Solrostävlingen …

… och en utvärdering av mitt första försök med älgörtssaft.

Flamingokompisarna ingick i smakpanelen.

Jag använde detta recept, från Landley´s kök. Gott, men godare med lite extra färskpressad citron, så det ska jag ändra till nästa gång. Tyvärr blev min saft inte alls lika fin i färgen, som på bilden med receptet, men riktigt kall och med lite extra citron så blev den ganska bra.

Ja – och så detta med solrostävlingen .. igår, den 15:e återstod det två månader tills höjdtävlingen vid Jogestorp avgörs … HÄR kan du läsa om den.

Jag utlovade en uppdatering om hur det går och här kommer den.

Nix det går inget vidare! En planta försvann, en finns kvar, men trots bra jord, extra näring och extra vattning, så vill den inte riktigt. Den är såå tanig!

Dagens höjd är 87 cm …

Nu är det som sagt två månader kvar, så det är inte kört riktigt än!

Jag har flyttat fram sista dag för att vara med och gissa till den 15 augusti – och ni väljer själva om gissningen ni redan har gjort ska stå kvar, eller om ni vill ändra er.

34 reaktioner på ”Solrostävlingen …

 1. Jag står fast vid min längd, jag litar på dig! Kan säga att mina jag sått är också taniga, fast de som fåglarna satt i landet de är mycket kraftigare, det går ju bra att ha dahlior och solrosor i samma land.

  Gillad av 1 person

 2. Saften ser väldigt läskande ut där den står i solen och glittrar 😀
  Jag kommer faktiskt inte ihåg vad jag gissade men jag kan ju inte tappa tron på din solros nu. Den kan komma igång och sätta rejäl fart. Min gissning står kvar, vad jag än gissade 😀
  Kram

  Gilla

 3. Håller tummarna att min längd håller. Minns inte nu hur mycket jag gissade på. Men jag tog nog i. Första gissningen stannar kvar. Tack för delrapport.
  Kram

  Gilla

 4. Glaset var i alla fall himla snyggt, alltså den med älgörtssaften;-)
  Jo, din solros är aningen tanig. Gissade ju på 1,76 meter för den stora och 1,53 för den mindre solrosen, och den verkar ha dött alltså. Låter dock min gissning på 1,76 m vara kvar än så länge.

  Gillad av 1 person

  1. God morgon! Kul att du hänger på – jag har noterat ditt svar. 🙂
   Älgörtssaften är som en blandning mellan fläder och äpple – ja, tycker jag i alla fall 🙂

   Gilla

 5. Jag har inte gissat och avvaktar lite till med det. Jag tror att vädret påverkat växtkraften en del. Vår tomatplanta som stortrivdes från början ser tanig ut nu…

  Kram

  Gillad av 1 person

 6. De sista dagarna har jag tänkt mycket på din älgörtssaft. Går nämligen min kvällsrunda med hunden längs en liten grusväg till ett reservat. Båda sidorna är fulla av älgört och jag går där och bara njuta av den ljuvliga doften 😀 Citron i saften är dessutom bra för kroppen.
  Mannen i mitt liv gav mig 4 solrosor som han grävde upp under fågelbordet. De står på balkongen och ser lika taniga ut som dina. De som växer under fågelbordet är fortfarande små och knubbiga. Ska bli spännande vad det blir.

  Gillad av 1 person

  1. Doften av älgörten är så underbar … och ibland tycker jag lite synd om dem som aldrig fått uppleva den. Du får plocka dig en bukett älgört och testa. Arbetsinsatsen och tiden att göra en omgång är minimal 🙂
   Jag fick ju två frön att tävla med … och de har skötts som små barn – men den ena plantan dog tidigt, den andra växer, men är så tanig – medan de som fåglarna planterat här och var är kraftiga och fina + de som finns under fågelbordet – knubbiga men hinner kanske inte bli något med.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.