Deppigt …

…  och frustrerande på samma gång. Jag är så ledsen över allt och orkar inte riktigt med vardagen just nu.

Har mycket jag borde göra, men som alltid när när Lasse blir inlagd, så drabbas jag av någon slags handlingsförlamning. Istället för att ta tillfället i akt, ta tag i det som behöver göras och sätta fart, så sitter jag bara här …

Ingen hörde av sig från sjukhuset igår, men efter en del telefonsamtal så fick jag veta att han var inlagd på avdelning och kunde ringa dit. En trevlig sköterska bekräftade att det åter är rosfeber och att han behandlas intravenöst med antibiotika. Han brukar svara bra på det, så det hoppas jag han gör den här gången också.

Besöksförbud råder, men jag har fått tillåtelse att lämna en påse med mobiltelefon, hörapparat och glasögon  – ja, inte direkt till honom förstås, men genom att ringa på avdelningens dörr. Det känns OK att vi kan ha kontakt så … och att han kan fördriva tiden lite med tidningsläsning på telefonen.

Sixten, min trogna följeslagare …

Håller koll på mig och omgivningarna …

Ett stort och varmt TACK till er alla för er medkänsla och tröstande ord.

Kram

64 reaktioner till “Deppigt …

  1. Fina Sixten =) Allt man behöver är kärlek och en katt. Här kommer extra kärlek till dig- nu när du behöver det som bäst. Då hoppas vi att Lasse snart är hemma igen. Kram

    Gillad av 1 person

  2. Godmorgon, men så skönt ändå att det ”bara” var den gamla kända krämpan som man vet hur man ska tackla!! Att inte kunna ha kontakt är ju gräsligt hemskt, när jag skriver detta har du säkert redan levererat din lilla godispåse med mobiltelefonen och ni har fått prata med varandra! Och du, det gör inget om du bara går där och skrotar, man är inte mer än människa! Man behöver inspiration för att komma igång med saker, o det får du när det lugnat ner sig. Soliga kramar från pörtet

    Gillad av 1 person

  3. Klart det är deppigt, det är ju inte menat att vardagen ska se ut så.
    Skönt ni har kontakt nu och lille fine kissen, åh, jag ville bara klappa fine Sixten,.
    Låt dig bara vara, inspiration kommer Varm kram!

    Gillad av 1 person

  4. Förstår de är både deppigt o svårt att göra något. Kroppen blir naturligtvis lite handlingsförlamad när de händer massa tråkiga saker. Skönt du fick lämna lite så ni kan ringa varandra o prata. Skit jobbigt att sitta hemma o inte veta redigt hur Lasse mår o har det o så oron över Björn. Tänker på dig – ibland är livet inte så rosenrött. Men de kommer ljusare tider – jag lovar.
    Kramiz

    Gillad av 1 person

  5. Det är ju tur att du fick lämna påsen med telefon så ni kan ha kontakt och du får ha koll på hur det går. Snart är han hemma igen ska du se och jag förstår att du är energilös och orolig. Håller tummarna för att allt ordnar sig.

    Gillad av 1 person

  6. Så skönt trots allt att det är rosfebern det handlar om och inget annat, även om det nog räcker till hur väl som helst ändå mitt i allt detta tråkiga deppiga.
    Tur att Sixten håller koll på dig och att du har hans sällskap.
    Varm kram
    Karin

    Gillad av 1 person

    1. Rosfebern kan vara nog så allvarlig, men det känns skönt att veta vad det är.
      Nu kan jag bara hoppas att vi har en bättre tid att vänta framöver …
      Kram

      Gillad av 1 person

  7. Förstår dig hur jobbigt allt känns, men nu tar de hand om Lasse tills du kan ta över och han får komma hem igen. Men du behöver inte göra någonting, det räcker att sitta och tänka på all kärlek du känner för honom så mår ni snart bättre båda två. Kram 💖💖

    Gillad av 1 person

  8. Jag förstår precis hur du känner dig och jag blir också lätt handlingsförlamad i sådana situationer. Man orkar liksom inte koncentrera sig på något. Så bra i alla fall att diagnosen är ställd och att antibiotika är insatt. Tråkigt att du inte kan besöka men innehållet i påsen känns säkert gott att få.
    Hopps Lasse är hemma snart igen hon dig.

