Flowers on Fridays # 57

Tre pelargonfavoriter …

Det är bloggvännen Susan, som är skapare av denna utmaning – och alla som vill är välkomna att vara med!

Det här är hennes teman:

Trees on Tuesdays
Black and White on Wednesdays
Flowers on Fridays

54 reaktioner till “Flowers on Fridays # 57

   1. Ja de är jättevackra. Det blir liksom för mycket av vanliga, det är väl därför jag tycker bäst om knoppar och när de börjar slå ut.
    I år har jag ett riktigt virrvarr av pelargoner. Jag tog skott av alla i våras och slängde moderplantorna. Jag tycker inte om att ha dem i stugan där jag nu målar eftersom jag inte tål dem inomhus när de börjar blomma. Lite pelargonallergi har jag nog.

    Gillad av 1 person

 1. Väldigt vackra pelargoner och så olika. Jag kände inte till någon vid namn men nu har jag i alla fall sett dem. ”Lavender Lindy” så inte, i mitt tycke, ut som en pelargon.
  Kram och trevlig fredag.

  Gillad av 1 person

  1. Jag är förtjust i de här enkla pelargonerna med väldoftande blad – lavender Lad och lavender Lindy doftar lavendel om man gnuggar deras blad lite, men den australiska vildpelargonen har inte någon utpräglad doft … men blommar hela sommaren 🙂
   Ha en fin fredag!
   Kram

   Gilla

   1. Här har det varit riktigt ruggigt hela dagen med regn och kallt! Känns mer som slutet på september än augusti. Men det ska väl bli bättre nästa vecka igen med lite sol och mer lagom värme än det varit tidigare.

    Gillad av 1 person

 2. Hur många olika pelargoner finns det? Tog skott från en i våras för de vackra bladen men det visade sig vara en röd blomma – jag gillar de vita och rosa. Men den får stå kvar i krukan utomhus och bladen är vackra.

  Gillad av 1 person

  1. Jag vet inte hur många olika det finns, men just doftpelargonerna lär finns drygt 200 olika – sen finns ju flera s.k. vildpelargoner och alla andra sorter – så många olika finns det!

   Gilla

 3. Så vackra. Den sista är absolut favorit. Jag får aldrig pelargoner att övervintra. Här bara utomhuspelargoner… nyköpta varje år. Vilken kul hobby du har, som har så många ovanliga sorter. Och så här du förstås mörkgröna fingrar!🤩

  Gillad av 1 person

  1. Visst är de fina … och jag gillar de här med enkla blommor och doftande blad.
   Inga gröna fingrar, men jag har ”Överhuset”, vår ena gäststuga där jag kan ha dem på vintern 🙂
   Kram

   Gilla

 4. Kan bara säga att jag är så otroligt imponerad. Att du kan dina svampar vet jag ju, men att du kan alla dina blommors latinska namn också är verkligen imponerande. den första ser dessutom ut som en vacker orkidé. gröna fingrar kallas det. Du är väl i klass med LillaSyster.

  Gillad av 1 person

  1. Tack BP … de har inga svenska namn, så då får de heta som de hette när jag köpte dem 🙂
   LillaSyster är i en klass för dig!

   Gilla

 5. Vilka vackra pelargoner!!! Den jag fick av dig blommar nu men snart ska jag ta in den, vill ju inte att den ska frysa ❤ Kram på're

  Gillad av 1 person

  1. Jag gillar de enkelblommande och att bladen sen doftar gott är ett plus 🙂 Den jag fick av dig blommar också fint och ska snart få flytta in i växthuset innan den får flytta in i Överhuset för lite vintervila 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

 6. Pelargon
  tar oss in i vacker zon
  lavender lindy, lavender lad, australis
  -jag blir mer och mer pelargonvis
  Blommig kram

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.