Boken …

… som BP skickade mig … minns ni den?

Jag lovade att berätta vad jag tyckte om den, så här kommer några tankar.

Någon recension blir det inte, sånt är jag tämligen usel på, men jag blev glatt överraskad – och ju mer jag läste, desto mer förtjust blev jag.

En udda bok är det, men på något konstigt sätt känner jag igen mig själv lite i fru Duszejko och hennes funderingar … ja, utom att medlemmar i svampföreningar är tråkiga. Gillar hennes beskrivande namn på sina grannar, såsom Storfot, Tröger och Goda Nyheten – och hennes bil, som heter Samurajen.

Boken beskrivs på baksidan som ”en mörk sagoliknande thriller, som utforskar och utmanar föreställningar om rättskipning, förnuft och vansinne.”

Sen har jag lite svårt för astrologiskt ”svammel”, men i huvudsak en intressant och tankeväckande bok – kanske inte helt lättläst, men som sagt …  jag gillade den!

PS I övrigt är läget oförändrat … Björn är fortfarande borta.

En vecka idag sen han försvann och ovissheten känns i magen, i huvudet – ja, i hela kroppen. Så snart jag vet något nytt kommer jag att berätta … och jag vet att ni liksom jag fortsätter hoppas på att slutet blir gott! DS

 

41 reaktioner till “Boken …

 1. Vi har en kompis som vi kallar Storfot, en gammal kollega till Anders sen FN-tjänstgöringen på Cypern 1979. Det var där han fick det namnet och det var inte så konstigt, han har skostorlek 52.

  Fortsätter med tumhållningen!

  Gillad av 1 person

 2. Blir alltid nyfiken på böcker andra skriver om, och jag hittade denna som ljudbok hos Storytel, så nu har jag sparat den i min bokhylla… och inte är svampintresserade människor tråkiga 😀 Tack för boktipset!

  Gillad av 1 person

 3. Den minns jag. Själv beställde jag boken men hann inte läsa den så det är kanske dags för en ny beställning.

  Jag förstår mer än väl oron och att det finns med hela tiden. En tumme håller jag hårdare än hårt.

  Kram

  Gillad av 1 person

 4. Det är ju konstigt att han är puts väck… känns som han blivit stulen. Jag är inte så aktiv just nu, ligger däckad i feber och grotesk huvudvärk 🤕 Men jag tänker på er!

  Gillad av 1 person

  1. Vi har tänkt tanken, men då han aldrig brukar gå fram till människor han inte känner så känns det lite långsökt – dessutom hatar han att åka bil, så det är ingen som kan lura honom att hoppa in i en bil heller …
   Tack för dina tankar!
   Krya på dig!

   Gillad av 1 person

 5. Tack för beskrivningen av boken – tycker nog det räknas som recension. 🙂 Nu vet jag att jag inte behöver läsa den… 😀
  Jag tror det är någon som tagit hand om Björn, sen återstår att se om det är med goda eller egoistiska avsikter. Fortsätter hålla tummarna för er. Men det kommer att ordna sig.

  Gillad av 1 person

  1. Haha … lite konstig bok, men som sagt, jag gillade den 🙂
   Har lite svårt att tro att han är stulen. Han är skygg för främmande människor och brukar aldrig gå fram till någon han inte känner. Dessutom hatar han att åka bil, så jag tror inte någon har lyckats lura med honom heller …
   Tack för tumhållning!

   Gilla

 6. Det låter som en bok som man nog skulle kunna ge sig på.
  Hoppas att Björn dyker upp snart, på ett eller annat sätt, för det måste vara ovissheten om vad som hänt som är värst.
  Kram, Ingrid

  Gillad av 1 person

 7. Att inte veta vad som har hänt är ju värst… jag håller tummarna å hoppas Björn bara tog en långpromenad å sedan återvänder hem ❤

  Boken låter lite konstig… tyckte jag även då BP rapporterade om den 🙂 men vissa böcker passar vissa människor bättre än andra.

  kram

  Gillad av 1 person

  1. Boken ÄR konstig, men intressant 🙂
   Ja, Björn tog då en riktigt lång promenad – en vecka idag … och ovissheten är hemsk!
   Kram ♥

   Gilla

 8. Nu har jag laddat ned den! Älskar mina två bibliotekskort! Har inte Stockholms bibliotek så har Malmös. Tips är alltid roligt att få, så tack för det. Och från BP också, så klart.

  Och som du förstår så hålls tummar, tassar och tår.

