Skyltsöndag # 254

Söndag igen och dags för skyltning … och som vanligt skyltar vi tillsammans med bloggkompisen BP!

Bra skyltar som jag hittade vid en byväg en morgon för ett tag sedan …

… så en skylt fån en bakgata i byn …

… och ett par från matbutiken nu i veckan.

Som alltid gäller det att om du vill se fler som är med och skyltar så hittar du dem HÄR 

Den roligaste söndagsutmaningen … alla som vill kan vara med!

Avslutar med några vårblommor, som inte har det minsta med skyltar att göra …

🎵  Får jag ge dig några blommor … ?  🎵

45 reaktioner till “Skyltsöndag # 254

 1. Bra skyltat! Gillar busungarna 🙂 Tänk om dom där hamstrarna kunde vara lite mindre ego och tänka på att det finns andra här i världen också?
  Själv hittade jag ett lager med toapapper i garaget, men det var inhandlat innan coronan. När vi storhandlar med bilen så brukar vi köpa balar med toa- och hushållspapper. Har bra förvaring för dom i garaget. Skämdes nästan när jag hittade vårt lager, trots att det inte alls handlade om hamstring.

  Ha en fin söndag!

  Gillad av 1 person

  1. Tack! En del tänker bara på sig själva … otroligt! Bra att du hittade lite i förrådet 🙂
   Ha en fin söndag du också!

   Gilla

  1. Jag har två vita, den ena blommade som vanligt före jul, men den här satt knoppar då, som bara ramlade av … men nu kom blommorna 🙂 Jag har en mörkröd också som snart ska slå ut …

   Gilla

 2. Ja, tänk så det har blivit i butikerna – helt galet vad det hamstras och toalettpapper av allt? Jag fattar inte riktigt det – vi gör ju toalettpapper i Sverige ska man något hamstra så är det väl kaffe? Nu hamstrar jag ju bara blommor…… men det har jag ju alltid gjort=)
  Tänkte idag på hur mycket skräp och flaskor det ligger utmed vägkanterna och då snackar vi glasflaskor som innehållit starksprit. Inte lustigt om fjolårsgräset tar sig sen med alla brännpunkter som ligger där. Och hur onyktra är de som kör?
  Nu har julrosor och krokusar repat sig igen efter nattens köldknäpp.
  Ha en bra söndag!

  Gillad av 1 person

  1. Hamstra blommor är godkänt … och trevligt!
   Ja, det är ofattbart skräpigt i dikena! Undrar hur folk tänker? Eller, det gör de väl inte! 🤔

   Gilla

 3. Härligt med vårblommor, att tjuvstarta med i Kårböle. Här får vi nöja oss med Grisar, Hästar, och Kor, än så länge. SMHI varnar för gräsbrand i Hälsingland, så våren är nog på väg hit.
  Svante

  Gillad av 1 person

 4. Blir så glad av blommorna. Så positiv känsla när det börjar blomma i naturen.
  Förstår ju inte heller detta med hamstring. Matbrist..eller pappersbrist lär det knappast bli. Glad söndag!

  Gillad av 1 person

 5. De första skyltarna är tyvärr alltid aktuella. Man tycker ju att folk borde ha lite i skallen så att de skyltarna inte skulle behövas. Skyltarna på Ica är ett nytt fenomen och jag undrar om folk tar mer hänsyn till det budskapet. Någon liten skillnad kanske de gör.
  Alla dina fina blommor blir man glad av. För min del är det en försmak av vad som väntar så småningom och på det här viset får jag uppleva det två gånger 😀
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Tyvärr verkar folk inte bry sig, utan gasar på utan att tänka. Gäller visst även i butikerna.
   Snart blommar det hos dig också
   Kram

   Gillad av 1 person

 6. Gillade de två vägskyltarna på översta bilden. Fattar inte folk som bara vevar ned rutan och kastar ut …

  Sedan måste jag vara lite motvalls också! 😀
  Jag tycker det är superbra att folk har köpt hem saker så att de klarar sig ett tag utan att behöva gå ut och utsätta sig själva för smittan eller smitta andra. Så resonerar vi här hemma. Man ska ju inte köpa på sig saker bara för att, det ska vara planerat. Jag har alltid haft extra produkter hemma och när jag förstod vartåt det barkade skrev jag en lista på saker vi skulle kunna tänkas behöva, gjorde en snabb inventering och tilläggshandlade.

  Däremot är det vansinnigt att handla på sig saker bara för att alla andra gör det och sedan ändå springa runt ute här i Spanien. Då har man ju missat något, känns det som.

