Veckan …

… har förstås mest handlat om att leta efter Björn … och sökandet har fortsatt i oförminskad styrka.

Många, många steg har det blivit både nära och lite längre bort … och många har hjälpt till. Missing dog och gruppen Försvunna och upphittade hundar i Östergötland, sökhundar, sierskor och ”djurkommunikatörer” … och även om jag inte tror på det, så är det svårt att låta bli att leta på platser som beskrivs … dock helt utan resultat hittills.

Jag gillar inte FB, men i såna här fall är det bra och hans försvinnande är anmält på alla lokala sidor runt hemorten och upp mot Vingåker där han är född och bodde fram till i höstas …

Hans bild finns på anslagstavlor – lantbrevbärare, tidningsbud och hemtjänst är ombedda att hålla ögonen öppna tidiga morgnar och nätter … liksom lokförarna som kör godstågen, skogsmaskinförare och timmerbilschaufförer.

I veckan som gick har vi varit gifta i 42 år … och Lasse har haft födelsedag Vi har inte varit på festhumör … men idag kom Calle och barnbarnen. Jag bjöd på lasagne och hade gjort en tårta till kaffet … och det blev några trevliga timmar tillsammans med dem 🙂

Ha en trevlig lördagskväll … med eller utan Melodifestival – vi kör utan 🙂

47 reaktioner till “Veckan …

 1. Hoppas ni får en trevlig kväll och helg även om jag förstår att allt känns tungt. Ovissheten är värst, förstår jag. Kram kram kram, tänker på er varje dag. 💖

  Gilla

 2. Jag fortsätter att hålla mina tummar hårt och jag tänker på er hela tiden ❤ Ni gör verkligen vad ni kan och jag hoppas så innerligt på att ni hittar Björn ❤

  Att ni inte var på festhumör förstår jag men ibland kan det vara skönt att få skingra tunga tankar ett litet tag. Grattis till era 42 år!

  Här blir det melodifestivalen. Har vi uthärdat alla deltävlingar så får vi rå båten i hamn.

  Kram och god kväll!

  Gilla

 3. Ja, vad mer kan ni göra än vad som redan gjorts i försöken att finna Björn, eller iallafall spår. Hoppet finns ändå kvar hos mig, han bara måste finnas någonstans, hos någon..

  Förstår att ni inte var på humör att fira men grattis ändå till att ha varit gifta i hela 42 år!!! Det blir nog svårt att slå för dagen unga 😉 Tårtan ser verkligen god ut, hembakat är alltid bäst 🙂
  Någon Mello blir det inte här hemma hos oss om jag får bestämma, men min Lasse nämnde den nyligen med ett visst intresse. Önskar dig en bra fortsatt helg, så gott det nu går. KRAM!!!

  Gilla

 4. Grattis till bedriften! Men ni är så samspelta tillsammans så man kan lätt förstå att ni trivs ihop! Roligt med lite avbrott i eländes letandet. Man känner sig inte på humör det förstår jag men oftast är det bra att för en stund få glädjas åt något!
  Nog är det väl självaste…att det ska vara så omöjligt svårt att hitta pojken! Bara att fortsätta hålla tummarna! Här blir det kväll utan (tror jag) Mello, har inte sett något hittills, men kanske blir jag alltför nyfiken när kvällen lider…
  Bamsekram och hälsa Lasse att jag gratulerar honom till en sån fin fru!

  Gillad av 1 person

  1. Tack Paula! Haha … bedriften! Ja, kanske är det så 🙂 Till de 42 åren ska läggas några då vi var sambos några år innan vi gifte oss – Calle fyller 45 år i år 🙂
   Våga Vägra Mellot, har varit min och Lasses devis de senaste 25 åren eller nåt 🙂
   Idag fortsätter sökandet, eventuellt kommer en kille med drönare och ska flyga över ett par områden. Hoppet lever …
   Kram

   Gillad av 1 person

   1. Så bra det lät med drönare, de används ju mer och mer för att hitta försvunna personer, så självklart passar de lika bra för djur. Ibland får vi faktiskt vara tacksamma för teknikens framsteg. Håller alla tummar! Kram

