Stadsbesök …

… passade jag på att göra i tisdags, när jag lämnat Charlies födelsedagspresenter. Här kommer lite blandade bilder från promenadrundan.

Jag parkerade på Slottsgatan, mellan Stadsteatern och Olof Palmes plats – och där kan man beskåda konstverket Prisma …

Gick först mot Centralstationen för att ta en bild … vände sen och gick mot centrum …

Tog sedan gatan upp till Tyska torget, som jag sneddade över till Drottninggatan, som kantas av många gamla fina stenhus …

… som t.ex. Skandinaviska banken, byggår 1907. Ritad av Carl Bergsten. (huset närmast)

Från Drottninggatan gick jag ner till Strömparken … och det här är laxtrappan där fiskarna kan passera …

Följde sen vattnet och här är originalbilden till den svartvita som var med i onsdags.

Gamlebro med Louis de Geer Konsert & Kongress i bakgrunden.

På vägen tillbaka till bilen upptäckte jag den ganska nya lekparken Mjölnarparken … med några kända hus i miniformat.

Passerade sen ett hus som var under byggnad – ovanligt, men fint.

En stund senare var jag tillbaka vid bilen på Slottsgatan …

Matteus kyrka längst bort …

Det blev många bilder, som kunnat vara många fler, men då hade ett redan långt inlägg blivit ännu längre.

48 reaktioner till “Stadsbesök …

 1. Undrar om du fick med huset där ”grannpojken bor. Fick jobb på Riksteatern och sambon jobbar på Norrköpings stadsteater… Gick du förbi teaterbyggnaden?

  Gillad av 1 person

 2. Stort tack Anki för besöket i Norrköping. Så vackra bilder från denna fina stad. Norrköping är en stad jag tycker mycket om och hade förankringar i. Döttrarnas farmor och farfar kom hit som flyktingar från Estland och bodde så utanför stan men började sedan jobba på LM: Igenkänningsfaktorn är hög. Nu är båda avlidna sedan några år och för min del blir det just inga besök här. Så tacksam att du tar med mig hit. Har många fina minnen härifrån.
  Kram och trevlig kväll.

  Gillad av 1 person

  1. Kul att du gillade! Norrköping är en trevlig stad att promenera i – mycket är sig likt, men mycket är nytt även för mig 🙂
   Kram

   Gilla

 3. Fina bilder och snygg Prisma. Bilder från Strömmen (är det väl vattnet heter) när vi var där en gång och tittade på fåglar pratade Kent med några fågelskådare och han kallade vattnet för ån och de såg helt chockade ut. Strömmen menar du, sa de och rynkade pannan. Haha, sa jag. 😊 Det är vackert utmed strömmen i alla fall.

  Gillad av 1 person

 4. Hej, så fina bilder från en för mig okänd stad. Jag har legat vid Himmelstalund och tältat och jag har varit i Kolmården. Staden har jag förmodligen inte alls besökt…och det är en vacker stad har jag sett på framför allt Bias foton. Hon fotar massor men har varit borta från bloggvärlden ett bra tag men är tillbaka igen. biaweb.se heter hennes sida ifall du vill kika in. Husgaveln på det nästsista fotot blev min favorit! Helgkram från pörtet

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Ja, jag vet att ni är gamla bloggvänner … för många år sedan försökte jag att bli hennes bloggvän, men fick aldrig något gensvar …
   Kram

   Gillad av 1 person

 5. Stort tack för Norrköping! Det känns så väl igen fastän det också finns nytt som jag inte har sett tidigare. Börjar kännas som om ett besök dit snart borde göras men …coronan, den coronan.
  Trevlig helg Anki!

  Gillad av 1 person

 6. Tack för promenaden i Norrköping! Jag var där med min arbetskompis vid ett flertal tillfällen då vi gick på Statens skola för vuxna med även hemstudier. Jag tror att vi var här vid minst sju tillfällen, inklusive återträffen. Vi gick en arbetsledarutbildning, mycket intressant. Längesedan, det var 1984. Men vi övernattade och besåg oss i stan.
  God natt, kram!

