52 reaktioner till “Nässlorna blommar …

 1. Blommande nässlor har jag aldrig sett men dp
  Om är fina. Flugan är häftig och fin färg har den. Idag är det varmt ca 25 gr i skuggan och nästan vindstilla. Njuter på altanen och lyssnar på dammens porlande.
  Kramar från oss

  Gillad av 1 person

 2. Aldrig sett blommande nässlor… men jag såg häromdan att nu växer nässlorna så det knakar 😉 på en av våra stigar ner mot älven har det nästan blivit igen vuxit av brännässla.
  Närgången, inte fotar Du väl med mobilen? Häftigt att Du fick med det lilla krypet 🙂
  kram

  Gillad av 1 person

  1. Tror nog nässlorna blommar hos dig också, men kanske inte än …
   Nix… inte mobilen, utan min vanliga 🙂
   Kram

   Gilla

 3. Oj, den flugan måste vara nära på mikroskopisk, sååå liten och så jättefint fångat med kameran. Fina bilder på de blommande nässlorna, tror inte vi har den sorten här på Malta. De flesta jag sett som blommar är lila.
  Ha en fin fortsatt söndag!

  Gillad av 1 person

  1. Du får titta närmare i toppen på nässlorna🙂
   Tror det är en slags bananfluga … de har den ljusa färgen.

   Gilla

   1. Då är det ju en, som kommit på avvägar, de ska ju vara där Bananer växer. När det gäller Nässelblommor får jag väl knalla ut, och kolla, för jag har Nässlor på tomten, men bara sett deras knoppar tidigare, aldrig utslagna.
    Svante

    Gillad av 1 person

   2. Mina växer i en kompost, som ligger på skuggig plats, så det dröjer nog innan de slår ut hos mig.
    Svante

    Gillad av 1 person

 4. Så fina blommor. Måste leta upp en nässlaoch kolla. Kanske blir det som med hasselblommen… Gick inte alls. Men ge upp, det ska man inte! Tack för dina utsökta bilder. En sån liten insekt… sådana lägger man sällan märke till.

  Gillad av 1 person

  1. Fina är de, men väldigt små. Hos mig blommar ännu bara nässlorna som står i söderläge, så kolla om du har en lite skyddad plats.
   Flugan var verkligen en miniatyrfluga 🙂

   Gilla

 5. Blommorna ser ut som små iskristaller. Läckert! Å den där orangea insekten var suveränt fotad. Å jag som trodde att bananflugor är svarta. Det första jag tänkte på när jag såg insekten var faktiskt en embryo. Ja, jag vet att jag har konstig fantasi;-)

  Gillad av 1 person

 6. Allt blir så läckert i förstoring, såg idag en insekt som hette något på varg… o som såg ut som en liten fjäril med pälsklätt ansikte! Så läckra nässelblommor!

  Gilla

  1. Jag törs nog inte påstå att precis varje nässla blommar, men jag tror de allra flesta gör det. bäst är en solig varm plats. Titta i toppen på nässlorna så sitter det som en samling som inte är blad – det är de pyttesmå blommorna! Man måste nästan ha en lupp med sig, eller en kamera där du kan zooma in dem. De har precis börjat blomma här – och som sagt bara där det är soligt och varmt. 🙂

   Gillad av 1 person

   1. Det är väl typ bara svampar som inte blommar. Till och vi människor blommar upp!

    Fast nu måste jag ju tänka efter …. ormbunkar blommar väl inte heller? Nä, det gör de inte. De bara bildar sporer. Och utlöpare.

    Gillad av 1 person

 7. Ja, dags för mina ett av mina utbrott ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ då jag ser en eller flera fina bilder; full pottvackerttjusigtläckertsmäckertunderbartfantastiskt!

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.