En regnig dag …

… och inte mig emot, för det är fortfarande välbehövligt!

Tanken för dagen var att städa … men nej, det fick vara – ingen inspiration alls.

Gjorde istället just ingenting – gick ett varv med kameran mellan regnskurarna … och plockade in lite färska blommor till vaserna.

Träffade en bärfis i kungsljusen idag …

Hårig bärfis – som inte alls var så sugen på att vara med i bloggen.

Alldeles för lite regn ännu, men snart är det kanske tillräckligt för att hitta lite svamp – åh vad jag längtar!

Den enda ”svamp” jag hittat i sommar är inte ens en svamp!

Trollsmör, en s.k. slemsvamp, som är mer släkt med amöbor än med svampar 🙂

58 reaktioner på ”En regnig dag …

 1. Härliga bilder med regdroppar
  Praktlysingen gillar att rymma men den är fin.
  Gillar regndroppen och allt som finns i den. Vi har fått massor med regn och haft varmt förra veckan så det skall finnas kantareller. Har inte varit och kollat.
  Ha en fortsatt regnig helg
  🌧🌧🌧

  Gillad av 1 person

  1. Tack så mycket! Vi fick lite mer regn under dagen igår, sammanlagt 14 mm 🙂 Snart dags att titta efter kantareller och annat som kan dyka upp – tyvärr är alla mina gamla svampställen borta …
   Ha en bra dag!
   Kramar till er!

   Gilla

 2. Några störtskurar har det blivit i eftermiddag. Jag var ute vid lunch och grävde och det är torrt så att det dammar, då man gräver bort gräsmatta och utökar landet .

  Gillad av 1 person

 3. Den där regndroppen är ju fantastisk! Ja, de andra bilderna skämmer inte för sig de heller, men den är otroligt vacker.
  Här fick vi inget mera regn i dag utan vi fick nöja oss med 2 mm. Sedan har det fortsatt att blåsa, men solen har varit framme och värmt oss lite i alla fall.
  Ha en fin kväll!
  Kram, Ingrid

  Gillad av 1 person

 4. Skönt med regn! Här regnar det också men tyvärr långt ifrån nog! Du har tur som kan gå ut i trädgården och fota blommor i regnet! Här kan jag inte sätta min fot på baksidan utan att riskera att halka på sniglar!!!! Hela baksidan är svart av dem, så äckligt! Tror jag har klippt minst 500 bara nu på eftermiddagen och det är snart lika många där igen. Jag har inget emot sniglar i sig, men i dessa mängder och när de ger sig på allt man har i trädgården så är det inte roligt alls!
  Önskar dig en fin helg i regnet!

  Gillad av 1 person

  1. Fy så tråkigt med alla sniglar hos dig! 500 låter verkligen som ur en skräckfilm! Är det mördarsniglar som invaderat?
   Hoppas helgen blir fortsatt bra, trots de där!

   Gillad av 1 person

   1. Ja de flesta är mördarsniglar! Som väl är så har jag inte planterat så mycket grönsaker i år eftersom jag håller på att byta ut gamla pallkragar och gör allt nytt till nästa sommar. Så jag hoppas att det blir mindre sniglar då!
    Ha en fin helg du med!

    Gillad av 1 person

 5. Men Anki!! Vilka suveräna bilder, regndroppen är ju bara helt fantastisk, likaså bärfisen! Det är inte svårt att bli avundsjuk på ditt fotoöga ❤ Kram!

  Gillad av 1 person

 6. Så vackra bilder! De flesta av blommorna var nya för mig. Men jag kom ihåg den vackra krolliljan från igår. Idag satsar jag på att minnas namn och utseende på praktlysing. Både bilden på vattendroppen och bärfisen är suveräna.
  Önskar dig en fin kväll.
  kram

  Gillad av 1 person

 7. Jag såg på nyheterna att kantarellerna är på gång. Han som plockade hade en stor korg som han lade pyttesmå kantareller i. Nästan grävde upp dem…
  Sådant kan jag irritera mig på, varför inte låta dem växa på sig lite, även om man då riskerar att någon annan hinner före.
  Vacker droppbild!

  Gillad av 1 person

 8. Har regnat här oxå, hela dagen. Kände att jag ändå måste UT, och visst är det rätt gott att gå i regn också. Fast…nu räcker det här. Dags för sol och värme igen…men… det dröjer tydligen.Fina bilder… förstås!

  Gillad av 1 person

  1. här behövs mer regn … vi fick sammanlagt 14 mm från fredag till igår kväll och bara ett par cm ner i jorden är det fortfarande snustorrt.
   Tack så mycket!
   Önskar dig en solig söndag, men såg på vädret att ni nog får mer regn … liksom vi.