  Gillad av 1 person

 9. Kanske jag ska läsa den…kanske men eftersom du gillade den så får jag väl ge den en chans….
  Hundar kan ju springa långt, speciellt den sorten och eftersom han inte går fram till främmande människor eller inte gillar att åka bil, så låter det inte troligt att nån skulle tagit hand om honom heller….jag hoppas innerligt att han kan spåra sig tillbaka ❤

  Gillad av 1 person

  1. Det ÅR en konstig bok … fattar inte själv att jag fastnade för den. Det där astrologiska skummade jag över för det kändes inte relevant för att komma vidare …
   Vi fortsätter sökandet … kan inte ge upp än …
   Kram ♥

   Gilla

 10. Hej, visst var boken lite fabelaktigt skriven o med en knorr på slutet som var lite otippad! Men så begeistrad blev jag inte att jag kastar mig över nästa bok av henne. Nänä, det finns alltför många andra som knackar på dörren…
  Visst är det anmält hos polisen att han saknas? Ifall något annat distrikt får in en hittehund…
  Att inte kunna göra mer, bara vänta, styrkekramar

  Gillad av 1 person

  1. Jag gillade som sagt boken, men inte det astrologiska dravlet och kommer säkert aldrig att läsa någon mer bok av just henne!
   Såklart är han anmäld försvunnen hos polisen!
   Idag fortsätter vi sökandet. En grupp med Missing dog … och på en annan plats Basse, Linda och spårhundar.
   Kram

   Gillad av 1 person

 11. Tack för dina tankar om boken. Kanske ska jag ge den en ny chans vid tillfälle.
  Håller allt tänkbart jag har och det hårt för att Björn ska komma till rätta. Och hoppas förstås.
  Många tankar till er alla.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Det kanske bara är jag som gillar den … men ge den en chans. Skumma förbi de konstiga astrologgrejerna för att komma vidare i boken …
   Tack Ditte – jag vet att du också fortsätter hoppas. Vi fortsätter sökandet!
   Kram

   Gilla

 12. Det är alltid kul att bli positivt överraskad. Man behöver inte hålla med om allt och jag är på din sida vad gäller svampfantaster 😀
  Jag har svårt att släppa att Björn är borta och lika svårt är det att veta hur dåligt du och de andra mår. Men vi får inte ge upp än.
  Kram

  Gillad av 1 person

 13. Jag håller med många här ovan om att han kanske blivit omhändertagen av någon. Vem vet om det är någon som är riktigt kunnig med hundar om han ändå skulle följa med då! Bara konstigt att de inte hör av sig i så fall! Men om han inte vore i livet så tycker man att spårhundar skulle kunna hitta honom, så bara det att det inte hittas några spår efter honom känns konstigt! Jag vill ändå tro att han är i livet någonstans och hoppas han kommer tillrätta snart!
  Kram!

  Gillad av 1 person

  1. Vi har funderat på om han är stulen, men har svårt att tro det. Han är så skygg och tar aldrig kontakt med främmande människor – han avskyr att åka bil, så det är uteslutet att någon skulle kunna ”lura” med sig honom. Skogarna är många, husen är få … många småsjöar, massor med små skogsvägar gott om kärr och mossar … och mängder med hyggen som är så svåra att ta sig över. Idag fortsätter vi letandet …
   Tack för dina ord.
   Kram

   Gillad av 1 person

 14. Jag lyssnade på boken och gillade den mycket just för att den är annorlunda.
  Håller fortsatt tummarna. Kan inte begripa att det inte finns något spår alls, suck så jobbigt…..

  Gillad av 2 personer

 15. Din ”recension” var lika bra som min. Kan heller inte recensera böcker. Beundrar folk (mest kvinnor) som är så himla duktiga på det.
  Vi är helt överens om boken. Astrologisvamlet var totalt onödigt i mina ögon. Det var en otroligt udda och märklig bok, men jag visste att du skulle tycka om den.
  Håller fortfarande tummar och tår, för Olle MÅSTE ju bara dyka upp någonstans.

  PS. Kul att fler har nappat på boken. Undrar dock hur den fungerar som ljudbok. Svårt att föreställa sig, tycker jag. DS.

  Gillad av 1 person

  1. Verkligen en konstig bok … men bra 🙂 Du känner mig visst bättre än jag själv, för jag skulle aldrig köpa eller låna den på eget bevåg 🙂 Den ska lämnas vidare till en vän som har ungefär samma syn som jag på naturen …
   vi fortsätter sökandet efter Björn …
   Tack BP!

   Gilla

 16. Så kul att läsa dina tankar om boken. Visst är det en annorlunda bok, jag hade inga stora förhoppningar om den, men blev helt uppslukad. Jag bara älskade att läsa den, inte spännande eller intressant i sig, men ja, något gjorde att jag verkligen gillade den.

  Soim sagt, kul att läsa om hur andra gillar något man själv läst. Önskar dig en fin helg!

  Gillad av 1 person

  1. Så är det … men samtidigt kan det vara svårt med koncentrationen …
   Ja, det är skönt med det stöd man får från sina bloggvänner! Stort tack!
   Önskar dig en fin söndag!
   Kram

   Gilla

 17. Jag tyckte också om boken och håller i stort med dig om det du skriver om den. Men jag tror nog att jag kommer att lyssna på fler böcker av Olga. T. Tyckte om det annorlunda tankesättet.

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.