Black and White on Wednesdays # 49

När jag ska till Linköping … i alla fall sommartid, så åker jag gärna ”bakvägen”, som går norr om sjön Roxen. Det är en ganska krokig väg, men både vackrare och roligare än E4 … och även lite kortare om man ska till området runt IKEA.

I måndags gjorde jag den resan och passade på att stanna till vid Stjärnorps slottsruin … och ja, det är där den här kyrkan står.

Stjärnorps kyrka, med slottsruinen i bakgrunden.

Det är bloggvännen Susan, som är skapare av denna utmaning – och alla som vill är välkomna att vara med!

Det här är hennes teman:

– Trees on Tuesdays
– Black and White on Wednesdays
– Flowers on Fridays

39 reaktioner till “Black and White on Wednesdays # 49

 1. Gamla byggnader tilltalar mig, oavsett om de är i färg eller svartvitt. Måste vara svårt att titta ut genom fönstren högst upp på Slottsruinen.
  Svante

  Gillad av 1 person

  1. Tyvärr får man inte gå in i ruinen – inte just nu i alla fall, då den restaureras för att inte rasa ännu mer … men OM jag kommer dit ska jag kolla 🙂

   Gilla

 2. En vacker kyrka!
  Vi åker också hellre på småvägar där det finns mer att titta på. Men det beror också på hur långt man ska… Försökte leka ”Inte-röra-E4-an” när vi skulle hem till Sollentuna från Östersund en gång. I höjd med Gävle gav vi upp 😉

  Ha en fin dag!

  Gillad av 1 person

  1. Ja, ibland går det bara inte att undvika de stora vägarna, men vi försöker för det mesta hålla oss utefter de mindre, som har så mycket mer att erbjuda 🙂
   Tack detsamma!

   Gilla

 3. Det är så skönt att åka småvägar och slippa rusa fram i hög hastighet på motorvägen och knappast hinna uppleva så vacker vår natur är.
  Vacker bild av kyrkan.
  Ha en bra dag.
  Kram!

  Gillad av 1 person

  1. Absolut är det så … vi åker oftast de mindre vägarna och njuter av att hinna se och uppleva.
   Tack Wiolettan!
   Ha det gott!
   Kram

   Gilla

 4. Ett pampig ställe det där. Jag ser det bara från cykeln. Idag är det för tråkigt väder…… men med lite värme på det här så borde det explodera i svampskogen =)
  Ha det gott!

  Gillad av 1 person

 5. Du är väldigt bra på att fotografera och de bilder du presenterar i svartvitt är svårt att tänka sig i färg. Du fångar ljuset så fint.
  Kram

  Gillad av 1 person

 6. Vet inte varför men jag tycker att kyrkor ofta gör sig bäst i svartvit. Å den här är inget undantag.
  Sedan vill jag faktiskt ge dig en komplimang för din nya snygga layout med info i rutan längst ner. Riktigt proffsigt och skitsnyggt!

  Gillad av 1 person

  1. Kul! Namnet är Stjärnorp – inte Stjärntorp, det är en annan plats 🙂 Ravinen är absolut värd ett besök.

   Gilla

Kommentarer är stängda.