Här hemma …

… händer det inte så mycket, inte dagtid i alla fall, för då går jag i ide, men morgnar och kvällar är sköna.

Några morgonbilder …

Så nådde solen upp över skogskanten och klockan var 05:50.

Dimman försvann snabbt och solen lyser även idag från en klarblå himmel.

När jag kom tillbaka upp till huset upptäckte jag en nattfjäril av något slag … och solen fick den att lysa.

… en stilig korsspindel …

Med tanke på att jag bara klippt gräset tre gånger på hela sommaren så är det inte såå högt, men jag hoppas vi får hjälp med gräsklipparen/ trädgårdstraktorn idag. Den behöver nya remmar – både till drivning och klippaggregat … och det är inget jag fixar själv.

68 reaktioner till “Här hemma …

  1. Tycker du det känns höstigt med morgonsolen … jag tyckte det kändes somrigt 🙂
   Önskar dig en fin dag … och att solen skiner hos dig också!

   Gilla

 1. Godmorgon, i denna värme önskar jag att jag också var en morgonpiggelin som fick njuta av tidiga supervackra mornar. Tur jag har dig som hjälp, allt medan jag själv ligger o drömmer sött. Om regn, svalka och mängder av svamp…
  Lördagskram

  Gillad av 2 personer

  1. Tack så mycket! Jag är morgonmänniska och du är kvällsmänniska … bra på olika sätt 🙂 Jag var ute i natt och spanade efter stjärnfall, men såg inget 🙂 Kanske var skogen i vägen.

   Gilla

  1. Tack Eva! Ja, nu är det för varmt för att jag ska må bra … men många är ju glada och jag missunnar ingen, men hoppas på mer normalt väder snart 🙂
   Bägge sönerna mekar just nu, men klipper gör jag själv sen om de får ordning på den 🙂

   Gillad av 1 person

  1. Jodå, en del händer det, men jag blir lat när
   det är så här varmt.
   Tänkte nattfjäril eller mätare när jag såg den, men mer än så orkade jag inte engagera mig 🙂
   Tack Hans! Roligt att du gillar bilderna! 🙂

   Gilla

 2. Vilka underbara bilder! Jag har svårt att slita blicken från den vackra himlen och de fantastiska, mystiska bilderna med hästar i dimma. Just den sortens dimma, som är på väg att lätta och som förhöjer det vackra i motivet, är ett av mina favoritmotiv. Inte ofta man är på plats just när det är som finast men du lyckades med det 😀 Bilderna på nattfjärilen och spindeln är också jättefina.
  Kram

  Gillad av 2 personer

  1. Tusen tack Ingrid! Man blir så glad när man tittar ut och ser dimslöjorna … bara att bege sig ut, för så fort solen kommer upp så försvinner de 🙂
   Ha en fin helg!
   Kram

   Gillad av 1 person

 3. Det är så skönt tidig morgon och dina bilder är så vackra. Blir lite avundsjuk på din korsspindel. Brukar ha en i trädgården men har inte sett den i år. Snart dags för en liten kisserunda med den lille som tycker det är jobbigt i värmen. Sen håller vi oss inne.
  Kramar från oss

  Gillad av 2 personer

 4. Helt ljuvliga bilder, jag bara njuter. Visst är det härligt att gå ut i de tidiga morgnarna när luften är frisk och det är lätt att andas. Och dimma, som jag längtar efter dimma. Du verkar bo så vackert. Vilket landskap. Och att komma hem efter en sådan promenad och hitta en guldfärgad nattfjäril och en tjusig korsspindel. Vilken bonus. Vi har varit iväg och morgonfikat men nu är det inomhus som gäller tills det är dags för en eftermiddagspromenad med Lucy. Men det blir i en skog där det är skugga. Först ikväll blir det mat på altanen, när luften återigen blir lite friskare.

  Tack för fina bilder och en fortsatt fin lördag!
  Kram

  Gillad av 2 personer

  1. Tusen tack för dina snälla ord! Jag blir så glad att du gillar mina bilder. Landskapet är vackert, men tyvärr är det mesta av skogarna borta. De små gårdarna och de tillhörande skogsmarkerna, som ägts och skötts om av den äldre generationen är uppköpta och skogarna har avverkats hårt de sista fem åren – det är såå sorgligt. – och nu tar granbarkborren resten …
   Hoppas ni fick en fin dag igår … nu gryr en ny och jag hoppas den blir bra den också! 🙂
   Kram

   Gilla

   1. Det är sorglig läsning om skogarna som avverkas och ett vackert landskap som förändras. Och så granbarkborren. Naturreservatet Jägarskogen som vi var så lyckliga och hittade för ett tag sedan är nu också drabbat av granbarkborren. Läste det just i vår lokaltidning och jag blev så ledsen men dessvärre var det ju ingen överraskning.
    Imorse vaknade jag till en frisk morgon. Gick ut i uterummet där jag haft öppet hela natten och tillsammans med alla växter var luften skön att andas, det var 17 grader och jag stod där och bara drog in djupa andetag. Vidare till altanen och ut i trädgården. Hörde fåglarna hoppa omkring och prassla i buskarna som dom gör den här tiden på året. Gårdagen blev bra, det var skönt i skuggan på altanen. Och värmen fortsätter. Vi får njuta av de friska morgnarna och kvällarna.

