Glad måndag … och Veckans bästa.

Snart slår den ut!

Jag är så glad att min stjärnmagnolia blommar i år igen – förra året ville den inte alls …

Inspiratör till detta trevliga tema är bloggvännen Carita – ett tema för att sprida lite måndagsglädje – och alla som vill kan vara med!

 Annette med bloggen ”Just nu – just här” skriver varje vecka ner det hon upplevt som positivt under veckan som gått – en bra idé i dessa tider.

Här kommer lite positivt från min vecka.

De två första bilderna är från när jag var till verkstaden och fick på sommardäcken på bilen – medan jag väntade gick jag och hälsade på djuren 🙂

En höjdpunkt i veckan var när jag och bästa kompisen hade en fotodag tillsammans – och kan man bli annat än glad när man möter en sån här liten fin bil på parkeringen!

Så är jag glad över vårblommorna i trädgården …

… och sen är jag förstås jätteglad att Lasses ben verkar läka som det ska.

Önskar dig en fin annandag!

 

60 reaktioner till “Glad måndag … och Veckans bästa.

 1. Klokt att söka positiva saker i tillvaron. Sådana finns det ju massor av. Fina bilder, ögonfröjd.
  Vi har mångabknoppar på vår vita stjärnmagnolia, men den kommer nog inte i blom än på några veckor.
  Nunneört blommar här också. Den vackra blå har jag aldrig sett.
  Ha en fin dag!

  Gillad av 1 person

 2. Aldrig sett en så fin närbild på en stjärnmagnolia!
  Fint att hans ben mår bra, och den där granna bilen blir man ju också glad av!
  Länkar i dag upp till hos mig! Tack för att du är med!

  Gillad av 1 person

 3. Mmmm snart slår primadonnan ut! Skönt att Lasse läker och mår bra. Jag önskar er en fin annandag påsk! Kyligt ute, väntar till em med promenad. Nu ska jag göra sallad!

  Gillad av 1 person

 4. Jag undrar om inte den där BMW:n klassades, som motorcykel, och att det räckte med MC kort för att framföra den. Fina bilder.
  Svante

  Gillad av 1 person

   1. I Kårböle blåser det ordentligt i byarna, omkring 20 m/s, och lamporna blinkar, så snart är det nog strömlöst också. Det blir en innedag i dag.
    Svante

    Gillad av 1 person

 5. Jag brukar skriva något jag är glad/tacksam för varje dag i dagboken. Ett tag hade jag det som avslutningspunkt i bloggen. Idag fyller B6 2 år, svårt att vara glad över att bara vi två ska komma till honom, att han inte kan få ha ett kalas… Det gör mig riktigt ledsen.
  Härligt med Magnolia-knopp! Och så skönt att Lasses ben verkar läka! Ha en glad måndag u!

  Gillad av 1 person

  1. Ibland måste man tänka till lite, men då kommer man oftast på något som varit bra 🙂
   Charlie fyller 3 snart och vi kan inte åka dit – känns sorgligt.
   Ha en bra dag du också!

   Gillad av 1 person

   1. Det är så himla trist. Ibland är jag bara glad över att solen skiner. Glad att man lever är man ju alltid, det kan man inte skriva varje dag😉

    Gillad av 1 person

 6. Så klokt att söka det positiva i vardagen! Magnolian, wow! jag väntar med spänning på fortsättningen! Ha en fin annandag Anki!

  Gillad av 1 person

 7. Flera positiva saker. Givetvis är Lasses ben det viktigaste. Magnolian känner säkert på sig att 2020 är ett extra viktigt år att blomma ut. Tuff bil. Jag plåtade också en häftig bil för någon dag sedan.
  Önskar dig en trevlig avslutning på högtiden.
  Kram Bosse

  Gillad av 1 person

 8. Oooh, har du en magnolia! Underbart! Men den verkar nyckfull. Jaghar sett någon i släkten demonstrera sin förmåga att slicka sig i näsan, men minns inte vem det var. Tusenskönan är min vårfavorit på torpet och balkansippan här i stan. Jättefina glada bilder! Och så den bästa nyheten den om Lasses ben. Glad annandag!

  Gillad av 1 person

  1. Tack så mycket! Är glad att du kommenterar, trots att jag missat att svara på så mycket! Magnolian är jag glad för … trodde den gett upp helt förra året …
   Ha en fin fortsättning på annandagen!