   Gilla

 9. Vilka härliga bilder med rester av regn. Vackra blommor med droppar och så den fantastiska regndroppsbilden som är så full av speglade växter. Visst behövs det regn och det ser ut att komma lite då och då den närmaste tiden. Men sedan kan sommaren få komma tillbaka igen. FIna bilder även på bärfis och trollsmör.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Tack så mycket! Droppar är roliga! Lite mer regn, sen kommer svampen och då blir jag glad:) Hoppas förstås att det blir många fler solskensdagar också! 🙂
   Ha det gott!
   Kram

   Gillad av 1 person

 10. För städning behöver man verkligen ingen inspiration, så det var lika bra att du lät bli och fotade blommor. Så vackra dom är. Vilken makro-fotograf du är. Bärfisen är ju knivskarp och regndroppen är fantastiskt bra.
  Här har det regnat av och till hela dagen, och det ska bli mer regn imorgon. Vet att du blir riktigt glad då:-)

  Gillad av 1 person

  1. Att städa tillhör inte det jag helst vill göra – mycket roligare att fotografera 🙂
   Tack så mycket BP! Ja, jag hoppas på mer regn, men sen får solen gärna komma tillbaka!

   Gilla

 11. Tack för info om alla blommor!
  KantArellerna har visst kommit upp, en kollega som har sommarhus en bit härifrån hade hittat svamp idag! Lyckost!
  Ha det gott!

  Gillad av 1 person

  1. Roligt att du gillar mina blommor 🙂
   Blir det bara tillräckligt med regn, så blir det säkert svamp här också … längtar!
   Ha en fin söndag och jag hoppas ni får lite sol!
   Kram

   Gilla

 12. WOW! Vilka bilder – igen! Regndroppen är helt fantastiskt vacker 🙂
  Att ha en bara-vara-dag nu och då är inte fel. Fast om jag skulle invänta inspiration för att städa då skulle det aldrig bli städat. Det måste snarare krävas att det ska komma folk och hälsa på för att jag ska komma till skott. Fast badrummet tar jag på mer ”frivillig” basis betydligt oftare 😀

  Ha en fin söndag!

  Gillad av 1 person

 13. En hel djungel i din regndroppe – så vacker bild! Och detta med städning: jag vårstädade verandan i går, ja, vårstädade. Dammsugningen av springor och annat tog sån tid och ork att jag inte hade krafter över för att skura och tvätta. En annan dag. Regn har vi gott om hos oss, men solen tittar fram mellan varven. Skönt väder och vatten behövs, vi är lite oroliga för att vattnet ska sina i brunnen. Din bild på den håriga bärfisen på hårigt underlag är så läcker! Och den på rosenkronillen är ljuvlig!

  Gillad av 1 person

  1. Tack så mycket! Jag är lite nöjd själv med droppbilden – tycker den blev fin 🙂
   Ja, regnet behövs – vi har haft väldigt torrt, men nu börjar det se bättre ut 🙂 Vi har ju egen brunn, så lite oro finns alltid när det blir långvarig torka.
   Bärfisen fick jag jaga en stund – den ville inte vara med på bild alls 🙂

   Gilla

 14. Vilken fantastisk droppe! Bärfisen är också helt underbart fotat. Jättevackra bilder allihopa. Skulle så gärna ge dig hälften av allt vatten vi har fått de sista dagarna. Tror min hund vägrar snart att gå ut. Det bara vräker ner här.

  Gillad av 1 person

  1. Tack så jättemycket!
   Jag har förstått att ni fått mycket mer regn på din sida av landet – och skulle med glädje ta emot lite till 🙂

   Gillad av 1 person

  1. Regnet var verkligen välkommet – och jag blir inte ledsen för lite till 🙂
   Ja, nu blommar det verkligen!
   Tack!
   Kram

   Gilla

 15. En bekant var ute o kikade i svampskogen, hittade små knappnålsstora gulisar, trodde de behövde en vecka till. Den första fina blomman du visar tror jag inte jag sett tidigare. Vi har nästan stormvindar här nu ikväll efter ett evigt regnande. Men alla väder måste finnas, hur skulle det annars se ut..

  Gillad av 1 person

  1. Jag väntar ett par dagar till, sen ska jag ut och kolla lit. Tyvärr är alla mina gamla svampställen borta, men jag vill hitta nya 🙂
   Jädrans blåsigt här också … men det är i alla fall bättre än ökenhetta! 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

   1. Jag försökte också hålla mig undan, hihi 🙂 …men dom liksom ropade på mig hela tiden 😀 Just nu är det lite storstädning på gång inför semestern, skönt att slippa sådant när man är ledig. Ha en trevlig kväll!

    Gillad av 1 person

 16. ”Praktlysing på rymmen”, haha så sant! 😀 Det har jag hittat här hemma också….
  Och brunörten är ju populär bland våra pollinerare, så den får väl stå även hos dig och även om den är ett ogräs? 😉

  Gillad av 1 person

  1. Såklart brunörten får vara kvar – inte vackert när de vissnar, men jag har inte hjärta att ta maten ur mun på våra pollinerande vänner! 🙂

   Gilla

Kommentarer inaktiverade.