Bra eftermiddag …

… med svampplockning.

Yngste sonen, Dio och jag gick en stund i deras hemmaskog i Kimstad …

🌻🌻 I morgon kommer jag att berätta hur hög solrosen blev … och berätta vem som vann! 🌻🌻

42 reaktioner till “Bra eftermiddag …

 1. Ser ut, som om det blir svamp till middagen i kväll. Idag såg jag inte en enda svamp på tomten. Inget skönt väder i Kårböle idag, bara blåst, och regnskurar.
  Svante

  Gillad av 1 person

 2. Vilken givande och god eftermiddag. Och på olika sätt. Fint att få sällskap av Dio och yngste sonen och trevligt med en annan skog.
  Spännande med solrosen. Jag är hoppfull…..
  Kram

  Gillad av 1 person

 3. Åh rosenslemskivling har jag aldrig sett eller ens hört talas om! Smakar den som citronisen? Örsopp ratar jag strävsopparna duger, men jag har inte hittat någon sandsopp i år, de är så goda när de torkats. Kvällskram från blåsigt Dalarna

  Gillad av 1 person

  1. Rosenslemskivlingen är vackrare än god … men godare än örsoppen – och nej, den smakar inte alls som citonslemskivlingen..
   Har bara sett ett par sandsoppar än … men de kommer nog 🙂
   Blåsigt här också!
   Kram

   Gillad av 1 person

  1. En bra skörd som sonen fick ta hand om 🙂
   Ja de växer fort de små liven … han gillar skogspromenader 🙂
   Kramar tillbaka!

   Gilla

 4. Lycka!!! Så det finns mera svamp i Kimstad än hos dig verkar det som. Kanske är det så dåligt med svamp hos dig eftersom man fällt alla träd, eller?
  Tänk, om jag sett den röda svampen så hade jag slagit vad att den var giftig. Ja, det vadet hade jag ju förlorat om man säger så.

  Så himla kul förresten att även Paula har upplevt svamplycka. Hon hittade helt andra ”raser” än vad du gjorde. Det är himla kul faktiskt att se er två jaga svamp:-)

  Ännu roligare ska det bli imorgon när du avslöjar ”mysteriet” om solrosen. Ska bli riktigt spännande. Hoppas ju att du vann såklart:-)

  Gillad av 1 person

  1. Precis … känner mig väldigt nöjd och lycklig just nu! Ska bege mig ut på jakt efter ”Kallar” idag … har jag tur att hitta många, så är det tur för dig också! 🙂
   Spänningen stiger och snart får alla veta … 🙂

   Gilla

 5. Mums med svampstuvning… fortfarande lyser svampen med sin frånvaro ja förutom de svampar som råkade komma fram i samband med skolelevernas orientering för de blev både ihjältrampade och omkullsparkade… ja svampen alltså 😉 ungarna klarade sig.
  kram

  Gillad av 1 person

 6. Svampförrådet fylls på, eller kanske ni äter upp dem samma dag du plockar dem. Hur som helst fick ni en fin promenad tillsammans och att få umgås en stund på tu man hand med sin son är ju inte så dumt 😀 Ja, Dio var ju så klart också med men han pratade nog inte så mycket.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Basse fick ta dagens skörd … jag hinner nog fylla mitt egna vinterbehov framöver 🙂 Det blev en trevlig promenad 🙂 Ska kolla ett par andra skogar idag … hoppas svampen är på gång där också.
   Kram

   Gillad av 1 person

 7. Sååå vacker den är, den giftiga flugsvampen som är en av dom enda som jag känner igen.
  Okej. Jag gissar – utom tävlan (tyvärr) att solrosen blev… 2,5 meter hög! Innan den vek ned sig och typ vissnade 😀

  Ha en fin kväll!

  Gillad av 1 person

  1. Visst är de vackra 🙂 Svamparnas svamp – den kan nog alla.
   Be någon rita eller måla en svamp – 9 av 10 gör då en röd flugsvamp 🙂
   Fel, fel, fel!! Svaret kommer lite senare idag! 🙂
   Ha en bra dag!

   Gilla

 8. Det låter väldigt trevligt med sällskap. Men hur sällskaplig är du? Kan du ge både svampar, jycke och son din uppmärksamhet? Själv blir jag helt uppfylld av naturen att jag inte priorierar människor, då.

  Gillad av 1 person

  1. Inga problem. Jag älskar att ha barn, barnbarn och hund med mig så här någon gång då och då, men annars föredrar jag att gå ensam med mina tankar och funderingar 🙂

   Gillad av 1 person

 9. Rosenslemskivling och örsopp i symbios; jisses så fint! Härlig tur med sonen och Dio – Anki mår gott 🙂 och sopparna växer …

  Gillad av 1 person

 10. Så söt Dio är! Och vad gott det ser ut med svampen! Är som sagt tidigare helt novis när det gäller svamp men jag äter dem mer än gärna! Älskar att ha olika sorters svamp i grytor Trattkantareller tycker jag är perfekt att ha i små mängder som krydda i grytorna!.
  Ha en fin kväll!

  Gillad av 1 person

  1. Visst är han söt, den lille ”pirayan” 🙂 Svamp är ju mitt största intresse – och jag känner mig ganska lycklig just nu 🙂 Det finns många goda svampar – trattkantareller tillhör väl inte favoriterna, men som torkad och använda som lite svampkrydda funkar den helt OK 🙂
   Ha en fin kväll!

   Gillad av 1 person

 11. Det ser ju ut som en glad onsdag! 😀 Dio har blivit stor. Vad fin han är och snart blir han en svampsökhund, ha…ha…
  Härligt att du kom hem med så fina svampfynd och jättefina bilder!

  Gillad av 1 person

  1. Absolut en bra onsdag! ja, de växer fort … både hundvalpar och människobarn 🙂
   Svampskörden fick sonen ta – jag har plockat mer idag som nu är rensat och klart 🙂
   Tack så mycket!

   Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.