Födelsedagskalas …

… var det i Ugglebo i tisdags … och det kändes konstigt att inte kunna vara med när Charlie firade sin treårsdag.

Jag åkte in till stan …

… ja, inte direkt centrum, men till Sandbyhovsområdet, där det byggs … och byggs …

Jag lämnade paketen till Calle för vidarebefordring till födelsedagsbarnet och på eftermiddagen fick jag några bilder och en pratstund via messengers videochat …

Undrar när jag får krama om dem igen … ❤❤❤

 

44 reaktioner till “Födelsedagskalas …

 1. Det är verkligen tråkigt att inte kunna ses som vanligt men jag funderar på att strunta i det. Jag träffar så många andra barn varje dag att det känns helt ologiskt att inte kunna träffa lilla S.

  Kram och ha en bra dag!

  Gillad av 1 person

 2. Visst är det väldigt tråkigt att vi inte kan få umgås med nära och kära som vi är vana vid. Man får hoppas att allt snart återgår till det normala.
  Kram, Ingrid

  Gillad av 1 person

 3. Det ska väl bli normala tider igen. Vi träffar två av våra tre barnbarn varje tisdag. Så har, först maken, och sedan jag, gjort sedan de var babysmå. Vi fortsätter… iaf tills viruset aviseras ha stor spridning i Värnamo. Dessutom träffar jag ju skolbarnen tre dagar i veckan. Tänker att fortsätter den låga smittspridningen i Skåne, så åker vi till lilla tjejen och hennes familj och träffar dem om några veckor. Så mycket som möjligt utomhus,
  förstås. Och förutsatt Tv alla är friska.

  Gillad av 1 person

  1. Du är i ett annat läge, som fortfarande jobbar och träffar skolbarnen – och det är ju jättebra att ni kan fortsätta träffa barnbarnen … jag vågar inte riskera att ta hem smitta till Lasse.

   Gilla

 4. Trots att jag inte har barn så förstår jag att ni saknar detta. Jag har förskolebarnen som kommer till staketet och skall klappa Minton men inga kramar nu och det känns lite tomt.
  Kramar till er alla.

  Gillad av 1 person

 5. Man märker hur viktig beröring är! Det är jobbigt att försöka minimera klappandet och kramandet på sonen som vi tror kan ha haft det. Men så är det … Bara att stå ut.

  Tänk ändå att ni kan få ha kontakt ändå! För inte så många år sedan så fanns ju inte denna möjligheten ens.

  Gillad av 1 person

 6. Jättetrist att inte kunna vara nära barnbarnen. Alla längtar efter det som är normalt men vi får nog ha tålamod. Jag har ju inga barnbarn att längta efter så mitt liv är inte väldigt annorlunda mot hur det brukar vara.
  Jag såg ett inslag på tv, kanske var det på rapport, där de pratade om faran för översvämningar i framtiden i Norrköping. Särskilt i de områden där nya hus byggs. Det kanske var det här området men det kan lika gärna ha handlat om ett annat område. Jag hoppas att det inte blir som de befarar.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Ja, det känns tråkigt att inte kunna krama om dem … bara att hoppas att man får göra det någon mer gång …
   Bygget där Calle kör är i en annan del av stan – men flera områden nere i centrala stan, just där risken är som störst, kommer att bebyggas med en massa flotta bostadshus – vet inte hur de tänker …
   Kram

   Gillad av 1 person

 7. Stort GRATTIS till charmtrollet Charlie! Minns när du la upp bilder på honom när han var nyfödd. Tiden går fort… när man har roligt, för det mesta alltså.
  Vilken tur att det finns tekniska hjälpmedel så att man kan träffas nästan irl. Undrar lite hur sonen och svärdottern klarar sig utan din hjälp? Du hoppade ju ofta in som barnvakt. Visst är människan ändå ganska anpassningsbar och flexibel, även om vi definitivt hade kunnat vara utan coronaviruset.

  Gillad av 1 person

  1. Tackar … ja, tiden går fort! Visst är det bra med tekniken, men några varma kramar blir det ju inte …
   Såklart fixar Calle och Lina detta utan mig – det skulle de säkert gjort förut också, men som farmor tar man gärna chansen och erbjuder sin hjälp. Nu får någon av dem vara hemma från jobbet när någon av pojkarna är sjuka … och inte jobba övertid, utan se till att hämta på förskolan i tid … men som sagt såklart klarar de det.

   Gilla

 8. Grattis till Charlie, jag förstår det känns jobbigt att inte få träffas som vanligt Ni som hade så mycket tid ihop innan corona kom och förstörde.
  I morgon fyller Elin år och min mor som blir 77 i höst kommer hit och firar Elin men det blir på eftermiddan då vi antagligen är bara jag & Elin hemma.
  Vad jag vet – vad de sagt på Sjukstugan senast idag – så har vi inte nån bekräftad covid19 i vår kommun… inte för att vi ändå kan vara säkra men…
  kram

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Läget är nog annorlunda uppe hos er – här i Östergötland är många sjuka och många har avlidit, så jag vägar inte riskera att ta hem smitta …
   Kram
   PS Grattis till Elin! DS

   Gilla

 9. Visst är det trist att vi inte kan klappa om och vara med nära och kära. Förstår dig så väl att du saknade att var med på plats när Charlie fyllde tre år. Är också sorgsen över att inte klappa på mina ”juniorer”. Men vi får ta igen den. Tur att vi ändå har tekniken så att vi kan ses men på avstånd. Skickar ett stort grattis till fina Charlie. Och tårtan så så god ut.
  kram

  Gillad av 1 person

 10. Hej, jag tycker att vi som logiskt sett har kortast tid kvar på jorden borde fått bästa möjligheterna att umgås med nära och kära och inte tvärtom! Ja alltså, inte unnar jag de yngre sjukdomar förstås, men det känns kymigt att äldre som har mindre tid kvar ska behöva avstå mer än de som har fler år kvar, om du försstår hur jag menar. Har själv börjat oroa mig smått över om denna pandemi ska hinna passera till hösten när mina två nya barnbarnsbarn ska komma till världen. får jag träffa dem?
  Nå ingen idé att grotta ner sig i det, bara se tiden an, men efter så här pass lång tid blir man onekligen lite betänksam, eller hur?
  Bamsekram från pörtet

  Gillad av 1 person

  1. Har tänkt precis de tankarna! Tyvärr så är läget som det är och vi kan bara vänta och hoppas på det bästa. Förstår din oro för barnbarnsbarnen … hoppas innerligt att detta är över då. Visst börjar man bli betänksam över läget …
   men man måste försöka leva i nuet och inte oroa sig över sånt man inte kan påverka.
   Kram

   Gillad av 1 person

 11. De är lite hårt att man inte kan se sina små som man är van vid. Jag hade vår minsta här i veckan med sin pappa. Vi var ute och gick, sjöng tillsammans o höll avstånd, jättejobbigt o de allra minsta förstår ju inte varför. Vi får hoppas de hela ljusnar snart så man får krama om alla igen. Här har man ställt in alla kalas o så sedan får vi väl kalasa i veckor 🙂

  Kramiz o go helg

  Gillad av 1 person

  1. Ja, det är tråkigt att inte få krama om dem … bara att vänta och hoppas på att detta snart är över …
   Kram

   Gilla

 12. Oh så trist för er! Men roligt med foton från firandet. Vi firade de flesta i februari och nu är det ingen före juni/juli.

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.