    Gillad av 1 person

 5. Jag gråter inombords när jag läser om hur alla försök att hitta Björn hittills har varit utan resultat. Det är helt förståeligt att ni inte har haft lust att fira men jag vill ändå skicka ett lite försenat grattis på bröllopsdagen. 42 år är väl värt att fira. Tårtan ser supersmaskig ut 🙂
  Fint med vårbäcken.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Ja, många tårar har det blivit … ovissheten är det svåraste nu – att inte veta om han lever.
   42 år som gifta, men med ytterligare några år tillsammans innan vi kom ”till skott” 🙂 Tårtan var riktigt god!
   Tack för din kommentar Ingrid!
   Ha en fin söndag!
   Kram

   Gillad av 1 person

 6. Det är så sorgligt med Björn, men i sådana situationer måste det vara värdefullt med Facebook, där man snabbt når ut till många, och kan sprida information, och hållas uppdaterad. Jag förstår att ni inte varit på festhumör, men jag vill sända ett stort grattis på bröllopsdagen – 42 år kallas visst Mässingsbröllop. Va mysigt med lite firande, med god mat och tårta på det. Härligt porlande ljud från vårbäcken 🙂 Kram!

  Gillad av 1 person

  1. Ja, det är såå sorgligt med Björns försvinnande – värst är ovissheten vad som hänt., men hoppet lever.
   42 år som gifta, men till det kommer några år som sambos – äldste sonen fyller 45 i år 🙂
   För första gången på flera år så är bäcken full av vatten och porlade så här fint 🙂
   Tack för din kommentar!
   Önskar dig en trevlig söndag!
   Kram

   Gillad av 1 person

 7. Bra att få skingra tankarna en stund. Vilket otroligt mystiskt försvinnande! Tycks ju verkligen bara vara uppslukad av jorden. Hoppas verkligen att ni får klarhet. Jo, Melodifestival får det bli. Blir nog tjrjseger i kväll. Gillar Hanna Ferm bäst. Trevlig kväll!

  Gillad av 1 person

  1. Livet måste ju fortsätta – och jag kan inte göra mer nu … det svåraste är ovissheten.
   Hm … vem är Hanna Ferm – aldrig ens hört namnet …
   Vann rätt låt?
   Hoppas din söndag blir bra!

   Gilla

 8. Så tråkigt att Björn inte har kommit tlllbaks än, men så skönt att veta att ni inte gett upp hoppet än och att han är så älskad av er!
  Stort grattis till 42 år som gifta! Och ha en trevlig helg trots allt!
  Kram!

  Gillad av 1 person

 9. Grattis till era 42 år som gifta. Ibland behövs lite fest för att koppla bort tankarna en stund. Ingen Mello här och jag har inte tittat tidigare. Det är så konstigt att det inte finns något spår efter Björn.
  Kramar från oss.

  Gillad av 1 person

  1. Tack så mycket!
   Idag kommer kanske en drönare att flyga över några områden. Tyvärr finns det mycket skog där man inte ser ner till marken.
   Kramar

   Gillad av 1 person

 10. Grattis till Lasse i efterskott och till era 42 år! Det var värt att baka den mumsiga tårtan.
  Mello får andra titta på.
  Mera kan man verkligen inte göra för att hitta honom. Hade lagt mycket hopp i gårdagens insats men hoppet består. Ha det så gott det går!

  Gillad av 1 person

  1. Tack så mycket Kristallina! Till de 42 åren tillkommer några år som sambo också 🙂
   Idag kommer ev en kille med drönare att försöka kolla några områden. Nu är det ju svårt, då det är mycket skog, men ändå …
   Hoppas du får en fin söndag!

   Gillad av 1 person

 11. Anki! Jag känner så med både dig och de dina. Och vet du, idag här i mina kvarter på söder såg jag en whippet som satt och kissade i gatan. Jag stannade upp och funderade på om det var björn. Tyckte inte ägarna såg ”passande ut”. Den här hunden hade liksom en grå ”overall” på halva sig och med en överdel i grönt. Jag stod ett bra tag och tittade för att se om hunden verkade känna de som var med den.
  Skickar grattishälsningar i efterskott till Lasse och till er båda, till era 42 år.
  Fint med besök och lite avbrott.
  Och jag som alla andra håller tummarna för Björn.
  Varm kram

