Jag känner …

… glädje och värme över ett vackert kort och en omtänksam hälsning som låg i brevlådan igår …

Det kom från min bloggvän, Eval8 med bloggen ”Livets snåriga stig” – tänk så glad man blir över en oväntad hälsning!

Tusen tack fina vän!

Idag har vi varit till Finspång – Lasse fick sitt kompressionsbandage på benet omlagt – vätskan har minskat, liksom svullnaden – och det är ju bra. Ny tid om en vecka … om vi inte visade symptom med feber och snuva, för då var vi inte välkomna!

På förmiddagen kom jag iväg på en liten skogspromenad … solsken, några plusgrader, men oj så vinden tog i!

Här några bilder. Klicka gärna på dem för att göra dem större. 🙂

En omåttlig längtan finns efter att få krama om barnbarnen – och jag blev så glad över en hälsning till farmor och farfar från fina Charlie!

Charlie frågor mycket efter ”fammo” … och jag längtar så! Ja efter de stora killarna också förstås! ❤😍

54 reaktioner på ”Jag känner …

 1. Hoppas ni får må bra och att Lasse bara blir bättre. Jag saknar också mina barnbarn. De ligger sjuka alla tre med feber hosta och halsont man undrar ju om det är Corona. De har aldrig tidigare smittat varandra så här snabbt förut. Två dagar mellan varje barn.

  Gillad av 1 person

 2. Åh, dina otroligt vackra bilder. Sen oranga mossan är sagolik.
  Tråkigt att inte träffa barnbarnen! Vi har ju mormors/morfarsdag med våra små killar utanför Värnamo varje tisdag. Det fortsätter vi med. Sedan är vi några år under den magiska gränsen…. men man måste vara försiktig när man är 65+ också. Förstås!
  Lilla malmödotterdottern skulle vi träffat i helgen som gick, men till storstan åker vi inte. Tråkigt, men glad att träffa grabbarna. Tur att maken blir bättre! Ha det fint! Kram! Anna-Lena

  Gillad av 1 person

  1. Tack så mycket!
   Jag vågar inte träffa barnbarnen och riskera att dra hem smitta till Lasse – han är 77 år gammal med underliggande sjukdomar – och rökare … så det är bara att avvakta och hoppas på det bästa.
   Ha det gott!
   Kram

   Gilla

 3. Glad att kunna glädja dig en liten stund. Det är ju tuffa tider och man känner sig nästan som en fånge. Idag har jag varit inne hela dagen. Blåser 25,5 och regnar nu också.
  Härliga bilder 😀

  Gillad av 1 person

 4. Så skönt att det går åt rätt håll! Jag fick också överraskande post igår, ett ”riktigt” vykort från barn och barnbarn och ett kort från en nätvän. Visst värmer det! Förstår att farmorshjärtat känner stor saknad…o inte lätt att förklara för de små heller varför man inte kan ses! Kram!

  Gillad av 1 person

 5. Så skönt att Lasses ben i varje fall inte är sämre. Håller så klart tummarna för att det nu ska ge med sig för den här gången- Fint med en hälsning från Charlie och bröderna. Jag saknar också barnbarnen och döttrarna men vi ses via Skype och det är i alla fall något. Där kan vi ju prata flera tillsammans.
  Tack för den sköna skogspromenaden med vackra bilder och jag kan tänka mig att du njöt av att komma ut en sväng. Husmossan kände jag igen och till men ska nu memorera brännmossa. .
  Vad roligt med det vackra kortet och hälsningen. Verkligen glädje i vardagen.
  kram

  Gillad av 1 person

  1. Alltid något att vara glad över – och nu hoppas jag han snart är bra igen 🙂
   Jag har inte Skype, men vi håller kontakten med mobilen i alla fall. 🙂
   En hälsning i brevlådan är alltid trevligt! 🙂
   Tack Ditte!
   Kram

   Gilla

 6. Ja, det är konstiga tider och nu behövs inte så mycket för att glädja, varje minsta smula är välkommen! Så fint vykort och härliga bilder som du fotat och hälsning från barnbarnen.
  Ja, jag saknar både barn och barnbarn, har ju ett helt gäng, men det får anstå. Bara hur länge?
  Sköt om er. Varm kram!

  Gillad av 1 person

 7. Fint att läsa att Lasse är på bättringsvägen även om inte helt bra ännu.
  Förstår också din glädje över hälsningen.
  Sådana värmer lite extra, i all synnerhet när de också är oväntade.
  Barnbarnslängtan är också ett slags virus tror jag. Få se hur länge det tar innan man kan kramas som vanligt igen.
  Nu sänder jag en kram så här åt dig!

