Glad måndag …

… önskar jag dig som tittar in!

En riktigt glad måndag är det förstås därför att Lasse fick komma hem från sjukhuset igår.

En annan sak som gläder mig mycket är att det har flyttat hit en igelkott! Den första jag någonsin sett här sedan vi flyttade hit för 21 år sedan!

 Jag testade att fresta den med lite kattmat, men det var inget som föll i smaken, utan passerades utan att smakas.

Jag såg den tidigt på fredagsmorgonen … och sedan sent igår kväll och nu hoppas vi förstås den stannar här. Här är minimalt med biltrafik, här finns både lövhögar och rishögar i skogskanten och bakom växthuset … det måste vara en bra livsmiljö för en igelkottsfamilj.

Igelkotten är för övrigt Gotlands landskapsdjur.

Inspiratör till detta trevliga tema är bloggvännen Carita – ett tema för att sprida lite måndagsglädje – och alla som vill kan vara med!

 

49 reaktioner till “Glad måndag …

 1. Härligt att Lasse fick komma hem 😁 Jag vill oxå ha en igelkott här, men eftersom vi har katter och hund har jag inte sett till någon.
  Ha en riktigt bra måndag 💖 / kram Pia

  Gillad av 1 person

  1. Ja, nu känns det bra igen 🙂 Vi har katt och uppe vid gården finn tre hundar, så jag hoppas den inte blir bortskrämd. Där vi bodde förut, i ett villasamhälle fanns massor med både hundar och katter … och igelkottar 🙂
   Ha det gott!
   Kram ♥

   Gilla

 2. Den har nog kommit för att stanna. Mysigt med igelkottar. Brukar också ha en men än har jag varken sett den eller spår efter den. Skönt att Lasse är hemma. Idag var det skönt cykelväder in till jobbet =) Ha en fin måndag!

  Gillad av 1 person

  1. Det var den första jag sett här och då blev jag såå glad 🙂 Tror det räcker att jag tar hand om Lasse – igelkotten såg ut att klara sig på egen hand 🙂

   Gilla

 3. Så härligt att Lasse har fått komma hem och att ni har en igelkott på besök.
  För några år sedan hade vi många i trädgården så jag misstänkte att de hade ett bo under lekstugan. I år har vi dock inte sett några.

  Kram och glad måndag till dig!

  Gillad av 1 person

  1. Ja, det är skönt att han är hemma igen 🙂
   Jättekul om det flyttar in en igelkott här i vår trädgård 🙂
   Kram

   Gilla

 4. Jag har också försökt fjäska för igelkottar med kattmat, utan resultat. I somras hade jag till och med en igelkott i vardagsrummet och på eftersommaren var det två stycken som parade sig ute på min gräsmatta. Det var en långdragen procedur och de höll på och snurrade runt varandra i över en timme. Just nu tror jag att det finns någon eller några i närheten, för på min terrass kan man se spåren av dem, små svarta korvar.
  Ha en glad måndag!
  Kram, Ingrid

  Gillad av 1 person

   1. När vi hade Igelkottar älskade de råa ägg och räkor.
    När Åsa hade hund var vi hundvakt när hon jobbade och Sekheta hon var alldeles tokig på igelkottarna. Vi hade jämt göra att hålla henne och när hon låg i långkoppel och nådde dem försökte hon bita i dem fast de rullade ihop sig. Vi fick plocka taggar från ett blodigt ansikte. Tokiga hund.

    Gillad av 1 person

  1. Mask får den nog ta reda på själv, men jag fick tips om rått ägg 🙂
   Ja, det är skönt att ha gubben hemma igen 🙂

   Gilla

 5. Glad måndag, förstår jag 😀 Det bästa är ju att du fått hem Lasse! Igelkott, ja det är inte ofta man ser numera. Jag vet en bloggare som matar sina igelkottar. Vet inte med vad, men kan tänka mig kokt potatis. Läste nånstans om kokt ägg också. Frukt och grönt.
  Kram!

  Gillad av 1 person

  1. Ja, det känns som en bra måndag – bara bilen startar … den var alldeles död när jag skulle åka till apoteket!
   Har fått tips om att igelkottar gillar råa ägg – ska testa det i kväll 🙂
   Kram

   Gilla

 6. Åh grattis! Både till att Lasse fått komma hem men nästan mest för igelkotten…. 🙂 Var rädd om den! Låter som om den får en finfin livsmiljö hos er!