  Gillad av 1 person

  1. Stort tack för dina ord Ditte … bra att du håller lite koll, men det var säkert inte Björn …
   Vi firar 42 år som gifta, men vi har varit tillsammans några år till – och Calle fyller ju 45 år i år. 🙂
   Än en gång Tack!
   Kram

   Gilla

 12. 42 år tillsammans – stort, stort GRATTIS. GRATTIS i efterskott också till Lasse. Ni behövde nog ett brejk från allt det tråkiga, så den hemlagade tårtan var ni väl värda. Inte visste jag att du kunde göra tårtor också;-)
  Å vilken ”sökapparat” ni satt igång. Helt otroligt, och så fint att så många hjälpte till att leta efter Björn. Håller faktiskt med Anita. Med tanke på alla som är involverade i sökandet efter Björn förstår jag inte att han inte har hittats. Han är ju som uppslukat av jorden, vilket känns otroligt märkligt om jag får säga så. Så nej, jag har inte gett upp hoppet heller än och fortsätter håller alla tummar och tår. KRAM!

  PS. Ingen Mello för mig heller, men snart börjar ju sista delen av den brittiska serien ”Erkännandet”, så jag vet att det är The Mamas som vann. Ven f*n är the Mamas??? DS.

  Gillad av 1 person

  1. 42 år sen vi gifte oss, men så var vi sambos några år innan … Calle fyller ju t.ex. 45 år i år! 🙂
   Hoppet lever fortfarande, men ovissheten är svår. Tack för styrkekramar och fortsatt tumhållning!
   Liksom du har jag noll koll på Mellot och vilka som är med …

   Gilla

 13. Jag tänker jättemycket på er och Björns försvinnande. Håller tummarna förstås. Mycket märkligt att han ff är borta. Känns som om han ramlat ner i ett slukhål. Men hoppet finns, jag tycker han borde hittas snart.
  Förståndigt att låta komma igång med lite roligheter så gott det går.
  Varm kram ❤

  Gillad av 1 person

 14. Instämmer i allas kommentarer om Björn. Ge inte upp hoppet. Stort grattis i alla fall. Vill bara också säga att jag älskar bäcken! Så vackert!

  Gillad av 1 person

 15. Vilka fina resurser det finns i alla fall och att så många hjälper till. Det vore väl självaste f-n om det inte gav resultat!

  Trots allt det tråkiga så måste man ju se ljusglimtarna i livet också. Klart att lite firande är på plats. Tårtan ser supergod ut!

  Gillad av 1 person

 16. Vad härligt att se ändå att så många hjälper till! Hoppas det blir ett resultat snart också…

  GRATTIS till 42 år! Kul att ni fick lite firarkänsla mitt i alltihop i alla fall. Vi har ”varit ihop” i 42 år, men det tog mig nästan 10 år innan Anders sa ja till mina frierier 🙂

  Jag såg Schlagern och kan meddela att ni inte missade nåt. Nästa år ska jag baske mig våga vägra Schlagern! Får se hur det går, Anders hoppas på att jag ska lyckas med den avprogrammeringen 😉

  Gillad av 1 person

  1. Känns bra med mycket hjälp, men än så länge vet vi inget mer …
   Tack! Vi hade varit sambo några år innan vi slog till – en månad innan yngste sonen föddes gick vi till Rådhuset 🙂
   Tror nog du klarar att vägra Schlagern … du har ju bra stöd från Anders!

   Gilla

 17. Grattis och kram! Trots det tråkiga med Björn så såg den där tårtan ruskigt god ut! Jag tänker på er ❤ Och ni missade inte något på Mellon….

  Gillad av 1 person

 18. Grattis till 42 år, det är verkligen beundransvärt! Men vad tråkigt med Björn… Hoppas att han kommer till rätta snart, så otroligt jobbigt att inte veta hur han har det. Håller tummarna för att han kommer tillbaka snart ♥

  Gillad av 1 person

 19. Lite sent… men grattis till er 42 år som gifta! Det blev lite mys… och det är gott nog! Ja, ni har sannerligen gjort vad ni kan för att finna Björn! Tänker på er och hoppas. ❤
  Kram Gunilla

  Gillad av 1 person

 20. Förstår att firandet inte blev helhjärtat, men det är så det är, livet fortsätter och ibland sammanfaller det sorgliga och det som ska firas. Ganska ofta faktiskt. Mina varmaste tankar till er.

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.