Trees on Tuesdays # 50

”Veckans träd” blir annorlunda den här tisdagen.

Det blir ett helt inlägg från när jag besökte Stjärnorpsravinen förra veckan.

Ravinen är en härlig plats för en promenad … många gamla lövträd, mest ask och bok, men även en del gamla lönnar.

Varning för ett långt inlägg!

Skylt vid början av ravinen …

Om ni vill åka dit så ligger platsen på västra sidan av sjön Roxen …

… knappt 20 km från Linköping – och om man kommer från det hållet passerar man Bergs slussar som också är värt ett besök. På kartan ser ni även var vi bor.

Det är bloggvännen Susan, som är skapare av denna utmaning – och alla som vill är välkomna att vara med!

Det här är hennes teman:

Trees on Tuesdays
Black and White on Wednesdays
Flowers on Fridays

53 reaktioner till “Trees on Tuesdays # 50

 1. Vilken härlig park att besöka och den förmedlar verkligen en känsla av djungel. Helt klart är det något speciellt med höga och mäktiga träd så det är viktigt att titta upp också. När det gäller den inristade kärleken så får vi verkligen hoppas att den håller än.

  Kram och ha en härlig tisdag!

  Gillad av 1 person

 2. Det finns smultronställen lite varstans. Här fanns ju definitivt ett sådant.
  Jag borde ju varna för långa inlägg jämt och ständigt. Men när det mest består av bilder, så är det egentligen bara positivt. Så fina bilder.
  Handen/ansiktet såg jag som en upp och medvind rumpa. Undrar hur jag är funtad? 😂
  Tack för ett jättefint inlägg.

  Gillad av 1 person

  1. Så är det … många smultronställen finns det … och allas våra hjärnor tyder saker och ting på sitt sätt 🙂
   Trevligt att du var med! Tack!

   Gilla

 3. Oh vilken djungel dit måste Kent och jag göra en utflykt. Så härlig känsla bilderna förmedlar. Jag vill gå där. Vi har varit vid Roxen förr och tittat på fåglar. Peter bodde i Lindköping när han läste på universitetet där.

  Gillad av 1 person

  1. Absolut värt ett besök! Sen är det ju nära till Roxen med alla fåglarna också … och lite mat vid Bergs slussar 🙂

   Gilla

 4. Vilken härlig och lummig park! Och så mycket man lär sig av dina inlägg. Jag visste inte att det finns olika ormbunkar och vad som skiljer dem åt. Kul att veta nästa gång jag ser dem! Även om inlägget är långt så känns det inte långt för man njuter av alla fina bilder och naturen du visar oss! Tack för promenaden vi fick följa med på idag!
  Ha en fortsatt jättefin dag!

  Gillad av 1 person

  1. En underbar plats att gå på! Det finns många olika ormbunkar, men just de två största skiljer man åt just med detta …
   Roligt att du var med!
   Tack!
   Önskar dig en fin onsdag!

   Gillad av 1 person

  1. Skogen är viktig för mig – och såna här lummiga ställen är väldigt speciella. Grönt och frodigt … och alldeles underbart. 🙂

   Gilla

 5. Vilken fantastisk plats! Så mycket grönska och så jättesnyggt dokumenterat av dig. Där skulle jag mer än gärna gå med Fanny och flanera 🙂 Den gamla skylten är lite rolig, ganska så annorlunda än de skyltar man möts av idag.

  Gillad av 1 person

  1. Tack Anita! Det är en härlig plats, som säkert skiljer sig mot hur det är hos dig under sommaren … jag går här då och då och njuter varje gång 🙂 Visst är det en passande skylt!

   Gillad av 1 person

 6. Den där vägen från Linköping och vidare förbi slussarna och till Roxenbaden har jag åkt några gånger men den här ravinen har jag inte sett. Synd, för det ser ut att vara väldigt fint att gå där. Många vackra träd med ristningar som väcker fantasin.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Man måste nog veta om platsen för att svänga in vid Stjärnorps kyrka och gå stigen in till ravinen – det finns ingen skylt vid vägen.
   Kram

   Gilla

 7. Vilken underbar promenad när man är fullständigt inbäddad i grönskan. Det har en djungelkänsla över sig helt klart. Blir alltid glad när jag ser träd som fick växer som de ville (och kunde). Gillar skylten väldigt mycket. Den som kom på den idén är värd en medalj, ha..ha..

  Gillad av 1 person

  1. Just att det är i en ravin, ger en speciell känsla och de manshöga ormbunkarna förstärker djungelkänslan – en plats jag gärna återvänder till minst en gång per år. Ja, skylten är verkligen bra!

   Gillad av 1 person

 8. Dessa träd var nog det mest ”underhållande” jag sett. Med min fantasi såg jag både en dödsskalle, en gravid mage (den med ”1”) och hur många ”naturliga” ansikten som helst. Vilken kvalkad:-)
  Blommorna var också fina, men träden var fascinerande. De verkligen eggade min fantasi:-)

  Gillad av 1 person

  1. Det är en fantastisk plats och jag kan gå där länge och se både det ena och andra i trädens uttrycksfulla stammar … Roligt att du var med!
   Tack BP! 🙂

   Gilla

 9. Jätteroligt att få besöka parken tillsammans med dig och få denna väldigt fina guidade tur. Stort tack! Bilderna är så vackra och njutbara att se. Fantastiska träd och tänk vilka historier de skulle kunna berätta.
  kram

  Gillad av 1 person

  1. Ja, det är en fantastisk miljö att gå i … väldigt speciell och tänk om träden kunde berätta 🙂
   Trevligt att du var med!
   Kram

   Gilla

 10. Här uppe i Dalarna är det en massa barrskog kan jag säga efter att ha åkt runt Siljan idag. Bra mycket mysigare med lövträd, fantastiska bilder du visar. Å bilderna igår på den nya lilla valpen, bedårande!!!
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Ja, mycket skog är det, men fint runt Siljan. Lövskogen här känns lummigare … och visst är han söt den lille 🙂
   Kram

   Gilla

Kommentarer är stängda.