44 reaktioner på ”Moder Jord …

 1. Godmorgon! Ja man får sig en tankeställare verkligen. Här ute i skogen försöker vi leva i samklang och respekt med naturen så mycket det går.
  Sol idag igen, och som vanligt på tisdagar, Ängelholm.
  Kram

  Gillad av 1 person

 2. Inget ont som inte för något gott med sig! Så sa alltid min kloka mormor, det finns egentligen ganska många saker som är positiva med denna pandemi. Stanna upp, tänka till, fundera över sitt sätt att leva, över konsumtionen, över vad som är viktigt osv.
  Solen skiner, det är vår, jag ska besöka sjukgymnasten idag för att få hjälp med min onda rygg. Tisdagskram

  Gillad av 2 personer

  1. Precis … hoppas inte alla ramlar in i det vanliga sen, utan tänker till lite.
   Solsken och fint här också. Hoppas du får bra hjälp med ryggen!
   Kram

   Gillad av 1 person

 3. Vad är det man säger. Inget ont som inte har något gott med sig. Idag är det en fin dag här och för första gång satt jag på verandan. Kinabror har kommit hem från lasarettet så nu behöver jag inte sköta om hundens tass själv. Det känns lite som vår faktiskt. Jag ska till tandläkaren idag. Hoppas hon kan dra bort roten ur en tand som börjar komma upp Attans vad jag är less på tändernas tjafs nu.

  Gillad av 1 person

  1. Sant! Så skönt att Kinabror är hemma igen – förstår att det känns bra.
   Lycka till hos tandläkaren … hoppas det går bra!

   Gilla

 4. Visst är det situationen bättre för vår lilla planet men vi är nog snart på gång igen! Sedan blir jag alltid så irriterad på dessa före och efter för de tar ju alltid det absolut värsta de kan hitta i jämförelse. En mulen dag kontra en strålande solskensdag, klart att förhållandena är olika.

  Ursäkta jag gnäller för en sådan sak, det är superbra att det är mindre avgaser, att det blev som en liten andningspaus för våren att komma igång i. Men sedan då …? Ge det ett halvår så ligger smoglocken på igen.

  Gillad av 2 personer

  1. Jag förstår precis hur du menar … och jo, så är det – de visar extrema bilder, men ändå så blev det en påminnelse hur det bör vara …
   tyvärr lär du få rätt …

   Gilla

 5. Ja, absolut så mår Moder Jord bra av pandemin. Hoppas vi kommer ihåg det när det här eländes eländet är över. Risken är stor att vi alla ramlar in i samma mönster som tidigare.
  Ha en fin dag Anki!

  Gillad av 1 person

  1. Ja, tyvärr är nog risken stor för att vi återgår till det gamla efter pandemin, men förhoppningsvis blev det en tankeställare.
   Ha en fin dag du också Karin!

   Gillad av 1 person

 6. Tror att det kommer en hel del gott ur pandemin, bara vi är igenom den. Moder Jord uppbringade en protest och en sista varning, när hon skickade ut det nya viruset i världen.

  Gillad av 1 person

  1. Vi får hoppas att mänskligheten fått sig en tankeställare, men tyvärr tror jag att allt kommer att återgå till det som var …

   Gilla

 7. Moder jord mår säkert bra. Tyvärr mår ju befolkningen sämre. Jag tror många blir sjuka i själen av isoleringen och jag kan tänka mig att självmorden ökar…

  Gilla

  1. Tyvärr glömmer vi fort … och när pandemin är över blir det nog som vanligt igen. Men lite positiv får man vara … det är ju ändå en paus i nedsmutsningen!
   Kram

   Gilla

 8. Det här är onekligen något som är bra för vår vackra planet1 Men sorgligt att det måste till en pandemi för att vi ska förstå hur mycket vi fördärvar jorden med vårt levnadssätt! Något som jag alltid reagerar på och mår dåligt av när vi är ute och reser är att se alla dessa bilar som står på tomgång i timmar överallt! I USA till exempel så fick bussen många gånger stå igång när vi var ute för att se något. Inte alltid men ofta och det kunde handla om upp till en timme ibland. Det pratas så mycket om flyget, och det är inget snack om saken, flyget är en miljöbov, men det är faktiskt konstaterat att det är biltrafiken och industrin som är de värsta miljöbovarna. Så man hoppas att folk tänker efter lite nästa gång det varit några minusgrader och de går ut och ställer bilen på tomgång medan de äter frukost! Bara för att de inte orkar skrapa! Det ser jag varenda natt när jag jobbar och ibland har jag lust att gå och stänga av motorn! Jag mår pyton av att se det!
  Önskar dig en fin vårdag!

