Glad Måndag …

… önskar jag med bilder på mor och dotter i grannens hage. Det fina stofölet föddes igår morse och bilderna är från igår e.m.

Inspiratör till detta trevliga tema är bloggvännen Carita – ett tema för att sprida lite måndagsglädje – och alla som vill kan vara med!

52 reaktioner till “Glad Måndag …

 1. Meen åååå vilken sötchock =)
  Fantastiskt att kunna gå och stå efter så kort tid.
  Nu har du något fint att titta på varje dag du passerar hagen och följa utvecklingen.
  Ha en toppen måndag!

  Gillad av 1 person

 2. Men vilken sötnos! Dom är så härliga att titta på när dom står på sina vingliga ben. Fast dom är attans snabba att komma upp på dom i alla fall 🙂

  Ha en glad start på veckan!

  Gillad av 1 person

 3. Men vilken sötnos och alldeles nykommen till den stora världen. Helt fantastiskt att de så fort kan traska runt på sina smala sköra ben.
  Glad måndag Anki!

  Gillad av 1 person

 4. Tack för dessa fina bilder! Och tänk så fantastiskt att ett föl kan vara på benen redan inom en timma efter själva födseln. (Om det är piggt)
  Kram

  Gillad av 1 person

 5. Så fina bilder ❤
  Tänk att så stora djur som hästar ändå är bara liksom är färdig att springa omkring direkt efter de är födda… sedan har vi då t ex smådjur som kaninungar som är beroende av mamman ett längre tag.
  kram

  Gillad av 1 person

 6. Vilken liten sötnos 😀 Vad händer med alla föl? När jag var hos dig fanns det ett annat lika sött föl i hagen. Får de vara kvar eller säljs de efter ett tag?
  Kram

  Gilla

  1. Visst är hon fin!
   Nu är de inte några stora uppfödare som tar fram massor av föl, men alla föl kan förstås inte vara kvar för alltid … en del blir sålda som unghästar efter ett år och några blir kvar lite längre och någon enstaka blir kvar som blivande tävlingshästar och till framtida avel.
   Kram

   Gillad av 1 person

 7. Så himla sött! Tänk om bebisar skulle kunna lära sig gå bara några timmar efter födseln. Kul att du dokumenterade! Gissar att du följer stofölets utveckling och självklart tar reda på vad det heter;-)

  Gillad av 1 person

 8. Åh, så mysigt. Nu har du något vackert att vila ögonen på under hela sommaren. Speciellt som fölet kommer att bli finare och finare under de närmaste månaderna. Glad måndagskväll!

  Gillad av 1 person

 9. Mitt absoluta favoritprogram på teve numera är Veterinären på landet som går på sjuan på måndagar. Så många fina födslar och djurbebisar man får följa där, i sann Herriott anda. Och vilket fint par du visar upp, jag skulle nog stå där vid staketet o hänga mest varje dag! Kram

  Gillad av 1 person

 10. Underbart med bilder på en stolt mor med nyfött barn! Den första där hon nosar på sitt föl är extra fin. Jag måste kolla upp hur det set ut hos grannbonden, om de har fått något i djurväg förutom den nya dottern som var en glad överraskning.

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.