En färgglad en …

… som gillar dill!

Vad det ska bli? Jo en sån här … en makaonfjäril!

Klicka på bilden om du vill veta mer om denna fjäril!

50 reaktioner till “En färgglad en …

 1. Så fin i både larvstadie och fullvuxen. Jag fotade en lurvig larv i helgen, men jag har inte tagit reda på vad det ska bli. Men den hade väldigt bråttom över plattorna och in i gräsmattan.

  Gillad av 1 person

  1. Ja, verkligen fin! ”Din” larv var klok nog att sätta sig i säkerhet – den var kanske rädd för att bli uppäten 🙂

   Gilla

 2. Så läcket larv med underbara färger. Den blir en tjusig fjäril.
  Så fina bilder.
  Måste leta upp den gröna larven jag hade besök av för några år sedan.
  Kramar från oss

  Gillad av 1 person

 3. Underbara bilder, som vanligt! Tycker att det är lite glest mellan fjärilarna i år. Hoppas att din larv blir mamma eller pappa till många nya makaoner!

  Gilla

 4. Vilken fascinerande bildserie! Helt otroligt vilka vackra bilder. Nu har jag också. förutom att se de fina bilderna också lärt mig att dte finns fjärilar som heter makaonfjäril. Kanske kan jag komma ihåg den med tanke på att den är gul och svart. De färger som fotbollslaget AIK har. Barnbarnet Max håller på dem.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Precis mina tankar! Lite dill offrar jag gärna på en ensam vacker larv! Ett ansikte i rumpan kan nog skrämma vem som helst 🙂

   Gilla

 5. Nu ogillar jag ju småkryp intensivt, men denna larv med två ansikten var ju ett riktigt konstverk. Vilka enastående makron. Nu får du bevaka den så att du kan följa när Makaonfjärilen kläcks. Hur visste du förresten vilken fjärilsart det var????

  Gillad av 1 person

  1. Tack BP! Ja,den är verkligen häftig! Kul att du gillar den 🙂 Bilderna är från i förrgår – igår var den försvunnen, men jag hoppas jag hinner med att se den när den blir en färdig fjäril. Såg en sån runt midsommar, kanske var det en av föräldrarna 🙂 Google funkar att söka på, men jag hade sett den i en insektsgrupp på FB.

   Gilla

 6. Oh så fiiin, undrar om det är en likadan jag fick på bild härom dagen. har inte fört över de bilderna till datorn ännu. De fåglar som gillar larver kan ju väldigt enkelt upptäcka en sån skönhet men å andra sidan om den rör sig bland granna blommor så smälter den kanske in bra där ändå. Undrar var uttrycket ”så larvigt” kommer ifrån???
  Onsdagkram från soligt pörte

  Gillad av 1 person

  1. Den skarpa färgen lär avskräcka och dessutom har de något slags försvar där de kan spruta ut en illaluktande vätska om de känner sig hotade – fiffigt 🙂
   Ja du, det finns många uttryck man kan fundera över.
   Kram

   Gillad av 1 person

 7. Men så coolt! Både larv och fjäril! Tack för info! Och maken (som är fotointresserat fotofreak) låter hälsa att det var väldigt fina foton! 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Tack så mycket! Jag blev glad och överraskad av att upptäcka den här, för det är inte ofta man ser dem.

   Gilla

Kommentarsfältet är stängt.