En bra söndag …

… för idag får jag hämta Lasse!

En härlig förmiddag med sol  och äppelträdet blommar fint.

Ingrid-Marie

Jag har omskolat mina solrosor, gett doftpelargonerna större krukor … och lite annat pyssel …

T.v. de två solrosorna som är med i höjdtävlingen … resten är andra solrosor, bl.a röda …

Utanför växthuset …

Utburna för avhärdning … en del av en salig blandning 🙂

Det ser bra ut i pallkragarna …

Lök, sallad, lite blommor – morötter, dill och rädisor  – och längst bort jordgubbar.

Ett riktigt oväder drog förbi Östergötland igår – men vi klarade oss bra … åskvädret drog förbi vid sidan om, vi slapp hagelskurarna och regnmätaren visade 18 mm … känns helt OK!

Välkommen och välbehövlig nederbörd!

Som sagt – en bra dag idag – och snart ska jag hämta Lasse!

Återkommer med skyltar framåt kvällen! 🙂

Ha en fin söndag!

 

48 reaktioner på ”En bra söndag …

 1. Vilken lyckosöndag!! Och så himla fint du har fixat med dina växter ❤ Ordning och reda, det gillas! 🙂
  Ha det nu så gott med Lasse och njut av söndagen ❤

  Gillad av 1 person

 2. Ååå vilken trevlig läsning! Jo vi hörde åskan och nu är himlen öppen igen…..men som sagt det behövs. Ser väldigt fint ut i dina pallkragar. Ha en bra söndag!

  Gillad av 1 person

 3. Så glad jag blir att Lasse är på väg hem.
  Du har fått regn som var behövligt och dina växter mår bra. Egen odlat smakar bättre och att se det växa ger glädje.
  Sköt om er
  Kramar från oss

  Gillad av 1 person

 4. Du kunde inte gett bättre nyheter! Härligt att höra! Och så flitig du är i trädgårdsodlingarna. Vi har regn och 10 grader idag, vaknade av en jobbig hjärtklappning, tordes inte dricka min vanliga ranson morgonkaffe. Men nu har det lugnat sig, skönt. Regnet ska upphöra i eftermiddag, o det behövs ju! Stor kram till er

  Gillad av 1 person

 5. Så gott med en bra söndag! Hoppas Lasse slipper i från dina krämpor ett tag. Så långt det kommit i dina pallkragar. Du har säkert glas/plast över. Det borde vi ha också. Mina stackars solrosor får komma ut direkt från liten kruka. Men än är de inte tillräckligt stora. Har inte vuxit till sig så bra inne i växthuset heller. Har varit för kallt. Kram!

  Gillad av 1 person

  1. Ja, nu känns det bra igen!
   Jag har inte haft glas eller plast, men fiberväv …
   Jag brukar egentligen inte odla solrosor, så jag vet inte vilket sätt som är bäst 🙂
   Ha en fin söndagskväll!
   Kram

   Gilla

 6. Jag förstår att ”din Lasse” har åter drabbats av rosfeber, men glädjande nog får komma hem idag! Ja, det beskedet påverkade ju dig ju verkligen positivt! Du har hunnit med en hel del! 🙂 Igår hade vi ett mindre åskväder, det mesta av regn och hagel föll inne i Gbg! Idag har det regnat till och från. Bra! Imorgon kommer solen igen…
  Kramar Nilla

  Gillad av 1 person

 7. Vad roligt att du får hämta Lasse. En extra bra dag! Roligt också att se all gröda som du har på gång. Mycket att pyssla om och kanske har allt pyssel med växterna kunnat skingra dina tankar en aning- Så fina bilder. Extra roligt att solrosorna är på g inför tävlingen.
  kram

  Gillad av 1 person

 8. Åh, vad skönt att du får hem honom idag. Nu måste vi hoppas att han slipper fler omgångar av samma sjukdom och kan stanna hemma hos dig hela tiden. Du har i alla fall inte varit sysslolös under tiden han har varit inlagd. Det växer så fint och äppelträdets blommor är så vackra och har dessutom små regndroppar som smycken 😀 Skönt att ni slapp det värsta ovädret. Lagom med regn är det bästa.
  Kram

  Gillad av 1 person

 9. Nu när jag kommenterar har du säkert redan hämtat Lasse. Så skönt för honom OCH för dig. Nu håller jag bara tummarna att det dröjer ett tag till nästa rosfeberanfall, eller hur man ska säga.
  Det växer så det knakar hos dig. Är speciellt impad över innehållet i pallkragarna. Det var ju bara för några dagar sedan du invigde dom. Imponerande! Antar att regnet har hjälpt till en aning. Vi hade vara lite regn igår kväll, inga andra ”konstigheter”.
  Njut nu av kvällen med Lasse!!!

  Gillad av 1 person

  1. Ja, nu är han hemma igen, vilket känns väldigt bra! 🙂 Det är roligt att det växer … och snart kan jag kanske skörda något 🙂

   Gilla

 10. Då är han ju hemma nu! Jag älskar goda nyheter 😀
  Ser riktigt bra ut i dina krukor, pallkragar och växthus. Ovädret drog förbi här också och idag har det regnat hela dagen.

  Gillad av 1 person

Kommentarer inaktiverade.