Glad måndag …

… önskar jag dig som kikar in.

Dessa tranor såg jag härom dagen – det var inte årets första, men de första jag lyckades få på bild.

Klicka på bilden här under, höj volymen och lyssna på vårfåglarna!

Filmen är suddig och skakig, men blunda och lyssna 🙂

Inspiratör till detta trevliga tema är bloggvännen Carita – ett tema för att sprida lite måndagsglädje – och alla som vill kan vara med!

55 reaktioner till “Glad måndag …

 1. Fina tranor och det är så vackert med all fågelsång nu. Även om det är iskallt vissa dagar så förmedlar de små liven att det är vår! Hoppas att Lasse mår bättre idag. Ha en solig och fin måndag =)

  Gillad av 1 person

  1. Visst är det härligt … men onödigt kyligt!
   Vet inte än hur det är med Lasse – han sover fortfarande, men jag hoppas det är bra. Ha en bra start på veckan!

   Gilla

 2. Jag har bara sett Tranor i luften i år, men inte fått några på bild. Gissar att det är för mycket snö på åkrarna kring Kårböle. Dina bilder på dem är fina. Kom in alldeles nyss, men lyckades inte få bild på Bofinken, som höll konsert.
  Svante

  Gillad av 1 person

 3. Så härligt med lite fågelkvitter på morgonkvisten. Jag har läst i din blogg och förstår att det har varit en kämpig tid för dig. Hoppas Lasse fortfarande kan vara hemma. Så jobbigt med att inte få veta mer om Björn, men det har ju faktiskt hänt att djur varit borta långa tider, men sen helt plötsligt dyker upp. Så hoppas jag det blir för Björn också. Kram

  Gillad av 1 person

  1. Underbart med vårfåglarna … både stora och små! 🙂
   Nu håller vi tummarna både för Lasse och Björn!
   Tack Gunnel!
   Kram

   Gilla

 4. Tranorna är verkligen vårtecken, sommartecken om några fåglar är. När de har anlänt så brukar det bli vår på riktigt. Jag vet inte om de har kommit till Åland ännu; jag har inte sett till dem eller hört dem i våra faggor i alla fall. Idag ligger marken vit utanför fönstret och mera vitt eller vått är på väg ser det ut som på himlen.
  Ha en fin och glad måndag!

  Gillad av 1 person

 5. Tranorna är så himla fina, och tack för den underbara fågelsången! Här hör vi mest duvor som verkligen inte sjunger vackrast i fågelvärlden… 😉

  Ha en fin start på veckan!

  Gillad av 1 person

 6. Tranorna ger mig fina minnen från vår husvagnstid. Vi kunde stå vid Trandansen Hornborgasjön och vakna upp till detta tjatter och tjut.
  Fin sångvideo du bjuder på. Ha det gott och glad kram!

  Gillad av 1 person

 7. God måndag!
  Tranorna kom hit för ett tag sedan, älskar när de kommer, och ljudet av dem ropar om vår.
  Tyvärr är luften iskall just nu och det ligger strängar med snö här och var i skogen.
  Kram

  Gillad av 1 person

 8. Tranor är så fina och när de dyker upp så vet man att det är vår oavsett vad vädret säger!
  Så härligt fågelkvitter! Det tröttnar man aldrig på!
  Hoppas ni får en bra dag och att det går på rätt håll med Lasse nu!

  Gillad av 1 person

 9. Glad måndag önskar jag er båda. Har inte sett några tranor ännu. Fågelsången på morgon promenaden är ljuvlig men idag var det iskalla vindar.
  Kramar

  Gillad av 1 person

 10. Glad måndag till dej också! Tyvärr hörde jag inte så mycket fågelsång, har ju dålig hörsel och ett tinnitus som tar över.
  Ha en fortsatt bra måndagkväll!
  Kram

  Gillad av 1 person

 11. Så fin bild på de aningen tilltufsade tranorna. Har nog aldrig sett en trana irl. Fågelsången är verkligen ett vårtecken den också. Måste dock säga att den mila vintern här har gjort att vi haft kvittrande fåglar hela vintern. Mycket ovanligt, men mysigt.

  Gillad av 1 person

 12. Fågelsången har kommit igång här också. Helt underbart att lyssna på dem när byn fortfarande sover. Jättefina bilder på tranorna. Hur klarar man sig med så tunna ben egentligen? 🙂 Glad måndag kväll!

  Gillad av 1 person

 13. Jag har aldrig kommit tranor tillräckligt nära, har lite bilder från förra våren men… Din första tranbild gillar jag mycket. Tack för fågelsångskonserten! Nyss på toa hörde jag ett liknade svirrande men när jag tittade ut fanns där inga fåglar. De nya grannarna har sågat ner en jättebjörk, ett riktigt fågelträd där allsköns fåglar kunde känna sig trygga högt uppe i toppen. Jag saknar det mycket, det blev en stor och tråkig förändring.

  Gillad av 1 person

 14. Vilka vårkänslor. Tack snälla Anki. 🙂
  Första tranorna såg jag på väg till Nynäshamn för ca 2 veckor sen. Alltid välkommet. Häromkring har jag inte sett dem än men gläds åt bofinkarna så länge. Som kämpar trots tio minusgrader…!

  Gillad av 1 person

  1. Trots den konstiga tid vi lever i, så går livet vidare … naturen vaknar och snart kommer sädesärlorna 🙂

   Gilla

Kommentarer är stängda.