🌻Spänningen stiger … 🌻

… och nu kommer resultatet på min solrostävling här på bloggen.

2,21 m blev höjden. En ”Högoktanig” ja, inte som bensinen då, utan läs hög och tanig!

18 deltagare var med och gissade – och buden låg mellan 1,75 och 2,68. Flera var nära, men närmast var Ingrid på Gotland, med sin gissning på 2,23.

Stort GRATTIS Ingrid! Liten vinstgåva kommer inom kort!

Tycker lite synd om Annemor, som gissade 2,22, men ändrade sig till lite lägre i sista stund… och har som enväldig domare bestämt att hon ska få ett litet tröstpris! …

Vinnaren i tävlingen på Jogestorps trädgård, som jag var med i, utses i morgon fredag. Ledaren … och den förmodade vinnare ligger på 3,19 m, så där ligger jag långt efter! Återkommer med hur det gick!

Stort TACK till er alla som var med och gissade!

🌻

52 reaktioner till “🌻Spänningen stiger … 🌻

 1. Det finns ingen högoktanig bensin längre, har man gamla bilar, måste man köpa medel för att få högre oktantal till bilen. Tur att du hade en hög, och tanig Solros.
  Svante

  Gillad av 2 personer

 2. Wow så högt du kom! Ha ha hög och tanig 🙂
  Vädligt roligt få en bild på dig också, för det är väl du som nu får göra sträcka på dig övningar?
  Kram

  Gillad av 2 personer

 3. Wow, grattis Ingrid till vinsten och grattis Annemor till tröstpriset 🙂
  Den blev ju verkligen hög och tanig (fyndigt Anki) 😀 såg att det har dykt upp solrosor i vår allmänna kompost, en av dom har knopp men några 3 meter och däröver lär dom aldrig bli!
  Ha en toppentorsdag Anki ❤

  Gillad av 3 personer

 4. Vann jag!!!! Men så roligt. Jag tänkte nästa ändra när du erbjöd det, men tänkte att jag skulle stå för mitt ursprunglia bud i alla fall.
  Ha en fin torsdag!
  Kram, Ingrid

  Gillad av 2 personer

 5. Wow, det var en riktig Twiggy-modell på den solrosen! Minns du min grannes stora svulstiga där blomman var så tung att hon fick binda upp den? Ja jisses, men nu var det ju höjden som räknades! Kramen

  Gillad av 1 person

  1. Haha … jag den är lite mager, men jag har gjort vad jag kunde för att göda den. De som barnbarnen av mig fick blev 2,45 och 2,65!
   Kul idé i alla fall – hoppas det blir ny tävling nästa år 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

 6. Du får sträcka på dig ordentligt om du ska nå solrostoppen! Tänk ändå att den blev så hög. Grattis och grattis till Ingrid och tröstpristagaren!
  Roligt är vad det är och soligt blir det hur man än beter sig när man odlar solrosor.

  Gillad av 1 person

 7. En ordentlig solros, minsann! Mina blev ju så korta och taniga i år. Och dessutom så blommade de över tidigt. Handlar väl om en kombination av gener och miljö, vill jag tro.
  Grattis till vinnaren!

  Gillad av 1 person

  1. Haha … en riktigt spinkig en, men växte bra på höjden på slutet – gör ett nytt försök nästa år! Tror du har rätt – säkert en kombination av bägge delarna!
   Ja, Ingrid blev en värdig vinnare 🙂

   Gilla

 8. Hahaha! Det var en rolig liknelse högoktanig! Och det stämmer verkligen. Som flera andra så kommer jag inte heller ihåg vad jag gissade på, börjar nog bli gammal och glömsk, eller förresten glömsk har jag varit länge!
  Vad kul att få se dig också på bild! Du får verkligen sträcka på dig för att nå , nästan, upp!
  Önskar dig en fin kväll!

  Gilla

 9. Vad roligt att se! Grattis till vinnaren.
  Mina fyra som jag planterade i en stor kruka på balkongen mår ganska bra. Den största är 1,70m, alla har fått blommor och igår räknade jag 15 insekter, från blomflugor till bin, samtidigt på två av blommorna. Det blev gårdagens vardagsglädje för mig,
  Jag kommer att göra om det nästa år. Ha en trevlig kväll!

  Gillad av 1 person

  1. Det var kul att deltaga, som man säger – och hoppas på bättre lycka nästa gång 🙂
   Ja, insekterna uppskattar dem verkligen och jag har haft flera som fåglarna sått – ganska låga, men med stora blommor 🙂
   Önskar dig detsamma!

   Gillad av 1 person

 10. Stort GRATTIS till Ingrid:-) Det var bra jobbat! Å vinnarens solros är nästan en hel meter högre. Helt otroligt måste jag säga. Tror inte att jag sett en så hög solros någon gång.
  Förresten – är det du på bilden!? Om ja, så wow! Så fin du är:-)

  Gillad av 1 person

  1. Visst var det otroligt högt! Bild på vinnarens solros kommer när vi vet vem som vann till sist 🙂
   Ja, det är jag … det var fint sagt! Såå fin vet jag inte om jag är – med C- frisyr och allt 🙂 Tack BP! Kram

   Gilla

 11. Kul att få se en bild på Dig ❤
  Din solros har verkligen växt… en rejäl längd, jag undrar om det finns olika solrossorter eftersom flertalet solrosor jag sett denna sommar inte varit längre än mig och många dessutom riktigt korta.
  Då jag är drygt 150 cm så är det ju ingen längd för en solros 😀
  kram

  Gillad av 1 person

  1. Tack Åsa! 🙂
   Jo, det finns flera olika sorters solrosor … både i höjd och färg. Nu hoppas jag på bättre frön till nästa år 🙂
   Kram

   Gilla

 12. Stort grattis till Ingrid. Bra gissat! Jag satsade högt men man kan inte alltid lyckas. Har sett en massa solrosor idag och alla med ansenlig höjd. (På Rosendals trädgårdar) Kul att få vara med och gissa.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Ja, en bra gissning gjorde hon. Häromkring finns också gott om höga fina solrosor – ja, utom min då 🙂 Barnbarnens blev 2,45 och 2,65 och de fröna satt jag samtidigt med mina tävlingsfrön, så jag tror jag hade lite otur med fröna jag fick från Jogestorp 🙂 Jag hoppas på bättre tur nästa år 🙂
   Kram

   Gilla

 13. Vilken hög blomma. Jag har också solrosor men dom har inte ens slagit ut så det blir inte ens blommor. Så brukar det bli här. För lite värme, för lite sol och för kalla nätter.

  Gillad av 1 person

 14. Åh jag undrade just häromdagen hur det gått för solrosen. Nu slipper jag undra. Jösses vilken lång en. Och vilken fiffig ordlek :D. Synd att du inte vann men jättekul att vi läsare fick vara med och tävla. Håller helt med om tröstpriset till Annemor! 🙂

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.