Äntligen …

… kunde vi hänga med varandra, Charlie och farmor.

Jag hämtade honom i Ugglebo och så åkte vi för att titta efter svamp. Alldeles för torrt för svampen och för varmt för farmor, men han ville så gärna och jag kunde inte motstå att ta chansen …

Charlie ville bära svampkorgen …

Vi började med att åka till Mårängen, där det finns en stig utefter Orgaån som ligger i skugga och där det brukar vara lite fuktigt – och skulle vi hitta några svampar så var det här.

Vi höll avstånden och kramades inte … och var ute mest hela tiden. bara när vi åt lunch satt vi inomhus …

Här ett bildspel från dagen, först skogen och sen hem till farmor och farfar.

Hemma i Ugglebo igen visade han sin alldeles egna lilla badpool.

Han vill inte bada i den stora, så såklart fick han en egen 🙂

En riktigt bra dag, även om svampskörden var skral … och jag tror jag var betydligt tröttare en Charlie.

63 reaktioner till “Äntligen …

 1. Jag bara leeer, han är ett charmtroll av rang den gode Charlie, o namnet passar honom perfekt! Vilken fin pool han har! Nog såg jag några kremlor i näven på grabben! Jag hittade en näve färdigtorkade kantareller och två små smörsoppar idag, det var allt. Dottern i Falun har fått ett regn som hette duga, hoppas det drar sig ner hit till oss!
  Kram från pörtet

  Gillad av 1 person

 2. Vilken härlig dag med Charlie- Helt ljuvlig bildserie. Vilken charmkille! Så fin! Och han verkar helt överlycklig över att spendera tid med dig.
  Kan tänka mig att detta blir ett fint minne för er båda. Att det sedan inte blev en så rik svampskörd gör ju ingenting. Säkert blir det en ny tur vad det lider.
  Kram!

  Gillad av 1 person

  1. Det blev en bra utflykt för oss båda. Så länge sen vi träffades, då han haft en envis snuva och vi inte vågat ses … inga kramar förstås, men ja, du vet … man längtar efter dem! Kommer det regn så kommer nog svampen igen … och då kan vi gå till skogen igen 🙂

   Gilla

 3. Kvalitets tid – det är den med barnbarnen. Så mysigt ni hade och så fina bilder på Charlie.
  Söt liten pool, lite annorlunda utförande mot vad de där barnpoolen brukar vara.
  Kramiz

  Gilla

 4. Så himla roligt att han vill ut i skogen! Jag drog med sonen för jag ville han skulle lära sig vara i skogen men när han ställde sig och stampade sönder kantarellerna, de som jag bett honom hålla utkik efter och säga till, då blev jag arg. Någon måtta! Men jag fortsatte dra med honom emellanåt, han ska jui te tro att han fixade det med det tilltaget.

  Fint med de där gåspringcyklarna som lär barnet balansen.

  Underbar dag hade ni!

  Gillad av 1 person

  1. Han, liksom mellankillen, Ludvig gillar att vara i skogen … men Casper tycker det är klart överreklamerat – bättre att sparka fotboll! Pojkarnas pappa gillade skogen och Skogsmulle, men den andre sonen tyckte att det fanns annat som var roligare 🙂 Är ändå glad att jag gav dem chansen när de var små, liksom med barnbarnen nu 🙂

   Gilla

 5. Vilken härlig utflykt tillsammans med Charlie och så fina bilder av honom. Han är ett riktigt litet charmtroll. Jag förstår att det har varit svårt att inte ha fått träffas på så länge.
  Kram, Ingrid

  Gillad av 1 person

 6. Vilken självbehärskning från din sida att kunna motstå att krama en så härlig liten Charlie och det var säkert svårt för honom också. Men ni fick en superfin dag tillsammans med något som ni båda gillar 😀 Jättehärliga bilder som bara sprutar glädje 😀
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Ja, jag fick verkligen behärska mig 🙂 En toppendag blev det och vi gillar att vara med varandra 🙂 ♥
   Tack och kram

   Gilla

  1. Tack! Vi trivs tillsammans och det är kul att han gillar att gå i skogen – och ja, det var väldigt varmt och jag somnade ovaggad på kvällen 🙂

   Gillad av 1 person

 7. Vilka härliga glada barnbarnsbilder ❤ Inte så stor skörd men en svamp på cykeln är inte dumt att ha heller 🙂 Tack för ett fint inlägg, Anki ❤

  Gillad av 1 person

 8. Vilka underbara bilder! Man smälter ju bara man ser Charlies min. Bilden där han skrattar och håller i flaskan är en tusenpoängare. Vilken härlig kille! Han kommer att bli svampexpert och det senast vid 10-års ålder är min gissning.
  Förstår att det blev aningen svettig för dig, men det var det värt, om inte annat än för oss som fick njuta av bilderna.

  PS. Gillar hans ”sparkcykel”. Dessa cyklar är så mycket bättre än de med stödhjul. DS.

  Gillad av 1 person

  1. Tack så mycket! Ja, det var en varm dag … både för kropp och själ 🙂 Hoppas svampintresset står sig … 🙂
   Visst är det en tuff cykel!

   Gilla

 9. Här sitter känslomänniskan jag med tårarna rinnande av glädje och njuter varje detalj; inta bra synlig glädje utan kännbar; alla detaljerna! ❤ Underbart du delar!
  Förmodligen påverkades jag av minnen från mina när de var små! I går fyllde Pontus 14, första födelsedagen jag inte firar med honom. Moa går i sitt 19 år nu. Men de finns i mitt hjärta och den närvarande farmortiden jag hade där uppe i Skellefteå ,ja du fattar säkert 🙂
  Kram

  Gilla

  1. Barnbarnen skänker så mycket glädje och kärlek, men just nu är det nog så att Charlie är den som helst hänger med farmor, de andra två har så mycket annat, precis som det ska vara! Jag fattar precis vad du menar! De finns i våra hjärtan … alltid! Precis som barnen 🙂 ♥
   Kram

   Gilla

 10. Åhhh! Bästa svampkompisen ❤ Så fint att ni kan dela detta intresse och att han drog ut dig i naturen fastän du tyckte skogen var torr och varm. Och den där bilden där ni har matsäck – minnen för livet!

  Gillad av 1 person

  1. Vi gillar att hänga med varandra och att gå i skogen, men jag föredrar lite svalare väder 🙂 Visst blir det fina minnen!
   Kram

   Gilla

 11. Äntligen fick du rå om honom och han sin farmor, vilken lyckodag! En så fin och ömsint bildserie, det syns hur ivrig han är att knata iväg för att hitta svamp. Förstår att det var en dag att bära länge med sig.

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.