    Många kramar ❤

    Gillad av 1 person

    1. Känns bra att han kan ringa om han vill och att jag kan ringa honom. Nu är det bara att vänta på att han får komma hem igen.
      Tack och kram

      Gilla

  9. Oj! Fy vad jobbigt… Men skönt att behandlingen är igång nu. Sjukhus är tråkiga nog i vanliga fall, men kombinerat med besöksförbud blir det ju ännu värre. Skönt att ni kan få kontakt per telefon nu i alla fall.
    Stor KRAM!

    Gillad av 1 person

  10. Hoppas att du snart har Lasse hemma igen. Jag känner igen den där känslan av handlingsförlaming. Jag lider lite av det nu och det är mycket stå i fönstret och titta och fundera över tillvaron.
    Tur att Sixten tittar till dig!
    Kram, Ingrid

    Gillad av 1 person

  11. Naturligtvis blir du hanlingsförlamad när detta händer. Du behöver inte göra något utan gå ut och få lite sol , titta på blommorna som är så vackra. Tänker på dig
    Kramar

    Gillad av 1 person

  12. Jobbigt och ledsamt, nu har det varit väl mycket ledsamheter på kort tid.
    Förstår Din frustration och känsla av vanmakt… Du kan inget göra och ändå skulle det kännas bättre om Du fick vara hos Lasse.
    Skönt Du fick lämna dessa så viktiga saker så Ni dels kan prata men även så Lasse både ser och hör.
    kram

    Gillad av 1 person

  13. Usch vad tråkigt! Det verkar inte vara något slut på eländet för dig! Men skönt att du snabbt fick veta vad det är och att ni kan hålla kontakten även om du inte kan hälsa på honom!
    Jag hoppas att han snart är hemma hos dig igen. Jag tycker ni verkar ha ett väldigt fint äktenskap och det är väl något att glädja sig åt i dessa dagar när så många sorgligt nog går skilda vägar på äldre dagar! Ta vara på det och var rädd om både dig och Lasse!
    Stor kram 🤗

    Gillad av 1 person

    1. Vi har haft ett i stort sett bra äktenskap – och har kämpat i med och – motgångar sedan 1973, så det är klart det känns …
      Tack
      Kram

      Gillad av 1 person

  14. Så otroligt tråkigt 😦 Inte konstigt att du inte har någon energi till att göra en massa. Det hade inte jag heller haft i liknande situation. Hoppas Lasse snart blir bättre och får komma hem igen.
    Stor kram ❤

    Gillad av 1 person

  15. Men finaste Anki….nu måste det väl ändå vända för dig/er!! Så himla jobbigt och att inte kunna få följa med till sjukhuset heller men det är ju för allas bästa förstås!! Usch vad jag lider med dig 😦
    Nu håller jag tummarna för er alla, det ska gå bra det här ❤

    Gillad av 1 person

  16. Åh vilken fin katt och Sixten heter han också. Min ena son hade en katt som såg ut precis som din och den hette också Sixten. Lustigt sammanträde va..
    Hoppas mannen kryar på sig snart!
    Tröstkram

    Gillad av 1 person

    1. Visst är han fin 🙂 Han valde oss och sågs första gången under fågelbordet på julafton 2007 … men vågade inte komma in förrän vår gamla hund fick sluta sina dagar 2009. Han är fortfarande en väldigt skygg katt och det är bara jag som kan klappa honom utomhus, men inomhus ligger han gärna i Lasses knä 🙂
      Tack!
      Kram

      Gilla

  17. Det är inte konstigt alls att du mår så dåligt. Vad bra att du får lämna så viktiga saker till din man. Alltid något nuförtiden.
    Kul att se Sixten igen. Det var ett tag sedan. Styrkekram!

