En kylig lördag …

… fick bli städdag till att börja med, men när solen kom fram gick jag ändå ut … planterade sättlök, sådde morötter, dill, sallad, rädisor och lite blandade sommarblommor … och gick ett varv med kameran.

Gökärt och maskros har också börjat blomma … ogräs, javisst, men fina ändå.

I övrigt har jag tagit det lugnt … och hoppas morgondagen blir en aktivare dag 🙂

52 reaktioner till “En kylig lördag …

 1. Så mysig din dag har verkat vara trots kyla. Sådd och fina foton av vackra vårblommor. Maskros tycker jag är så otroligt vacker. Stora ängar fulla av (ogräset) är så vackert. Då är det vår 🙂 Dina fina tulpaner gillar jag också. Så vacker den rosa är!

  Gillad av 1 person

  1. Jodå, det var en bra dag … lite lugnare än jag tänkt, men det var för att det var så kallt 🙂
   Instämmer angående maskrosor – såå vackra! Visst är den fin den rosa tulpanen – jag hade tre knoppar, varav två blev någons måltid, bara en som fick blomma … suck!

   Gillad av 1 person

  1. Visst är det en fin tulpan … en favorit – tyvärr även hos rådjur och hjort 🙂
   jag hade planerat att göra mer, men det var inget skönt ute, så det fick anstå 🙂
   Ha en fin söndag!
   Kram

   Gilla

 2. Du har inte tagit det lungt alls om du varit ute och fixat i rabatterna! Så fina färger och blommor, tack för de fina bilderna!
  Å lite trist att värmen försvann.
  Ha det gott!

  Gillad av 1 person

 3. Vad är det för fel på att ta det lugnt?! Inget alls! Ändå har du hunnit med en hel del. Har märkt att det är bråda tider med att så plantor just nu, åtminstone söder om Stockholm. Å som jag sagt så många gånger så tycker jag faktiskt att maskrosor har ett oförskämt dåligt rykte. De är fina! Ingen opponerar sig mot tussilagon som i mina ögon som asfaltbonde ser exakt likadana ut.

  Gillad av 1 person

  1. Du har rätt BP – inget fel att ta det lugnt ibland och jag håller med … maskrosorna tillhör mina favoriter … så vackra!

   Gilla

 4. Jag tycker nog du haft en aktiv dag. Men allt är ju relativt förstås. Har penséer på balkongen i gult, vitt och violett/blått som jag köpte till påsk. Och de kan jag njuta av. Tackar för vackra blombilder och de piggar verkligen upp.
  Kram och trevlig kväll.

  Gillad av 1 person

 5. Härliga blomster och jag gillar gökärten väldigt mycket. De brukar jag alltid plocka in små buketter av när de är som finast i början.

  Gillad av 1 person

  1. Det finns många fina växter att vila ögonen på nu … gökärten är inte bara vacker, den är god också 🙂

   Gilla

 6. Tulpanen! Wow, en bild jag kunde dö för.
  Kyligt har vi också haft det idag, så jag har hållit mig på läsidan . Men våren är fin, det är den, trots vinterkläderna.
  Trevlig helg Anki!

  Gillad av 1 person

  1. Visst är den läcker! Det tyckte den eller de som smaskat i sig de andra två innan de hann slå ut. Visst är våren underbar!
   Ha en fin söndag Karin!

   Gillad av 1 person

 7. Jag tycker att det låter som du varit aktiv så det räcker i dag också. Flocktulpaner hade jag gott om på Stenstugu, men nu ser det ut som om de försvunnit.
  Ha en skön fortsättning på helgen!
  Kram, Ingrid

  Gillad av 1 person

 8. Hej, vi hade fem grader i förmiddags, frös om fingrarna så jag hoppas ni hade något varmare ändå! Gökärt plockar jag gärna, antingen stoppar jag direkt i munnen eller så tar jag hem och dekorerar salladen. Vilken otroligt vacker tulpan! Kram

  Gillad av 1 person

  1. Jag gör som du med gökärten … smakar bra! 🙂
   Nu på morgonen, kl. 05:45 står termometern på +6,5 – det är molnigt … och jag hoppas på regn!
   Visst är det en vacker tulpan … tyvärr har någon ätit upp två likadana innan de slog ut …
   Ha en bra dag!
   Kram

   Gillad av 1 person

 9. Godmorgon!
  Underbar blomsterprakt 🤗
  Jag har odlat lite också, men vågar inte sätta ut det än då nätterna hör fortfarande kan vara iskalla och till och med minusgrader.
  Ha en fin söndag och hoppas solen lyser!
  Kram

  Gillad av 2 personer

 10. Vilka fina blomster! En maskrosäng är väldigt fin, så länge den är gul… När dom är överblommade ser det bara trist ut. Jag slogs även mot maskrosorna i 21 år, men precis som kirskålen så vann dom 😉

  Ha en skön söndag!

  Gillad av 1 person

  1. Maskrosor och andra fagra blomster är trevligt, men inte alltid så kul om det blir för mycket 🙂
   Ha en fin fortsättning på dagen!

   Gilla

 11. Nog tycker jag att det verkar som du varit tillräckligt aktiv!! Och fantastiska blomsterbilder bjuder du på, du är så duktig med kameran ❤
  Hoppas du får en fin söndag, Anki ❤

  Gillad av 1 person

 12. Wow, vilken underbar bild på favorittulpanen. Ja, de andra blommorna är också fina så klart men tulpanen är allra vackrast 🙂 Härligt att du kan gå ut i trädgården och ha allt detta omkring dig.
  Kram

  Gillad av 1 person

 13. Härligt, härligt, härligt när man har så mycket vackert att titta på. Väldigt vackra foton och färger!
  Jag tog det helt lugnt igår men idag tog jag fram snabeldraken och putsade senare två fönster. Jag är nöjd utom att det ska regna imorgon. Typiskt 😀
  Ha en trevlig kväll!

  Gillad av 1 person

 14. Vilken blomsterprakt du har redan nu. 🙂 Härligt!
  Här vågar jag inte plantera än – imorse hade vi markfrost och 3 minusgrader. 😮 Gökärten har inte kommit upp än men jag väntar med spänning. Och gläds åt alla vitsippor som blir fler för varje år.

  Gillad av 1 person

  1. En härlig tid nu. 🙂 Jag vågar inte heller plantera något, bara så lite frön … frostnätter även här …

   Gilla

 15. Många fina växter i blom hos dig och fina bilder på dem! Jag väntar på vårkragen hos mig på torpet, förra våren syntes den inte till och jag hoppas så att jag hinner se den i år, vet inte när vi är tillbaka där. Underbar tulpanbild den första!

  Gillad av 1 person

  1. Det är en härlig tid just nu med alla olika blommor. Vårkragen blommade dåligt hos mig förra året, men i år blommar den fint, så hoppas du hinner njuta av dina också i år.
   Tack så mycket!

   Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.