Buljongkok och spaning …

… det är vad gårdagen och tidiga morgonen idag bestått av …

Efter livstecknet om Björn så väcktes naturligtvis hoppet igen – eller hoppet har funnits hela tiden, men nu fick vi äntligen bevis på att han lever. så på inrådan av ”expert” så kokades buljong på märgben, märgen petades ur, blandades med hundmat på burk och mixades, blandades och fixades för att så småningom hamna i ett antal PET-flaskor …

En riktig soppa med härliga dofter … i alla fall om man är en hund …

”Soppan” ska användas till att lägga ut doftspår och förhoppningsvis leda Björn till en speciell plats, där det så småningom förhoppningsvis kan fixas en fälla …

Redan före kl. 5 i morse begav jag mig hemifrån, för att ställa mig i närheten av en av platserna där han blev sedd igår … på spaning alltså …

Tyvärr var det ingen som såg skymten av Björn denna morgon … men med tänt hopp blir det fler spaningar.

Stort TACK till er alla för pepp och hållna tummar!

Ha en fin söndag – jag återkommer med skyltar framåt kvällen.

53 reaktioner till “Buljongkok och spaning …

 1. Åh buljong på märgben! Så fiffigt att locka med just det, nu säger vi att det är idag pojken fångas in! Bamsekram

  Gillad av 2 personer

  1. Vi tror han varit och länsat kattmatsskålarna i byn … stackars katter 🙂
   Ja, nu hoppas vi han gör som vi tänkt 🙂

   Gilla

 2. Åh är det en bortsprungen hund ni försöker få tag på. Hoppas av hela mitt hjärta att ni lyckas.
  När en av mina rescuehundar från Rumänien försvann i skogen, fick jag rådet att köpa en engångsgrill, sätta mig i skogen och grilla fläsk och sådant som luktar väldigt gott i en hungrig hunds nos. Sagt och gjort, kvällen var kall med minusgrader, jag satte mig i mörkret i skogen och tände grillen, la på massor av gott och väntade. Ett antal timmar senare stod han där bakom mig, hungrig och glad. Hoppas detta får samma lyckliga, slut.

  Gillad av 1 person

  1. Ja, så är det … fina Björn har varit borta i drygt två veckor … och igår kom det första livstecknet på länge …
   Han är väldigt skygg, men nu steg hoppet igen …
   Tack för din kommentar – ska tipsa om grillen 🙂

   Gilla

 3. Lät ju smarrigt det där 😉 Hoppas det är väldigt luktegott för en hungrig hund som kanske börjar tröttna på kattmat…
  Håller tummarna för att Paula har rätt i det hon bestämde – hoppas han fångas in idag!
  Kram

  Gillad av 1 person

 4. Jag får lite ont i magen av både oro och spänning. Det måste bara bli ett bra slut och Björn måste komma till rätta. Om jag känner så starkt så måste alla ni i familjen känna en väldig massa starka känslor. Nu önskar jag att vi alla snart kan andas ut och att ni kan överösa Björn med kärlek…och få massor av hundkärlek tillbaka.
  Kram

  Gilla

 5. Det känns ju som om Björn blev rejält skrämd den gången han stack ifrån dig! Vad det nu kan ha varit, ett mysterium. Men gott att han lever och då hoppas vi än mer!
  Kram!

  Gillad av 1 person

 6. Kan bara tänka mig hur det luktar att koka det där, det var väl inte ”tillåtet” med lök eller andra grönsaker kan jag tänka mig.

  Hoppas att han inte kan motstå ”doften” och att han lungt kan fångas. Som Paula säger, nu bestämmer vi så i dag!

  Gillad av 1 person

 7. Inget är som väntans tider 😉 så sant som det är sagt… men nu hoppas jag verkligen att Er väntan på Björn snart är över och att kommer hem välbehållen.
  kram

  Gillad av 1 person

 8. Jag ansluter mig bara till allt som redan har skrivits. Känner också med er och kan t.o.m. bli tårögd när jag läser om det senaste. Fast det är nog så när man har haft hund(ar) i nästan 40 år.
  Ni bara måste!! lyckas att fånga in honom. Grillen var ju också en super idé om han är kvar i närheten. Lycka till med soppan. Håller heeela tiden tummarna och tårna.

  Gillad av 2 personer

 9. Vilken jättebra idé! Han måste ju vara ordentligt hungrig nu så förhoppningsvis följer han spåren till er! Lycka till och tummarna hålls stenhårt!
  Ha en fin kväll!

  Gillad av 1 person

 10. Alltså buljong på märgben gjorde min mamma, fast inte blandat med hundmat såklart. Utan hon använde självaste märgen blandat med bröd tror jag för att göra ”märgbollar” till soppan. Vilket jobb du har gjort där! Så jag hoppas innerligt att du belönas med att ni hittar Björn snart. Fortsätter hålla tummarna!

  PS. Det skulle ju sitta riktigt fint med en solskenshistoria i dessa tråkiga tider. DS.

  Gillad av 1 person

  1. Tyvärr ingen Björn i sikte idag … men vi fortsätter erbjuda märgsoppa 🙂
   Hoppas fortfarande på att det blir en solskenshistoria 🙂

   Gilla

 11. Nu får vi hoppas att det snart ger resultat. Men det viktiga är ju att han är vid liv. Det måste gå att få hem honom, men det krävs säkert ett stort tålamod.

  Gillad av 1 person

 12. Då håller jag fortsatt tummarna! Om du har tid kan du väl hålla en tumme för mig i morgon kl 9. Då ska jag ultraljuda buken, jag är orolig. Inte likt mig.

  Gillad av 1 person

 13. Jag håller tummarna. Vi hade en hund på besök för flera år sedan som fick en stöt av ett elstängsel och for till skogs och vi sökte efter henne i två veckor och till slut hittade vi henne på en vägkant på en skogsbilväg och hon var avmagrad men repade sig så hoppet finns alltid

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.