Vad gör man regniga dagar?

Jo, då kan man med gott samvete hänga framför datorn … och kolla igenom sina arkiv med gamla bilder.

Det är trevligt med minnesbilder, så här kommer några från de tio senaste åren, med start 2010.

Alla bilder är tagna under den första juliveckan varje år,

Bergs slussar 3 juli 2010

Så de senaste, från igår …

68 reaktioner på ”Vad gör man regniga dagar?

 1. Visst är det roligt att vandra bland gamla fina minnen, jag tittar varje dag på mina inlägg tidigare år i bloggen. Otroligt vad mycket man glömmer, ähum. Jag föll förstås speciellt för gapande svalungar, uggleungen och stolta fjällskivlingen! Otippat? Ni törs inte ge er ut på vägarna nåt i sommar? Jag hade gärna följt med dottern till Stockholm men tordes inte åka med allmänna kommunikationer…
  Idag utlovas noll mm regn hos mig, skönt att slippa paraplyet . Ha en fin torsdag, hälsa Lasse/ Kram

  Gillad av 1 person

  1. Bildarkiven i sig blir som dagböcker över livet. Tänk så fort åren går och så mycket som händer under tiden …
   Ja, det var en oväntad växtplats för fjällskivlingen 🙂
   Vi stannar hemma denna sommar … inte bara av rådande läge med pandemin, det finns andra orsaker också. Hoppas på nästa år istället.
   Klokt beslut av dig!
   Ha det gott! Lasse hälsar tillbaka!
   Kram

   Gillad av 1 person

  1. Den unga ugglan tog saken med ro … ville helst sova en stund. Flög iväg efter ett tag, men på e.m. kom den tillbaka 🙂
   Tack … blombocken verkade också sömnig 🙂

   Gilla

 2. Vilket härligt bildcollage och visst är det kul att fördjupa sig i bildarkiven. Dina bilder är som vanligt väldigt fina.

  Kram och ha en förhoppningsvis regnfri torsdag!

  Gillad av 1 person

  1. Tack så jättemycket! Torsdagen blev en solig och fin dag med ca +20 🙂
   Hoppas denna fredag blir solig hos dig!
   Kram

   Gilla

 3. Vilka härliga minnesbilder! Vi har haft mest sol igår och idag. Varvat med moln. Stänkte vid ett par tillfällen igårkväll. Men stor skillnad mot tidigare i veckan! Ha en bra torsdag!

  Gillad av 1 person

  1. Så är det … det är kul att ta sig tid att gräva i arkiven … och då passar det med passande väder 🙂
   Ha en bra fredag!

   Gilla

 4. Jag är även uppe i mitt bildarkiv och rotar fram fina minnen. Nu är det inte regnigt här i Jerez. Just bara för att erinra mig om vad mycket fint man har fått vara med om genom tiderna. Vilka underbara bilder med natur och hungriga svalungar, kloka ugglor, gyllene kantareller och ekorre med magknip du har fångat på bild.
  Ha en riktigt bra dag ❤
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Ja, det är inte bara regnet som håller en inomhus emellanåt 🙂 Roligt att minnas och ständigt lika överraskande hur otroligt fort åren gått
   Tack så jättemycket!
   Det blev ett sent svar på din kommentar- ibland räcker inte tiden till helt enkelt. Nu en ny dag – hoppas den blir bra!
   Kram

   Gilla

 5. Trevligt med gamla goda minnen och dessutom från resor. Vi åkte på Göta Kanal för fem år sen – helt fantastisk upplevelse med akvedukterna, det kändest komiskt 😊 på samma resa stannade vi till i Norrköping o gick igenom den s.k gamla delen som var bevarad så som det var förr i världen o drack kaffe på Ragnars cafe (kända tv-profilen)

  Gillad av 2 personer

  1. Visst är det trevligt att se tillbaka i bildarkiven ibland. Förstår att det var en trevlig upplevelse att åka Göta Kanal … men var det inte Gamla Linköping ni var om ni var på Ragnar Dahlbergs café`? Han bodde visserligen många år i Norrköping och var programledare i Café Norrköping, men något riktigt café har han inte haft.

   Gillad av 1 person

   1. Javisst, du har så rätt, det var nog gamla Linköping vi besökte. Vi har varit på så många olika ställen, mest varje sommar, så de blir stundom litet ihop blandade… 🙈

    Gillad av 1 person

 6. Vad kul att få se lite av allt det fina du har i ditt arkiv! Svalungarna och ugglan är hur söta som helst. Och svamparna och blommorna och…. ja det går inte att välja bland allt det här! Allt är så fint!

  Gillad av 1 person

 7. En återblick i dagens tecken – återblick tar en åter till det som var – och som kommer – helt ljuvligt Anki!
  Må gott 🙂

  Gillad av 1 person

 8. Oj, så många vackra och en hel del helt fantastiska bilder. Ja, sysslolös är man sällan även om det regnar och arkivet är ofta roligt att titta titta i.
  Just nu är vi på Malta’s systerö Gozo på minisemester, känns helt underbart att komma bort från vardagens rutiner. Bara för två dagar men ändå, här bor vi riktigt på landet i ett hus som vi hyrt, just så här vill jag helst alltid bo. Fåglarna sjunger, naturen finns precis utanför dörren och utsikten är fantastisk. Hemma bland höghus, lyftkranar och asfalt igen imorgon. 😉
  Önskar dig en fin fortsatt torsdag!

