Flowers on Fridays # 53

Ett av de finaste ogräs jag vet är detta, som man ofta ser på åkerkanter.

Hampdån, Galeopsis speciosa

På nära håll, nästan med lite orkidékänsla … och lite kul när man upptäcker figurerna.

Det är bloggvännen Susan, som är skapare av denna utmaning – och alla som vill är välkomna att vara med!

Det här är hennes teman:

Trees on Tuesdays
Black and White on Wednesdays
Flowers on Fridays

53 reaktioner till “Flowers on Fridays # 53

 1. Absolut orkidékänsla, Galeopsis speciosa, Linné hade ordens fröjd i sinnet när han namngav. Och det är alltså ogräs att räkna Hampdån …. fantastisk! Dessa har jag iakttaget och nu vet jag alltså vad de heter, tack vare dig Anki Flora 🙂
  Läste nyss din kommentar hos mig och kom på att du är i synnerhet uttrycksfull i bilder! För mig talar bilder! Ditt öga fångar upp detaljer. Foto- och bildglad är du!
  Glad fredags kram!

  Gillad av 1 person

 2. Ja, nu ser jag kinesen som du skrev om i en kommentar hos mig 😀 Det gäller att fota ur rätt vinkel. Ett väldigt vackert ogräs som jag tycker borde förtjäna att slippa den benämningen. En blomma helt enkelt 😀
  Kram

  Gillad av 1 person

 3. Ja du, man kan verkligen fundera på vad som är ogräs och inte. Ogräset kirskål har ju de vackraste skiraste blommor man kan se. Och hampdån och guldporre är ju extremt vackra. Liksom kungsljus…Det finns så otroligt mycket vackert i naturen just nu.

  Gillad av 1 person

  1. Ja, visst kan man fundera på den saken – men jag antar att det är bönderna som utsett i alla fall denna till ogräs … vacker är den i alla fall. Det finns verkligen mycket vackert i naturen och varje årstid har sin tjusning.

   Gilla

 4. Undrar vem som har bestämt vad som ska vara ogräs, och vad inte ska vara det. Å den här vackra blomman är då verkligen inte ogräs. En blandning mellan orkidé, iris och hårig svamp skulle jag säga.

  Gillad av 1 person

 5. Tack, Anki! Jättefin bild och så har jag även idag hos dig lärt mig något nytt; hampdån. Hade ingen aning om att denna växt fanns. Och visst påminner den om en orkidé. Och av dem har jag många i olika varianter.
  kram!

  Gillad av 1 person

 6. Underbar bild! Man borde nog krypa ner på knä oftare och se med andra ögon på det som växer i naturen ❤ Kram Anki!

  Gillad av 1 person

  1. Visst är de vackra … men bönderna är inte överens med oss vanliga 🙂 Tror de är ettåriga … du får se om du kan ta lite frön någonstans 🙂

   Gilla

Kommentarer är stängda.