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Ja, här borde det vara perfekt – en ostädad trädgård med bra övervintringsplatser, boplatser och både daggmaskar och sniglar i marken 🙂

   Gilla

 7. Förstår att du är glad när Lasse är hemma.
  Vi har flera igelkottar som brukar gå omkring och de senaste åren har dom haft ungar. Vatten brukar vi sätta ut men ingen mat.
  Så 2 som bråkade och den tredje tittade på så jag hoppas på småkottar senare.
  Kramar från oss

  Gillad av 1 person

 8. Ja, en extra glad måndag med maken hemma och så en igelkott på besök! ❤ Ja, hos dig verkar det finnas de bästa förutsättningarna för en igelkottsfamilj! För några år sedan hade vi ett par hos oss, som hade sitt bo i vår häck! Men några ungar såg vi inte!
  Kram Nilla

  Gillad av 1 person

 9. Vilken glad måndag! Hoppas att ingen har en robotgräsklippare i närheten som skadar eller dödar igelkottar. En granne här var ledsen för att ”hans” igelkott inte syntes till. Två dagar senare såg jag den ändå och knackade så besatt på dörren att grannen trodde det har hänt nånting, ha….ha… Men han blev väldigt glad.
  Trevlig måndag kväll med Lasse och igelkotten. Hoppas den gillar ägg.

  Gillad av 1 person

  1. Visst var det en bra måndag! Inga robotklippare inom fyra km!
   Så bra att din grannes igelkott dök upp! 🙂
   Ska prova med ägg – men vem som äter upp det i natt är nog oklart – igelkotten eller Sixten – eller grannens katter 🙂

   Gillad av 1 person

 10. Det allra bästa var säkert att Lasse kom hem men igelkotten kommer säkert inte långt efter 😀 Hoppas att den stannar och kanske får ungar också. Sedan gäller det att även en viss kattherre gillar igelkottar…på rätt sätt.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Ja, det känns bra att ha Lasse hemma igen och jag blev såå glad över igelkotten. Haha … ja, vad Sixten tycker, det undrar jag också. 🙂
   Kram

   Gilla

 11. Vi hade igelkottar boende både härhemna och under vår gamla stuga i Halmstad, förr i tiden. Är mer än tio år sedan. Önskar mig en igelkottfamilj i närheten igen. Känns då hemtrevligt.

  Gillad av 1 person

 12. Jag smälter! Älskar igelkottar och vi hade några i trädgården när jag var liten. Mamma matade dom med bland annat sockerkaka(!) och jordgubbar. Å nej, de dog inte av maten utan stortrivdes.
  Nu får du bara komma på ett roligt namn för kottarna:-)
  Klart att det är allra bäst att Lasse är hemma igen. Gissar att han njöt av värmen och solen idag:-)

  Gillad av 1 person

  1. Visst är de underbara! ”Kotte” kallar vi den helt enkelt! 🙂 Ja, det känns bra att Lasse är hemma igen, men ingen sol när vi kom hem, utan tvärtom – en riktig regnskur 🙂

   Gilla

 13. Vilken glad måndag! Jätteroligt att Lasse är hemma förstås och roligt även med en igelkott som verkar ha flyttat in. När vi bodde i villan i Upplands Väsby hade vi tur med igelkottarna och det brukade även komma små ungar. Fina minnen.
  Kram och trevlig kväll

  Gillad av 1 person

 14. Ooh, jag tror igelkotten bara bor hos lyckliga människor! Det sägs ju att lyckan bor där svalan har bo, känner att det stämmer minst lika bra på kotten! Och så länge ni fått vänta på att han skulle hitta till er! När vi bodde i Blötberget fanns det mycket igelkottar, de kilade ibland in under husen, ibland såg man dem i skogsbrynet,. Det känns lite som en ynnest att få se dem, o så tror jag ni också känner. Vad har ni döpt den lilla gynnaren till?
  Kram

  Gillad av 1 person

 15. Låter som en härlig måndag, skönt att Lasse är hemma igen, och trevligt med igelkotten som flyttat in 🙂 Det är inte så ofta jag ser igelkottar, dom är så söta!

  Gilla

Kommentarsfältet är stängt.