  Gillad av 1 person

  1. Visst är det bra att vara förberedd och ha nödvändiga basvaror hemma, men att länsa butikerna på vissa varor känns lite sådär …

   Gilla

 7. Bra skyltar och vackra blommor. Det är verkligen ett väldigt egoistiskt beteende att roffa åt sig mer än man gör av med och varför är toapapper så åtråvärt. En svensktillverkad vara av svensk råvara – varför skulle den ta slut? Möjligen då om alla pappersbruksarbetarna blir sjuka på en gång, men så illa kan det väl inte bli? Eller kan det….
  Ha en skön söndag!
  Kram, Ingrid

  Gillad av 1 person

 8. Har faktiskt tänkt lägga ut samma lika bild som Du från vårt ICA där bland annat pasta i alla former numera är en bristvara.
  Hörde av butiksföreståndaren att jäst i alla dess skepnader även torrjäst är helt slutsålt inom ICA i hela landet… troligtvis lika för övriga mataffärer.
  Blomsterutbudet hos Dig är otroligt.
  kram

  Gillad av 1 person

 9. Det var bra skyltar!! Åsså älskar jag dina blomsterbilder, en julros har börjat blomma intill husväggen här, hoppas den överlever vi har ju fortfarande så kallt på nätterna
  Ha det så gott, Anki ❤

  Gillad av 1 person

 10. Bra skyltar du hittat och de handskrivna är bäst. Hamstring av varor tycker jag är dumt framförallt toa papper. Handlade i torsdags och då fanns det men på lördagen när var inne om och köpte mjölk fanns det varken toa eller hushållspapper även mjöl och jäst var slut.
  vårblommorna gör livet lite lättare.

  Gillad av 1 person

 11. Väldigt bra skyltar som för övrigt inte borde behövas om folk tog mer hänsyn. Varken de handskrivna eller de på Ica! Och att hamstra är enormt egoistiskt! Speciellt toapapper! Det är ju inte maginfluensan som härjar trots allt. Och om jag köper hem ett eller två paket så tar ju inte det slut på ett par dagar, så jag behöver ju inte springa till affären varje dag för att köpa nytt! Köp bara det du behöver och lämna kvar så att framförallt riskgrupperna kan köpa lite mer och slippa ge sig ut allt för ofta! Det är min åsikt i saken!

  Gillad av 1 person

 12. Här har vid delvis likadana skyltar, eller rättare sagt jag la också upp skyltar från min lokala ICA. Var där i fredags och jag vet inte hur dom burit sig åt, men där var alla hyllor välfyllda. Förra veckan såg det däremot annorlunda ut.
  Har inte hamstrat heller, men pappersvaror har vi alltid köpt i storpack hos Lidl, i så fall har jag hamstrat ganska länge;-)

  De handskrivna skyltarna borde inte behövas, men tyvärr är det nödvändiga nuförtiden. Fick även genast retroaktivt dåligt samvete, då jag faktiskt också slängt ut ett och annat bananskal genom sidorutan när jag var väldigt ung…

  Skylten med de busiga barnen verkar också vara handgjort. Gillar den skarpt:-)

  Tusen tack för din fina skyltning och länken:-)

  Gillad av 1 person

  1. Många såna skyltar i butikerna … en del varor var nypåfyllda när jag handlade i fredags, men mycket var slut. Är inte orolig – nya varor kommer säkert 🙂

   Gilla

 13. Vilka ”braiga” skyltar du hittat! Vad gäller de två första så borde de inte behövas, men det vet jag ju att de gör. Många har svårt just för ”självklarheter” och tror att det gäller andra men inte de själva.
  ”De busiga barnen” skylten piggar upp och man noterar den.
  ICA:s skyltar tycker jag är bra. Varför ska folk länsa hyllorna. Är alldeles säker på att många både här och i andra länder inte behöver en hel livsförbrukning av bl.a toapapper. Om man i stället från början sett till att ha ett basförråd hade detta inte behövtss. Då hade det räckt med kompletteringar. Att tänka på andra verkar idag inte vara så utbrett. Kan ibland minnas det min norska mamma sa ibland ”först mig själv, sen mig själv och sen mig själv igen”. LÄtt för många att tänka så. Dock aldrig hon. (Hon hade då upplevt kriget på nära håll i Norge.)
  Kram!

  Gillad av 1 person

  1. Visst är det bra skyltar, de där hemgjorda, men synd att de behövs!
   Förstår inte hur folk tänker … många är verkligen riktiga egoister och tänker på sig själva i första hand … var finns solidariteten, omtänksamheten och empatin? Konstigt!
   Kram

   Gilla

 14. Mycket aktuella skyltar, gillar de hemsnickrade bäst! Inte kasta skräp, vi hittade en hel sopsäck i skogsbrynet idag, eller jyckarna gjorde det, välfylld halvt urriven med innehåll av det mesta. ska lägga in fotot i byns fb-grupp bara för att uppmärksamma nedskräpning. Fyyy
  ICA är också duktiga på kommunikation, ska kolla hur det ser ut på Coop imorgon.
  Nattikram från pörtet

  Gillad av 1 person

 15. Härlig skylt på dom busiga barnen, men skyltarna från ICA är inte lika roliga, bara ett tråkigt faktum… Dina underbara vårblommor skapar en balans bland skyltarna, fina bilder 🙂

  Gillad av 1 person

 16. Tråkigt att de första skyltarna och Ica skylten behövs. Det är tyvärr likadant överallt. Helt otroligt vad jag hittar i diken när jag går med vovven.
  Vårblommor däremot blir man glad av och det är just det vi behöver nu. Ha en trevlig kväll!

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.