   Gilla

   1. Nu med facit i hand tror jag att det är Wp som har strulat igen. Den kanske missade visa nya kommentarer just när jag kommenterade runt, för jag har blivit ”glömd” hos många och det kan ju inte vara en slump. En magnolia får jag nog bara lov att skaffa mig. Tack detsamma Anki!

    Gillad av 1 person

 9. Vad roligt att magnolian orkade komma tillbaka och blomma 😀 Visst finns det en hel del glädjeämnen i livet och det är dessa vi måste hitta för att orka med när det känns jobbigt 🙂
  Skönt att Lasses ben läker som det ska.
  Kram

  Gillad av 1 person

 10. Det var ingen dålig tanke det. Att leta efter positiva tankar så här i pesttider. Nu är jag en surkärring och har svårt att hitta något positivt just nu men jag ska försöka nästa vecka. Här är det full storm och jag ska i alla fall tappa upp vatten så jag har om elen försvinner och det gör den säkert när träden faller kors och tvärs.

  Gillad av 1 person

 11. vilken helt ljuvliga magnoliaknopp! Den slår det mesta bland all vacker vårfägring! Visst finns det många små ljusglimtar bara man tänker efter, och det behöver vi göra, ofta! Kram kommer med vindens fart!

  Gillad av 1 person

 12. Åh, härlig knopp! Härliga blomster, sött fordon och skönt att benet blir bättre!

  Visst är det viktigt att se de små godisbitarna man har varje vecka, hur små de än är. Jag har skrivit mitt Lördagsgodis, varje lördag sedan 22 oktober 2016. Tror jag hoppade en gång för jag hade maginfluensa och en annan gång för vi hade dålig uppkoppling på semestern. Men det är väldigt nyttigt! Dessutom verkar folk gilla mitt upplägg så jag fortsätter. 😀

  Gillad av 1 person

 13. Tur det finns saker som man blir glad av i dessa tider! Vilken liten fin bil, glada kossor och färgglada blommor. Bra också att Lasses ben blir bättre!
  Glad Annandag!

  Gillad av 1 person

 14. Skönt att höra att Lasse ben läker som det ska 🙂 …många härliga bilder som man blir glad av 🙂 Kossor är alltid charmigt, och minst lika charmig är den lilla bilen, såå söt… och blommor får man aldrig nog av 🙂 Ha en fortsatt trevlig dag!

  Gillad av 1 person

 15. Många glädjeämnen att få ta del av här hos dig denna måndag. 😀 Underbara bilder på din vackra knopp, kul bilder på kor och bilen är hur söt som helst. Önskar dig en fin fortsatt vecka från oss på Malta🦊🙋

  Gillad av 1 person

 16. Många bra saker idag! 🤗Härligt att höra. Älskar kor, ibland går deci hagarna utanför där jag bor, ibland är det får. Finns inget mysigare än dricka morgonkaffet och se på djuren.
  Kram

  Gillad av 1 person

 17. Kossan som slickar sej på nosen är så söt, har en liknande bild på Minton. Magnoliaknoppen är så ljuvlig och den lilla bilen vill jag ha. Så skönt att Lasse är bättre i sitt ben och hoppas det fortsätter.
  Kramar från oss

  Gillad av 1 person

 18. Vad roligt att din stjärnmagnolia är på gång att slå ut- Hoppas du återkommer med bilder. när den är utslagen-
  Så roligt att Lasses ben läker som det ska. Hoppas det fortsätter så. Och fint med en fototräff med din väninna.
  Önskar dig nu en bra vecka.
  Kram

  Gillad av 1 person

 19. Alltså upp till igår hade jag aldrig hört talas om stjärnmagnolia. Då såg jag en frostskadad sådan hos LillaSyster, men den var vit. Och din magnolia med den fina luddiga ”pälsen” är rosa. Då har jag lärt mig nåt nytt igen.
  Kossan är härlig och den där lilla Isettan får mig att slicka mig om munnen ungefär som kossan gör;-)
  Å som sagt, det bästa av allt är ju att Lasses ben går åt rätt håll, i dubbel bemärkelse alltså:-)

  Gillad av 1 person

 20. Åh… en Isetta! Då minns jag en av mina skolfröken som körde en Isetta. ”Den räcker precis för mig och mina böcker”, sa hon alltid 😀
  Lyckans ost som har en Magnolia hemma. Deras blommor är oemotståndligt vackra.
  Får nog öva ett tag innan jag kan härma kossan 😀
  Det var ett väldigt glatt inlägg på en måndag. Ha en lika trevlig vecka!

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.