Black and White on Wednesdays # 56

Som ni kanske minns så letade jag efter en speciell bild i helgen och då hittade jag en del andra bilder som väckte minnen förstås, som denna gruppbild från Flickskolans kök, 1968 … Ja, jisses – det är hela 52 år sedan! Svårt att fatta.

Det är bloggvännen Susan, som är skapare av denna utmaning – och alla som vill är välkomna att vara med!

Det här är hennes teman:

Trees on Tuesdays
Black and White on Wednesdays
Flowers on Fridays

41 reaktioner till “Black and White on Wednesdays # 56

  1. Ja, man blir lätt nostalgisk när man hittar de gamla bilderna – och samtidigt förskräckt … oj så länge sen!
   Kram

   Gilla

 1. Vilket helt underbart inlägg Anki! Klart man blir nostalgisk och samtidigt nästan lite förskräckt över tiden som gått så fort. Är inte du med på bilden? Ser faktiskt tre som jag gissar kunde vara du.

  Gilla

  1. Tack Anita … ja, åren har verkligen gått
   otroligt fort!
   Namnen står på baksidan – jag heter Anne-Christine och står längst till höger 🙂

   Gillad av 1 person

  1. Visst är det kul med gamla skolfoton 🙂 Kolla namnen … Anne-Christine heter jag – och står längst till höger.
   Kram

   Gilla

 2. Vilket härligt foto! Personen som tog det kunde sin sak! Så som h*n tagit bilden menar jag med fröken i mitten och benen som syns under bordet. Så du står längst till höger. Precis som Anita hade jag också gissat på tre tjejer, men inte just den tjejen som uppenbarligen är du. Har svårt att föreställa mig dig med långt hår;-)

  Gillad av 1 person

  1. Ett roligt minne … men oj så länge sen!
   Ja … så ung och oskyldig – och några år senare hade jag midjelångt hår 🙂

   Gilla

 3. Jag fick leta och leta efter den Anki jag känner. Men var tvungen att konsultera namnlistan! Du ser så blyg och försynt ut, och håret är ganska långt och mörkt…ja men visst är det ju du!
  Kram

  Gillad av 1 person

 4. Tänk så roligt, jag fann dig och fick det bekräftat att det var du 🙂 Skolkök ja, sträng fröken som var slaktarns- och köttäfferns mans fru! Lyckad svart vit då ni har ljusa och mörka förkläden. Vill minnas att vi hade hucklor om håret… skaut som vi sa i Norge.och träden från förr inlägget har jag skådat – lite grönt i det svart vita – som en grönsak i skolköket 🙂
  Kram

  Gillad av 1 person

 5. Så roligt med gammalt skolfoto. Ett liknande foto finns på min syster, jag undrar om det inte kallades husmodersskolan. Då hade de alla likadana förkläden som de hade sytt i skolan. Sen ångrade hon sig och gick gymnasiet. Håhåjaja, tiden går, men jag tycker att det är de senaste femton åren som har gått fortast.

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.