  Gillad av 1 person

  1. Tack så mycket Anita!
   Gläder mig åt att ni haft en liten minisemester … Gozo ser trevligt ut … jag var tvungen att googla för att se var den ligger 🙂 Underbart är kort sägs det …
   Kram

   Gillad av 1 person

 9. Kul att se tillbaks genom bilder och ord. Brukar lite då och då gå tillbaka och läsa gamls blogginlägg från innevarande månad. Är en riktigt bra sak med att blogga, det att ha en dagbok i ord och bild att gå tillbaka till.

  Gillad av 1 person

 10. Perfekt syssla. Och att gå igenom bilder är ju på sätt och vis att göra en resa eller uppleva ett minne en gång till. Väldigt vackra bilder i ett fint collage. Är så fascinerad av alla fina detaljer du har med. Fastnade extra här för ekorrbilderna, nyckelpigan och kantarellerna.
  Kram och trevlig kväll.

  Gillad av 1 person

 11. Vad trevligt! Sådär kommer inga minnesbilder på Blogger. Men de kommer i Facebook men där är jag dålig på att lägga ut.
  Underbara bilder, du kan du, naturfotograf Anki 😀
  Kram!

  Gillad av 1 person

  1. Tack Gerd! De här minnesbilderna är inget som WP fixar heller, utan det får man göra själv 🙂 FB är jag ju visserligen med i, men mest för de bra grupperna 🙂
   Roligt att du gillar mina bilder!
   Kram

   Gilla

 12. Nu har jag njutit en lång stund av alla fina bilder. Jättekul att få se dina minnen från samma period under flera år. Den första kände jag så klart väldigt väl igen från egna besök och en del annat minns jag från din blogg. Naturligtvis har ugglan fastnat även i mitt minne och ett litet styng av avund känner jag när jag ser den fina stolta fjällskivlingen. Undrar om någon tar hand om alla fina fjällskivlingar i skogen i Mjölby nu när jag inte går där längre. Tack för en trevlig vandring bland alla fina minnen 😀
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Tack s mycket Ingrid! Trevligt att du haft en njutbar stund med mina minnesbilder 🙂
   Tänkte på dina fjällskivlingar när jag hittade mina i arkivet … hoppas någon tar hand om dem! 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

 13. Du utnyttjade den regniga dagen på bästa vis och Dina otroligt vackra blomsterbilder och ekorrbilder är ju fantastiska, nyckelpigan fick mig att tänka på att jag bara sett en enda nyckelpiga hittills i år.
  Inga svampar häromkring ännu.
  kram

  Gillad av 1 person

  1. Varma eller regniga dagar är perfekta för djupdykning i arkiven 🙂
   Roligt att du gillar mina minnesbilder!
   Kram ♥

   Gilla

 14. Vilken härlig tillbakablick! Du ägnade dig åt en perfekt sysselsättning igår, och du lär få mera tid för bildpromenader imorgon;-)
  Svalungarna var helt underbara, vilket foto! Å visst träffade ni Thorsten regelbundet för luncher för ett tag sedan?!
  Ugglan, fjärilen och såklart Kurre är ytterligare några av mina favon:-)

  Gillad av 1 person

  1. Tack BP! Hittills en solig dag denna fredag, så vi får se hur det blir med arkivet 🙂
   Jo, så var det – varje månad under några år, men nu är bägge gubbarna gamla och av olika orsaker så är det ett avslutat kapitel.

   Gilla

 15. Älskar bilden på de sk ogräset. Så vackert.
  Regnandet är tråkigt, men kylan är värre tycker jag. Egentligen bryr jag mig inte jättemycket, jag kan se på film, läsa och bara koppla av, men för sonens skull tycker jag det är så tråkigt. Han älskar golf fiske och utomhusaktiviteter..
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Nej, vädret är väl inte det bästa … inte för golfspelare i alla fall. Visst är det ett vackert ogräs 🙂
   Kram

   Gilla

 16. Underbara bilder från ett fantastiskt Sverige!!
  Wordpress och jag kommer inte överens så tyvärr kan jag inte fylla i webb-adressen eller logga in med husbilsmailen. Blir stört-irriterad varje gång. Jag tittar in, men kommenterar inte så ofta därför. Kram Elisabeth

  Gillad av 1 person

 17. Oj, så himla roligt att få se dessa bilder! Vilken härlig tidsresa 🙂 och tänk, svamp så tidigt!! Undrar just hur det blir i år… Kram!

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Normalt brukar den bleka kantarellen
   dyka upp runt midsommar och den vanliga, liksom en del soppar i juli här hos oss … tyvärr har det varit lite si och så med den saken de senaste åren. Senaste riktigt bra svampåret var 2015 eller 2016 … så nu är det dags igen! – och då är det inte kantareller jag tänker på i första hand 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

 18. Underbara bilder och så trevligt att också läsa texterna därtill! Ja, så fort åren går, men tänk ändå så mycket upplevelser var och en har! Många fina minnen att plocka fram regniga dagar eller närsomhelst!
  Må gott!
  Kram Nilla

  Gillad av 1 person

 19. Roligt att blicka bakåt genom fotona! Jättehärligt collage och här ser jag ju att de fungerar att se som ett vanligt bildspel, de som hör ihop.
  Väljer inga favoritbilder, alla är speciella!

  Gillad av 1 person

  1. Visst är det trevligt att plocka fram lite minnesbilder ibland 🙂
   Det finns flera valmöjligheter i den nya redigeraren och det gäller bara att lära sig det här med block, men sen ger det sig självt.
   Tack för din positiva kommentar!

   Gilla

Kommentarer inaktiverade.