Glad måndag …

… önskar jag dig som tittar in!

Blåsipporna som jag trodde jag rensat bort av misstag blommar!  Lite senare än vanligt, men jag blev såå glad när jag såg att de envist kom tillbaka!

Inspiratör till detta trevliga tema är bloggvännen Carita – ett tema för att sprida lite måndagsglädje – och alla som vill kan vara med!

 Annettes med bloggen ”Just nu – just här” skriver varje vecka ner det hon upplevt som positivt under veckan som gått – en bra idé i dessa tider.

Här kommer lite positivt från min vecka – en del bilder har varit med tidigare i veckan … 🙂

Positivt är också att Lasses ben ser bättre ut … och att det kyliga vårvädret nu ser ut att gå mot lite skönare temperaturer.

 

49 reaktioner till “Glad måndag …

 1. Skönt att Blåsipporna kom tillbaka. Hos mig är det enda som kommer tillbaka de bortrensade Maskrosorna i gräsmattan.
  Svante

  Gillad av 1 person

   1. Hos mig har inte ens bladen visat sig ännu, men de kommer samtidigt med att gräset går över från gråbrunt, till grönt, och all snö smält bort.
    Svante

    Gillad av 1 person

 2. Grattis till fina blåsipporna! Mina jätteplanta som brukar blomma i bersån har gett upp, snyft, men det finns förstås mycket annat att glädjas åt. Bra initiativ att samla det positiva under veckan som varit. Periodvis summerar jag varje dag på det sättet och allt räknas från fågelkvitter till takdropp eller bin på vift.
  Allt gott
  /Anette

  Gillad av 1 person

  1. Just de här gladde mig – trodde jag rensat bort dem av misstag , men så var det lyckligtvis inte 🙂
   En ljuvlig tid nu 🙂
   Kram

   Gilla

 3. Vilken tur att blåsipporna klarat sig! Skönt att Lasse är bättre. Igår när jag gick så var diket alldeles gult och då tänkte jag på dig=) om våren blir vi lyckliga av gula tussilago och på hösten blir vi lyckliga av gula kantareller. Ha en bra påskvecka!

  Gillad av 1 person

 4. Skönt att Lasses ben ser bättre ut! Nu vill man vara frisk och kry mer än någonsin tidigare. Och så fin vecka du haft! Härliga hälsningar från familj och vänner, fina blåsippor och underbara lamm.
  Jag träffar mina föräldrar utomhus och någon gång i veckan följer jag med dem till skogen, till häst eller med hästen i grimma. Blåsipporna har kommit hos oss också, men än så länge några kilometer upp i skogen, kanske i dag är en bra dag för en promenad och fota blåsippor 🙂 Tack för länken till mig! Önskar dig en fortsatt fin dag!

  Gillad av 1 person

 5. Glad måndag Anki 🙂 …såå vackert med blåsippor. Ja, nu får man ta fram så mycket positivt som man bara hittar, skönt att Lasses ben är bättre. Jag gillar hästskoträdet, kul och väldigt annorlunda 🙂 Fina bilder!

  Gillad av 1 person

 6. Blåsippor lyser med sin frånvaro… ja inte bara just nu i detta vinterlandskap utan även under sommaren. Vet inte om det är fel jordmån eller om de bara inte trivs.
  Glad blir jag över att Lasse mår bättre ❤
  kram

  Gillad av 1 person

  1. Tror den är vanligast här i södra delen … men jag vet inte.
   Ja, det är skönt att Lasse mår bättre 🙂
   Kram

   Gilla

 7. Åh vad fint med blåsipporna, dessa ljuvliga vackra.
  Och vad skönt att höra att de är bättre med Lasse.
  Själv mår jag också bättre, sitter ute i solen och dagen är varm som en sommardag.
  Kram

  Gillad av 1 person

 8. Det är inte dumt alls att komma ihåg det positiva som lätt glöms bort. Det negativa är konstigt nog alltid närvarande. Underbara blåsippor och så skönt att Lasse mår ännu bättre igen.

  Gillad av 1 person

 9. Vilken tur att du inte hade rensat bort alla blåsipporna. Jättefina bilder på dem 😀 Vi behöver all glädje vi kan få och det gör mig glad om du kan hitta glädjeämnen mitt i alla tråkigheter. Hästskoträdet var en kul skapelse och det blir lika fint som julpynt när det är dags för det 😀
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Ja, jag blev orolig när de inte syntes till när alla andra blåsippor började blomma, men de var envisa och det är jag glad för 🙂
   Det gäller att ta tillvara det trevliga i tillvaron 🙂
   Tack och kram

   Gillad av 1 person

 10. Så härligt dag idag. Nästan 2å grader. Varit vid kusten och känner mig lite vidbränd. Vårkänsla!
  Flyttade blåsippor från blåsippsstället vid barndomshemmet…har blommat någon varje år i snart 40 år…. i år har jag sett en enda blomma! Lite lycka det oxå…även om det känns som en viss risk att det är den sista…

  Gillad av 1 person

  1. Ja, riktigt härligt vårväder! Hoppas dina blåsippor tar ny fart och inte försvinner. Mina frösår sig i gruset – eller om det är myrorna som tappar ett och annat frö och det får de så gärna 🙂
   Kram

   Gilla

 11. Den gladaste nyheten är ju utan tvekan att Lasses ben är på bättringsvägen. Sååååå skönt att höra. Åsså är jag tokförtjust i hästskoträdet. Vilken rolig idé – love it:-)
  Kul att du också hänger på Anettes tema. Det går ju alldeles utmärkt att kombinera det med Caritas ”Glad måndag”:-)

  Gillad av 1 person

 12. Vad roligt att blåsipporna inte lät sig förflyttas utan kommer tillbaka. Fullt förståeligt att de trivs hos er. Roligt att se vad som varit det bästa under förra veckan. Och bra att sammanfatta det för sig själv också. En hel del trevligheter var det ju och extra roligt är det att Lasse är piggare. Och kan tänka mig att samtalet med Charlie betydde mycket.
  Kram!

  Gillad av 1 person

  1. Bra sätt för att försöka ta fram det positiva i tillvaron, för visst finns det många ljusa stunder i allt elände 🙂
   Kram

   Gilla

 13. Ja tänk så mycket positivt man kan hitta när man bara tänker efter lite. Istället för att gräva ner sig. Här är det lite tungt i byn idag, tidningen talar om en smittad anställd på Säfsgården som ligger på lasarettet sedan 1½ vecka tillbaka. Vilka gamlingar hann hon smitta, vilka andra i sin närhet, ja oron är säkert stor bland många som trodde att bara vi slipper påskturisterna så går vi fria. Nä så funkar det inte…
  Positivt idag? Jag har sovit dunderskönt och länge, och benet blir aningen bättre för varje dag.
  Tisdagskram till dig och Lasse!

  Gillad av 1 person

 14. Ett glatt inlägg! Rolig överraskning med blåsipporna, men någon har visst tuggat på dem. Hästskopåskpynträdet får jag lite glädjefnatt av, tack för den roliga bilden!

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.