Oväntat besök …

Det sitter en vacker fjäril ute på trappan, ropade Lasse – och jag greppade kameran och gick ut. Nästan säker på att den skulle hinna flyga iväg innan jag hann med, som vanligt …

En sälgskimmerfjäril, Apatura iris

… men den satt kvar. En inte alltför vanlig art hos oss och det var första gången jag såg denna stora vackra fjäril, som jag nu även ska rapportera till Artportalen.

HÄR kan du läsa mer om den.

58 reaktioner på ”Oväntat besök …

 1. Oh! Häromdagen när jag satt och artbestämde fjärilar så såg jag en bild på den och tänkte att den skulle jag vilja få syn på och fota. Vilken lycka att hitta den vackra varelsen väntade och att den höll sig på mattan! Jättefina bilder, kul att den försökte få något ut av den brokiga mattan, himla lång sugsnabel. Grattis!

  Gillad av 1 person

 2. Vad roligt att den landade just hos er. Väldigt fina bilder och med alla detaljer. Här var det både skicklighet och kanske lite tur som spelade in. Väldigt intressant att läsa mer om den och ovanlig är den ju förvisso. Kul att Lasse upptäckte den.
  Jag hade inte ens hört namnet så det var helt nytt för mig. Å andra sidan är det mycket inom växt och djurriket som är nytt för mig.
  Kram!

  Gillad av 1 person

 3. Så vacker och ovanlig täckning måste jag säga fjärilar brukar ju ha ett symmetriskt mönster. Cool och helt ny för mig. jag blev glad över en trollslända som passerade mig då jag höll på ute i trädgården. Ha en bra kväll!

  Gilla

 4. Ja, jättefin och vad roligt att den hälsade på hos er. Spännande med olika färg på vingarna. Du fick verkligen jättefina bilder på den och den poserade snällt och visade upp sig och sin lååånga tunga 😀 Men så mycket drickbart fanns det nog inte i trasmattan 😉
  Kram

  Gillad av 1 person

 5. Helt otroliga bilder! Så vacker den är och vilken tur att Lasse har ögonen med sig och vet vad hans fru gillar;-) Sedan gillar jag din färgglada matta som också är helt i min smak.
  Nu vet jag också vad Artportalen är för nåt, tack:-)

  Gillad av 1 person

  1. Tack BP … ja tänk vilken tur att Lasse såg den och ropade 😁
   Så bra att du vet vad Artportalen är – där finns mycket spännande 🙂

   Gilla

 6. Bra gjort av Lasse att uppmärksamma den vackra fjärilen som känns hyfsat sällsynt… och bra av Dig att så snabbt få fatt i kameran å fota underverket. Time work i bästa klass.
  kram

  Gillad av 1 person

 7. Wow vilka bilder du fick! Det är första gången jag ser tungan på en fjäril! Inte dåligt att lyckas med alla vinklar du fick med där! Grattis måste man säga till det!

  Gillad av 1 person

 8. Vilka bilder👍🏼så fin den är. Tänk att du hann.
  Vilken gåva denna dagen blev. Med en gullunge på bröstet i minst en timme, sen jättekramar av storebröderna innan hemfärd. Slutligen landade vi i husvagnen 🤗

  Gillad av 1 person

 9. Ibland ska man ha tur! Vilken skönhet du fångade….men den ville kanske visa upp sig och sina vackra vingar, en imponerande bildsvit, Anki ❤

  Gillad av 1 person

Kommentarer inaktiverade.