  Gillad av 1 person

  1. Mycket är förändrat sen dess – då kunde du inte gå genom Industrilandskapet, som idag är öppet för alla och väldigt trevligt 🙂
   Kul att du var med på min promenad 🙂
   Kram

   Gilla

 7. Vilken härlig promenad i solskenet i fina Norrköping. Måste säga att man har lyckats väldigt bra i ”din” stad att kombinera gammalt med nytt, byggnader harmoniserar väl med varandra, vilket man inte kan säga för nybyggnationer i andra städer, bland annat i Stockholm.
  Den nya lekparken är en absolut höjdare. Så otroligt fint och roligt. Stort eloge till Norrköpings stadsarkitekter där:-)

  Gillad av 1 person

 8. Åh så många fina byggnader! Jag blir så avundsjuk på stationsbyggnaden. Det verkar som om alla städer utom vi har en vacker sådan! Du skulle inte tro mig om du fick se den i Karlshamn! Vi hade en fin för lääääängesedan, men den vi har nu är en skamfläck för stan!
  Lekparken är ju riktigt häftig med dessa byggnader i miniformat! Verkligen en kul och blickfångande idé!
  Och den nya byggnaden i slutet är för en gångs skull riktigt snygg för att vara ny! De kan när de vill !
  Tack för alla dessa fina bilder och ha en fin helg!

  Gillad av 1 person

  1. Det revs enormt mycket här på 60-talet, men lyckligtvis blev åtminstone en del kvar. Visst är det ovanligt fint det nybyggda huset … liksom lekparken 🙂
   Tack! Kul att du gillade 🙂
   Ha en fin helg!

   Gillad av 1 person

 9. Fantastiskt vackra bilder Anki!!! När jag såg Vicke Lindstrands skulptur, så kom jag osökt att tänka på en skulptur i Umeå, Grön eld….googlade och såg att även den var gjord av Vicke! Lekplatsen är sagolik, så himla fin och det nybyggda huset är bara wow!!!!
  Ha en fin lördag, Anki…hoppas solen skiner på dig ❤

  Gillad av 1 person

 10. Roligt att hänga med dig till stan, det var längesen jag var i Norrköping 🙂 Vackert konstverk, men tänk att det är förankrat 27 meter ner i jorden, det är ganska långt 🙂 Härliga bilder, jag gillar dom färgglada stolarna, och den nya lekplatsen såg spännande ut. Tack för en trevlig utflykt och fina bilder 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Tack så mycket! Norrköping är en trevlig stad att promenera runt i … finns en del fint att titta på 🙂
   Ha en fin helg du också!
   Kram

   Gilla

 11. Så många vackra foton från Norrköping! Jag har aldrig varit i Norrköping mer än en kort visit på väg till Kolmården. Vi åkte buss och övernattade i Norrköping där vi var och tittade på kaktusplanteringen.
  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

  Gillad av 1 person

 12. Jag har förstått att Norrköping är en väldigt fin stad med mycket att se. Det har jag hört frå flera olika håll och när jag ser dina bilder bekräftar det vad jag har hört. Vatten och gamla, vackra byggnader gör mycket för intrycket. Jag känner igen centralstationen men jag har alltid sett den från andra sidan, från ett tåg eller väntandes på perongen eller inne i byggnaden på ett tågbyte. Kul att få följa med på din stadsvandring 😀
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Norrköping är en trevlig stad och faktiskt riktig fin numer … annat var det förr med alla fabrikerna mitt i centrum. 🙂

   Gilla

 13. Tack för rundturen. Hur många fina byggnader som helst – jag älskar att du tar dig tid att stanna fota och dela med dig. Ha nu en skön lördagseftermiddag även om den är galet kylslagen.

  Gillad av 1 person

  1. Det finns många gamla fina hus … får kanske göra en ny fototur in till stan snart 🙂
   Ha en fin lördagskväll!

   Gilla

 14. Vilken härlig promenad di fick. Dessutom var det trevligt att se lite mer av Norrköping, en stad som vi bara passerat med bil och aldrig stannat till i.

  Kram och god lördag!

  Gillad av 1 person

  1. Norrköping är en fin stad att promenera i, speciellt i Industrilandskapet och längs Strömmen …
   Ha en fin söndag!
   Kram

   Gilla

  1. Ja, det finns många gamla fina hus, men tyvärr rev enormt mycket på 60- talet, annars hade det funnits fler 🙂

   Gilla

 15. Tack för fotorundturen! Jag fastnade extra länge vid Prisma, lekplatsen och det vackra nya huset. Och så fotot av stationen. Är så ledsen över att Kiruna station måste rivas, den provisoriska (hoppas jag) är ett skämt. Mycket fin fotoserie!

  Gilla

Kommentarer är stängda.