  Gillad av 1 person

  1. Verkligen idiotiskt detta med tomgångskörning – både här hemma och som du beskriver när det gäller bussar när ni varit ute på resor.
   Hoppas detta blev en ögonöppnare för alla.
   Ha en fin kväll!

   Gillad av 1 person

 9. Jag kan bara hålla med, inget ont som inte har något gott med sig. Ibland kan man inte se eller ta till sig det meddetsamma när något inträffar, men sen när man landat lite i efterdyningarna kan jag ändå nästan alltid se att det trots allt kommit något gott ur det hela. Jag har varit med om flera olyckor, bilolycka, en båtolycka med utdraget traumatiskt förlopp och drabbades av en skallskada, förlorat människor som stått mig nära i cancer, jag har råkat ut för sånt jag inte ens vill skriva om här, jag höll på dö efter en operation då jag drabbades av en störtblödning, listan kan göras lång, längre.. Men vad har jag lärt mig? Är jag bitter? Nej, jag återhämtar mig i skogen, är tacksam för små saker som gör mig glad, känslan av att vilja leva igen, och om jag inte gått igenom allting så hade jag inte suttit här med alla djuren och den nya fina kontakten som jag fått med min dotter. Och jag har äntligen kommit till insikt, och kan välja andra nya bättre vägar i livet, så Inget ont som inte har något gott med sig. Kram

  Gillad av 1 person

  1. Du har verkligen varit med om mycket … känns bra att du klarat allt och att du har ett bra liv där i ditt hem i skogen, tillsammans med dina djur och din dotter! Så visst är det så att det onda nästan alltid för med sig något gott!
   Kram ♥

   Gilla

 10. Ett mycket hoppingivande och positivt inlägg Anki. Här på Malta har luftföroreningarna minskat radikalt, färre bilar på våra vägar och inga gigantiska Kryssningsfartyg som ligger i våra hamnar som är de störta bovarna i dramat. Mindre trafik på vägarna samt att min Lasse inte får gå ut har gjort att jag börjat köra bil igen vilket jag inte gjort sen vi flyttade hit för tjugo år sen!!! Så jag medverkar dessvärre inte till att dra ner på luftföroreningarna men jag måste och vill ta med Fanny till naturområden där hon kan springa fritt. Plus att det är en enorm frihet att plötsligt kunna ta mig dit jag vill samtidigt som det känns lite kluvet. 😕

  Gillad av 1 person

  1. Visst är det fantastiskt att åtminstone för en tid få uppleva en renare värld! Heja dig Anita . att återuppta bilkörning efter så många år är strongt gjort! Förstår din lyckokänsla att själv ta dig dit du vill 🙂

   Gilla

 11. Det är en konsekvens av coronan som är helt fantastisk. Tyvärr verkar många experter inte tro att det kommer ha någon bestående effekt men det vet vi inte förrän vi är förbi krisen. Vi får hålla tummarna för att vi alla får bra insikter av det här.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Tyvärr är jag benägen att hålla med experterna, men har gärna fel! Vi får hoppas att mänskligheten fått sig en läxa.
   Kram

   Gilla

 12. Inget ont som inte har nåt gott med sig. Inte hade väl Greta tänkt på att det skulle behöva ett virus för att få bättre miljö. Vet inte om jag instämmer med Emma att allt blir ”som förut” igen när coronakrisen är över. Tror att många har insett att det faktiskt går att jobba hemifrån i större utsträckning. I länder som Kina och Indien tror jag dock att man är tillbaka i sina gamla vanor ganska snabbt, men i Europa och USA blir det kanske en positiv eftereffekt ändå.

  Gillad av 1 person

Kommentarer inaktiverade.