  Gillad av 1 person

 8. Förstår att du saknar barnbarnen. Måtte detta eländes virus vara över snart.. 😥
  Skönt att Lasse är bättre.
  Ja idag blev det några timmar hos polisen, nu är jag helt slut.
  Kram och vilka vackra skogsbilder 🤗

  Gillad av 1 person

 9. Skönt att Lasse är bättre så du får ha honom hemma.
  Vackra bilder från din skogs promenad och solen lyser.
  Förstår att du saknar barnbarnen som ger dej så mycket glädje.
  Kramar

  Gillad av 1 person

 10. Så gulligt med ett så fint vykort av Eva! Det är du väl värd! Otroligt skönt att höra att läkningen av Lasses ben går åt rätt håll. Att vara ”normalsjuk” i dessa tider är inte det lättaste. Inte bara att alla sjukdomar prioriteras ned just nu (åtminstone i Stockholm), utan både personal och patienter är ju vettskrämda att bli smittade.
  Vilken cool bild av Charlie. Älskar mössan och solbrillorna. Kan inte inte skypa med barnbarnen? Å jag som inte ens vet hur man använder Skype;-)

  Gillad av 1 person

 11. Så fina bilder från din promenad! Skönt att höra att det går på rätt håll med Lasse och jag håller tummarna för att ni får vara friska ni kan komma tillbaka om en vecka!
  Klart att du längtar efter den lille solstrålen och hans fina syskon. Hoppas eländet snart är över så att man kan börja umgås normalt igen. Till dess önskar jag er an fin kväll och att ni får vara friska!

  Gillad av 1 person

 12. Jag förstår att du blev glad för det fina vykortet. Det är inte ofta man får så rolig post nu för tiden.
  Härliga bilder från din skogspromenad. Här snöar och blåser det och nu börjar jag faktiskt tycka att det räcker. Men det smälter förhoppningsvis bort snabbt.
  Det är klart att ni längtar efter varandra. Tänk vad kul det blir när ni äntligen får träffa barn och barnbarn igen. Är man van vid att ha dem nära och träffas ofta så blir det tomt när man plötsligt ska hålla avstånd.
  Kram

  Gillad av 1 person

 13. Väldans fina bilder.
  Så omtänksamt och gulligt av Din bloggvän ❤
  Så skönt Lasse blivit bättre och nått covid19 ska Ni absolut inte ha.
  Tänkte på Din Charlie tidigare idag och funderade på ifall Ni kunde träffas.
  Förstår det känns helt galet okul att inte få träffa barnbarnen.
  kram

  Gillad av 1 person

 14. Hoppas att ni håller er friska så att Lasse får göra sitt återbesök.
  Jag förstår att du längtar efter lille Charlie, men det här eländet ska väl få ett slut så att livet kan återgå till normala vanor igen.
  Kram, Ingrid

  Gillad av 1 person

 15. Så gott att din Lasse mår bättre och så ett fint kort och hälsning på posten! Det gör en sannerligen glad! 🙂 Dessutom en gosig hälsning från Charlie! Ja, så konstigt det är att inte träffa sina barnbarn… tur är ju att det finns andra sätt idag att hålla kontakten!
  Fina naturbilder – men Charlie vinner! ❤
  Kram Nilla

  Gillad av 1 person

 16. Idag är det nog plockepinn i skogen, det var ju helt galet vad det stormade och det blåser än. Mitt växthus har blåst bort…..nja inte riktigt med jag har att göra en stund att få tillbaka skivorna, har i alla fall hämtat in alla delarna som låg utspridda här bak i min skog. De stora hemsnickrade blomlådorna har dansat runt och står i en helt ny formation. Glas att sopa upp efter ljuslyktor som gått i tusen bitar. Men nu är det frukost och sedan mot jobbet som gäller – allt det andra får bli efter lunch.
  Fina Charlie han är ju så söt =) Förstår att du längtar och skönt att höra att Lasse mår bättre. Ha en fin fredag! Kram

  Gillad av 1 person

  1. Det har blåst rejält här också, men det verkar som det stormat mer hos dig! Har inte sett något annat än taket på fågelbordet som blåst sönder …
   Önskar dig en fin dag!
   Kram

   Gilla

 17. Så trevligt med en personlig och oväntad hälsning, det värmer alltid.
  Jag längtar otroligt mycket efter lilla S och saknar verkligen rutinen att hämta henne på förskolan. Men i morgon träffas vi fast förmodligen utomhus eftersom hela familjen är förkyld.

  Kram och god fredag!

  Gillad av 1 person

 18. Roligt och höra att Lasse är bättre. Barnbarnssaknaden är stor och man blir jätteglad för alla hälsningar. Inte lätt för lille Charlie att förstå varför inte farmor kan komma. Sånt känns i hjärteroten. Kram

  Gillad av 1 person

 19. Vad roligt att få ett kort så där, man blir glad och varm i hjärtat ❤ Skönt också att det går framåt för Lasse!
  Åsså underbara skogsbilder förstås, du ä så duktig med kameran och ditt öga som ser det vackra ❤
  Förstår att du saknar dina nära och kära, i såna här situationer känns det extra svårt att inte få träffa dom… Kram Anki ❤

  Gillad av 1 person

 20. Många små ting att glädjas över! Din bild på brännmossan gläder mig lite extra, fina promenadbilder för övrigt också. Häromdagen ringde både datorn och mobilen, det var höstpojken som ville facebooka med mormor, men jag som aldrig använt såna medier, lyckades inte få mig synlig, men jag såg honom. Får träna på det. Så jag förstår fullständigt hur glad du blev över hälsningen från lilltuffingen!

  Gillad av 1 person

 21. Jättefina bilder som trots blåsten har lite vår över sig. Ett litet vykort kan ge så mycket glädje och framför allt i dessa tider. Skönt att Lasse är på bättringsvägen.
  Jag använder Skype för att hålla kontakt med mina söner som lever i Tyskland och med mina tyska vänner. Det är inget svårt med Skype alls.

  Gillad av 1 person

Kommentarer inaktiverade.