    Gillad av 1 person

  18. Kära vän, vilka bördor du får bära just nu. Att se Lasse föras bort och inte få några besked är självklart väldigt svårt att hantera. Inte alls underligt att du har svårt att företa dig något. Det låter i alla fall hoppingivande och glädjande att han får samma behandling som har hjälpt honom förr. Bra att du kunde lämna hans saker till avdelningen så att ni kan ha telefonkontakt. Tur att du har Sixten hos dig och kanske får du lite tröst av honom.
    Kramar ❤

    Gillad av 1 person

  19. Det finns inga måsten, man behöver inte ta itu med saker. Allt finns kvar när Lasse är hemma igen. Då kan du ta itu med allt. Under tiden kan du prata med Lasse i telefon när du vill, eller så ringer han dig. Då borde det kännas bättre för dig.
    Det låter löjligt, men jag är ”lättad” att det var rosfeber igen. Lasse har ju varit inlagd ett antal gånger med det så alla vet vad man ska göra. Å han har ju svarat bra på antibiotikabehandlingen förut, så där har du en oro mindre att ta hand om. Å med lite tur är han hemma igen till helgen.
    Nu är det ju aningen ”dålig tajming” just nu, men någon gång borde läkarna kanske fundera över varför just Lasse får rosfeber så ofta.
    Nu hoppas jag att du kopplar av så gott det går och att du struntar i allt vad måsten heter, okej!!! KRAM

    Gillad av 1 person

    1. Ja, bra att det går att behandla, men tråkigt ändå …
      Hoppas det går lika fort den här gången … och att han snart är hemma igen.
      Tack för din omtanke – kram

      Gilla

  20. Rosfeber kan vara nog så illa och bra att både du och Lasse nu vet vad det är som gör honom dålig. Och kanske svarar jan också bra på den behandling han får.
    Fullt förståeligt Anki att du är orkeslös. Klart att luften gick ur dig helt nu.
    Tycker att det är fullt tillräckligt om du sätter dig på trappen med Sixten inom synhåll och bara sitter där. Du måste inte göra något alls. Det räcker att sitta.
    Fint att du fick lämna telefon och annat så ni kan ha kontakt. Och som BP skrev kanske ni också kan få veta hur det kommer sig att Lasse då och då drabbas av rosfeber. Men ibland finns det ju inga svar.
    Många tankar till dig och en stor, varm kram.

    Gillad av 1 person

    1. Vi vet anledningen, men kan ändå inte undvika rosfebern . Lasse lider av en hudsjukdom, Iktyos, som gör att han lätt får sprickor och infektioner i huden …
      Tack för din omtanke.
      Kram

      Gilla

  21. Läser kommentarerna och förstår att med den hudsjukdomen är förstås risken stor att det blir rosfeber. Hudbakterierna finns ju där och ser sin chans när det blir sprickor. Men trist måste det vara att bli så sjuk gång på gång. Det är helt naturligt och förklarligt att du blir orkeslös. Men om du orkar så kanske en promenad i skogen ger dig lite ro och tröst.

    Gillad av 1 person

    1. Nu känns det lite bättre – jag fick just samtal om att han får komma hem redan idag. Så snabbt brukar det inte gå, men jag hoppas de vet vad de gör.

      Gilla

      1. Toppen! Jag tror nog att de vet vad de gör. Nu blir din helg lite trevligare, gissar jag, även om du får stort ansvar. Sköt om er!

        Gillad av 1 person

  22. Kikade in hos dig redan igår och såg vad som hänt och alla välmenande kommentarer till dig!
    Jag hoppas att läget är mycket bättre idag – helst bra förstås!
    Många styrkekramar! ❤
    Kram Nilla

    Gillad av 1 person

    1. Jag fick ett samtal från Lasse precis nyss – han får komma hem redan idag! Känns bra!
      Tack för dina ord Nilla!
      Kram

      Gilla

  23. Styrkekram till dig 🌷 tur att du har en sån förtjusande katt vid din sida i såna här lägen 😊

    Gilla

  24. Ibland känns det som om det bara är för mycket som händer samtidigt, så jag förstår dig så väl Anki! jag hoppas att allt blir bra igen, kram ❤
    Det är en stor lycka att vi har våra djur med oss som vi kan söka tröst hos.

    Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.