    Ha nu en riktigt fin söndag!
    Kram Anita

    Gillad av 1 person

 5. Underbart; inte klickar jag ut mig härifrån utan upplevelser! Du har morgonstunden av guld, det är jag helt 100 på 🙂
  God lördag med kram

  Gillad av 2 personer

 6. Morgonstund har guld i mund. Något som man förstår då man ser dina bilder. Tyvärr är det något jag missar, jag som varken är morgonmänniska eller kvällsmänniska. Bara dagmänniska. Kram!

  Gillad av 2 personer

  1. Tack! Jag har alltid varit morgonpigg, även som tonåring 🙂 Kanske en rest av bagargenerna på farfars sida 🙂
   Dagmänniska är helt OK det med! 🙂
   Ha en fin söndag!
   Kram

   Gilla

 7. Min åkgräsklippare står i källaren med nyrenoverat klippaggregat, och som jag känner mig efter operationen, får jag fortsätta med promenadgräsklipparen, och trimmer. Hoppas du får hjälp med din klippare.
  Svante

  Gillad av 2 personer

   1. Hoppas du inte har lika långt som jag Färila OK 4 mil enkel. Den nya macken vi fått i byn gillar inte mitt Mastercard kort.
    Svante

    Gillad av 1 person

  1. Tack Gerd! Jag gillar inte värmen … mår inte bra av den.
   Så roligt att du gillar bilderna i alla fall! Tack så mycket!
   Önskar dig en fin söndag!
   Kram

   Gilla

  1. Tack s mycket Åsa! Vi har nog haft en betydligt bättre sommar hos oss, än vad som varit hos dig. Inte speciellt mycket regn under juli och kruttorrt i skogen nu … och med det ingen svamp!
   Kram

   Gilla

 8. Så fina bilder Anki! Jag kanske skulle ta och gå upp och se hur det ser ut när jag vaknar vid 4-tiden i stället för att ligga och försöka somna om. Det är nog inte så illa att komma ut och se naturen vakna.
  Ha en skön helg!
  Kram, Ingrid

  Gillad av 1 person

 9. Visst är det vackert på morgnarna nu med soluppgång och dimma! Här var det nästan exakt likadant som hos dig idag. Det blir en så avslappnande stämning med de låga dimmolnen.
  Fjärilen är jättefin! Men spindeln!!! Som sagt, ingen favorit för mig 😨😱😳! Men du är duktig på att fotografera den i alla fall!
  Ha en fin lördag!

  Gillad av 1 person

  1. Morgnarna är ljuvliga så här års … men de varma dagarna hemska!
   Haha … tänkte på dig när jag lade upp spindelbilden … jag vet ju vad du tycker! Jag tycker de är urläckra! Snart kommer en annan spindel – en grön, där benen ser ut som gelégodis 🙂
   Önskar dig en fin söndag!

   Gillad av 1 person

  1. Tack! Ja, du minns väl hur skönt det var att få gå ut i ottan, då när ni bara fick göra det i våras 🙂
   lördagen var bra, men varm!
   Ha en fin söndag!

   Gilla

 10. Där har du gått in i dimman;-) Bilderna är magiska, även den med fjärilen. Å på din tomt verkar det bara finnas giftiga korsspindlar. De trivs hos dig, uppenbarligen;-)

  Gilla

  1. Tack BP! Bättre att gå in i dimman, än att gå in i väggen! 🙂
   Inte bara korsspindlar, men de är lättast att fota – och ALLA spindlar är giftiga …

   Gilla

 11. Stort tack för dessa vackra bilder! Och här stämmer det ju verkligen ”att morgonstund har guld i mund”. Ja, dagtid är det i mitt tycker alltför varmt att skena runt. Men så här tidig är jag inte. Ett par timmar senare. Och sedan kvällstid.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Tack Ditte … de sköna stunderna på morgonen är de bästa … allra hest nu när dagarna är alldeles för varma för att jag ska må bra. 🙂
   Kram

   Gilla

  1. Tack Gilla – kul att du tittade in! Lata dagar är sköna, men det känns förstås bra när man gjort lite nytta och då helst i sin egen takt efter hur ”andan faller på” …

   Gilla

 12. Ja, du är verkligen uppe innan tuppen och vilka fina morgonbilder du har tagit. Gillar ljuset på fjärilen och spindeln. Ha det bra på kvällarna när solen har gått ner
  Kram

  Gillad av 1 person

 13. De där gyllene stunderna…. magiska stunder. Och dimman, den håller sig borta härifrån, hur jag än längtar efter den. Så fina bilder från fån din fina morgonstund!

  Gillad av 1 person

  1. En del morgnar är definitivt bättre än andra. Dimman är kortvarig … så fort solen kommer upp så försvinner den så här års …
   Roligt att du gillar! Tack, tack! 🙂

   Gilla

Kommentarer är stängda.