att det mesta är ok. Roligt att du hittade gruvan!

  Gillad av 1 person

  1. Visst är det spännande med svamparnas olika utseenden och de är spännande fotoobjekt 🙂
   ja, det känns bra att blivit undersökt och att det inte ser ut som att hjärtat är sämre i alla fall.
   Ja, det var kul att jag hittade gruvan – blir säkert fler besök där! tack för din fina kommentar!

   Gilla

Kommentarer är stängda.